Projeler

Proje Adı Proje Türü Durumu Bütçe Açıklama
1UV-C Işığa Maruz Bırakılan Yumurta Sarısı Karotenoidleri ve Yağ Asitlerinin Degradasyon Kinetiğinin BelirlenmesiTÜBİTAK PROJESİTamamlandıYürütücü
2Taşköprü Sarımsağındaki Allisinin Degradasyon Kinetiği Üzerine Farklı Kurutma Sıcaklıklarının EtkisiYükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesiTamamlandı8,000 TÜRK LİRASIYürütücü
3Yumurta Sarısı Karotenoidlerine ve Yağ Asidi Kompozisyonu Üzerine Ultaviyole Işığın EtkisiYükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesiTamamlandı5,000 TÜRK LİRASIYürütücü
4Termosonikasyon Uygulanmış ve Geleneksel Yöntemle Isıl İşlem Görmüş Sütlerden Yapılan Ayranların Bazı Kalite Parametrelerinin KarşılaştırılmasıYükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesiTamamlandı20,000 TÜRK LİRASIAraştırmacı
5Bazı Peynirlerin Kuru Madde Yağ ve Protein İçeriklerinin Hızlı Belirlenmesi için Optik İnfrared Analiz Sistemli Süt Analizörünün OptimizasyonuYükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesiTamamlandı20,000 TÜRK LİRASIYürütücü
6Çiğ Süt ve Geleneksel Peynirlerden İzole Edilen Laktik Asit Bakterilerinin Otolitik Özellikleri ve Otolitik Suşların Starter ve/veya Destek Kültür Olarak Kaşar Peynirinin Olgunlaşmasının Hızlandırılmasında KullanımıDiğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç)Tamamlandı170,494 TÜRK LİRASIAraştırmacı
7Hipoksik İskemik Beyin Hasarı Modeli Uygulanan Yeni Doğan Sıçanlarda Üzüm Çekirdeği Özütü nün Öğrenme Bellek ve Hipokampus un Histolojik Yapısı Üzerine EtkisiTÜBİTAK PROJESİTamamlandı78,000 Araştırmacı
8Vakum Soğutma Sistemi Geliştirilmesi ve Gıda Sanayisinde UygulanmasıTÜBİTAK PROJESİTamamlandı147,806 Araştırmacı
9Galvinoksil Radikal Bazlı Spektrofotometrik Antioksidan Aktivite Tayin Yöntemi Galvinoksil Radikali Absorbans Kapasitesi GRAC ve Yaygın Olarak Kullanılan Diğer Yöntemlerle KıyaslanmasıBAPTamamlandı10,000 Yönetici
10Barbunyanın Phaselous vulgaris L cv Lif ve Antioksidan Kaynağı Olarak Tarhana Çorbası Hazırlanmasında KullanımıBAPTamamlandı10,000 Yönetici
11Bazı Üzüm Çeşitleri ile Çeşit Adaylarının Kabuk Pulp ve Çekirdek Flavonoid Profilinin BelirlenmesiARAŞTIRMA PROJESİTamamlandı50,000 Araştırmacı
12Ekşi Hamur Tozunun Ekmek Üretiminde Kullanılabilirliği Ve Ekmek Kabuklarının Antioksidan AktivitesiBAPTamamlandı30,000 Yönetici
13Çiğ Süt ve Geleneksel Peynirlerden İzole Edilen Laktik Asit Bakterilerinin Otolitik Özellikleri ve Otolitik Suşların Starter ve veya Destek Kültür Olarak Kaşar Peynirinin Olgunlaşmasının Hızlandırılmasında KullanımıDİĞERDevam Ediyor170,500 TÜRK LİRASIAraştırmacı
14UV C Işığa Maruz Bırakılan Yumurta Sarısı Karotenoidleri ve Yağ Asitlerinin Degradasyon Kinetiğinin BelirlenmesiTÜBİTAK PROJESİDevam Ediyor96,975 TÜRK LİRASIYürütücü