Makaleler

Makale Adı Yazarlar Yayın Yeri Yılı Açıklama
1 infoSelection of autolytic lactic acid bacteria as potential adjunct cultures to accelerate ripening of white-brined cheesesHazır Dalca Selime,ŞİMŞEK ÖMER,GÜRSOY OĞUZ,YILMAZ YUSUFMljekarstvo2018Uluslararası, Hakemli, Elektronik, SCI-Expanded
2Total Antioxidant Capacity and Phenolic Content of Pasteurized and UHT-Treated Cow Milk Samples Marketed in TurkeyERTAN KÜBRA,Bayana Damla,GÖKÇE ÖZGE,Alatossava Tapani,YILMAZ YUSUF,GÜRSOY OĞUZAkademik Gıda2017Ulusal, Hakemli, Basılı, TR Dizin, EBSCO, FSTA, CAB Abstracts
3 infoEffect of nitrogen gas flushing treatments on total antioxidant capacity and ascorbic acid content in raw bovine milk during cold storageGÜRSOY OĞUZ,Munsch Alatossava Patricia,ERTAN KÜBRA,YILMAZ YUSUF,Alatossava TapaniMljekarstvo2017Uluslararası, Hakemli, Elektronik, SCI-Expanded
4Ultrasonikasyon Destekli Vakum İmpregnasyon Emdirme Tekniği İle Muamele İşleminin Kivi Dilimlerinin Kuruma Kinetiği Üzerine EtkisiKaracaoğlu Ceren,GÜRSOY OĞUZ,YILMAZ YUSUFAkademik Gıda2016Ulusal, Hakemli, Basılı+Elektronik, CAB
5Laktik asit bakterilerinde otoliz ve peynir teknolojisindeki önemiŞİMŞEK ÖMER,GÜRSOY OĞUZ,Hazır Dalca Selime,YILMAZ YUSUFAkademik Gıda2016Ulusal, Hakemli, Basılı+Elektronik, FTSA
6 infoEffect of ultrasound power on physicochemical and rheological properties of yoghurt drink produced with thermosonicated milkGÜRSOY OĞUZ,YILMAZ YUSUF,GÖKÇE ÖZGE,ERTAN KÜBRAEmirates Journal of Food and Agriculture2016Uluslararası, Hakemli, Elektronik, SCI-Expanded
7 infoEffect of Roasted Yellow Chickpea Leblebi Flour Addition on Chemical Rheological and Sensory Properties of BozaÇELİK İLYAS,IŞIK FATMA,YILMAZ YUSUFJournal of Food Processing and Preservation2016Uluslararası, Hakemli, Elektronik, SCI-Expanded
8 infoGrape seed extract has superior beneficial effects than vitamin E on oxidative stress and apoptosis in the hippocampus of streptozotocin induced diabetic ratsYonguc G.N., Dodurga Y., Adiguzel E., Gundogdu, G., Kucukatay, V., Ozbal, S., Yilmaz, I., Cankurt, U., Yilmaz, Y., Akdogan, I.Gene2015Uluslararası, Hakemli, Basılı+Elektronik, SCI-Expanded
9 infoAntioxidant Activity and Phenolic Content of Seed Skin and Pulp Parts of 22 Grape Vitis vinifera L Cultivars 4 Common and 18 Registered or Candidate for RegistrationYILMAZ YUSUF,Göksel Zekiye,Seçil Erdoğan,Öztürk Aysun,Arif Atak,Cengiz ÖzerJournal of Food Processing and Preservation2015Uluslararası, Hakemli, Elektronik, SCI-Expanded
10Peynirlerin kuru madde yağ ve protein içeriklerinin hızlı belirlenmesinde optik infrared analiz sistemli süt analizörünün kullanım potansiyeliYILMAZ YUSUF,GÜRSOY OĞUZ,GÖKÇE ÖZGE,ERTAN KÜBRAAkademik Gıda2015Ulusal, Hakemli, Basılı, CAB Abstracts, ULAKBİM, EBSCO, FSTA
11Peynirlerde bulunan kan basıncını düşürücü biyoaktif peptitlerGÜRSOY OĞUZ,AYBÜKE YAZAR,YILMAZ YUSUFAkademik Gıda2015Ulusal, Hakemli, Basılı, CAB Abstracts, FSTA, EBSCO, ULAKBİM
12Determination of Pesticides in Soil by Mechanical Stirring Assisted Extraction Coupled with Gas Chromatography Mass Spectrometry 47 4 675 688Akdogan A., Kartal A.A., Hol A., Yılmaz, Y., Divrikli, U., Elci, L.Analytical Letters2014Uluslararası, Hakemli, Elektronik, SCI
13Degradation Kinetics of Lycopene Carotene and Ascorbic Acid in Tomatoes during Hot Air DryingDemiray E., Yilmaz Y., Tulek Y.LWT - Food Science and Technology2013Uluslararası, Hakemli, , SCI
14Use of Jerusalem Artichoke Helianthus tuberosus Tubers as a Natural Source of Inulin in CakesCelik I., Isik F., Gursoy O., Yilmaz Y.Journal of Food Processing and Preservation2013Uluslararası, Hakemli, , SCI
15Bioconversion of linoleic acid into conjugated linoleic acid by lactic acid bacteria isolated from cheeseGursoy O., Yilmaz Y., Ozel S., Con A.H.Milchwissenschaft2011Uluslararası, Hakemli, , SCI
16Antioxidant activity of grape seeds obtained from molasses pekmez and winery productionSelcuk A.R., Demiray E., Yilmaz Y.Akademik Gıda2011Ulusal, Hakemli, , Index Copernicus, FSTA, CAB, Global Health
17Chemical rheological and sensory properties of tarhana with wheat bran as a functional constituentÇelik İ., Işık F., Yılmaz Y.Akademik Gıda2010Ulusal, Hakemli, , CAB, Index Copernicus, Global Health, FSTA
18Enzymatic processing and antioxdant activity of agricultural waste autohydrolysis liquorsAkpinar O., Gunay K., Yilmaz Y., Levent O., Bostanci S.Bioresources2010Uluslararası, Hakemli, , SCI
19İşlenmiş üzüm çekirdeği tozu ilavesinin lokum benzeri bir ürünün toplam fenolik madde içeriği ile antioksidan aktivitesi üzerine etkisiSelçuk A.R., Yılmaz Y.Akademik Gıda2009Ulusal, Hakemli, , Index Copernicus, FSTA, Global Health, CAB
20Deneylerde İstatistiksel Güç ve Gücü Etkileyen FaktörlerYILMAZ YUSUFAkademik Gıda2008Ulusal, Hakemli, , Index Copernicus, CAB, FSTA
21Ferric reducing antioxidant power of Maillard reaction products in model bread crustsYilmaz Y., Akgun F.B.Journal of Food, Agriculture and Environment2008Uluslararası, Hakemli, , SCI
22Effect of feeding rumen protected dietary protein oil supplements on fatty acid composition and alpha tocopherol content of blood serum and muscle lipids of lambsLee J.H., Waller J.C., Yilmaz Y., Melton S.,Small Ruminant Research2007Uluslararası, Hakemli, , SCI
23Mineral composition and total phenolic content of pomegranate molassesYILMAZ YUSUF, CELIK ILYAS, ISIK FATMAJournal of Food, Agriculture and Environment2007Uluslararası, Hakemli, , SCI
24Effect of soapwort extract on physical and sensory properties of sponge cakes and rheological properties of sponge cake battersCELIK ILYAS, YILMAZ YUSUF, ISIK FATMA, USTUN OZLEMFood Chemistry2007Uluslararası, Hakemli, , SCI
25Kültür Mantarlarının Vakum Altında SoğutulmasıÖztürk H.K., Yılmaz Y., Özel M.Z., Öztürk H.M.Soğutma Dünyası,2007Ulusal, Hakemli, , Endekste taranmıyor
26Novel uses of catechins in foodsYILMAZ YUSUFTrends in Food Science and Technology2006Uluslararası, Hakemli, Basılı, SSCI
27Oxygen Radical Absorbance Capacities of Grape Wine Industry Byproducts and Effect of Solvent Type on Extraction of Grape Seed PolyphenolsYILMAZ YUSUF,TOLEDO ROMEOJournal of Food Composition and Analysis2006Uluslararası, Hakemli, Basılı, SSCI
28Antioxidant activity of water soluble Maillard reaction productsYILMAZ YUSUF,TOLEDO ROMEOFood Chemistry2005Uluslararası, Hakemli, Basılı, SSCI
29Soğutma Sistemlerindeki Gelişmeler Bölüm 1 Termoakustik SoğutmaYılmaz Y., Öztürk H.K.Doğalgaz, Tesisat, Klima,2005Ulusal, Hakemli, , Endekste taranmıyor
30Hipertansiyon ve BeslenmeYılmaz Y., Yemiş O.Gıda Teknolojisi2005Ulusal, Hakemli, , Endekste taranmıyor
31Major flavonoids in grape seeds and skins Antioxidant capacity of catechin epicatechin and gallic acidYILMAZ YUSUF,TOLEDO ROMEOJournal of Agricultural and Food Chemistry2004Uluslararası, Hakemli, Basılı, SSCI
32Health aspects of functional grape seed constituentsYILMAZ YUSUF,TOLEDO ROMEOTrends in Food Science and Technology2004Uluslararası, Hakemli, Basılı, SSCI