1 | info | Selection of autolytic lactic acid bacteria as potential adjunct cultures to accelerate ripening of white-brined cheeses | Hazır Dalca Selime,ŞİMŞEK ÖMER,GÜRSOY OĞUZ,YILMAZ YUSUF | Mljekarstvo | 2018 | Uluslararası, Hakemli, Elektronik, SCI-Expanded |
2 | | Total Antioxidant Capacity and Phenolic Content of Pasteurized and UHT-Treated Cow Milk Samples Marketed in Turkey | ERTAN KÜBRA,Bayana Damla,GÖKÇE ÖZGE,Alatossava Tapani,YILMAZ YUSUF,GÜRSOY OĞUZ | Akademik Gıda | 2017 | Ulusal, Hakemli, Basılı, TR Dizin, EBSCO, FSTA, CAB Abstracts |
3 | info | Effect of nitrogen gas flushing treatments on total antioxidant capacity and ascorbic acid content in raw bovine milk during cold storage | GÜRSOY OĞUZ,Munsch Alatossava Patricia,ERTAN KÜBRA,YILMAZ YUSUF,Alatossava Tapani | Mljekarstvo | 2017 | Uluslararası, Hakemli, Elektronik, SCI-Expanded |
4 | | Ultrasonikasyon Destekli Vakum İmpregnasyon Emdirme Tekniği İle Muamele İşleminin Kivi Dilimlerinin Kuruma Kinetiği Üzerine Etkisi | Karacaoğlu Ceren,GÜRSOY OĞUZ,YILMAZ YUSUF | Akademik Gıda | 2016 | Ulusal, Hakemli, Basılı+Elektronik, CAB |
5 | | Laktik asit bakterilerinde otoliz ve peynir teknolojisindeki önemi | ŞİMŞEK ÖMER,GÜRSOY OĞUZ,Hazır Dalca Selime,YILMAZ YUSUF | Akademik Gıda | 2016 | Ulusal, Hakemli, Basılı+Elektronik, FTSA |
6 | info | Effect of ultrasound power on physicochemical and rheological properties of yoghurt drink produced with thermosonicated milk | GÜRSOY OĞUZ,YILMAZ YUSUF,GÖKÇE ÖZGE,ERTAN KÜBRA | Emirates Journal of Food and Agriculture | 2016 | Uluslararası, Hakemli, Elektronik, SCI-Expanded |
7 | info | Effect of Roasted Yellow Chickpea Leblebi Flour Addition on Chemical Rheological and Sensory Properties of Boza | ÇELİK İLYAS,IŞIK FATMA,YILMAZ YUSUF | Journal of Food Processing and Preservation | 2016 | Uluslararası, Hakemli, Elektronik, SCI-Expanded |
8 | info | Grape seed extract has superior beneficial effects than vitamin E on oxidative stress and apoptosis in the hippocampus of streptozotocin induced diabetic rats | Yonguc G.N., Dodurga Y., Adiguzel E., Gundogdu, G., Kucukatay, V., Ozbal, S., Yilmaz, I., Cankurt, U., Yilmaz, Y., Akdogan, I. | Gene | 2015 | Uluslararası, Hakemli, Basılı+Elektronik, SCI-Expanded |
9 | info | Antioxidant Activity and Phenolic Content of Seed Skin and Pulp Parts of 22 Grape Vitis vinifera L Cultivars 4 Common and 18 Registered or Candidate for Registration | YILMAZ YUSUF,Göksel Zekiye,Seçil Erdoğan,Öztürk Aysun,Arif Atak,Cengiz Özer | Journal of Food Processing and Preservation | 2015 | Uluslararası, Hakemli, Elektronik, SCI-Expanded |
10 | | Peynirlerin kuru madde yağ ve protein içeriklerinin hızlı belirlenmesinde optik infrared analiz sistemli süt analizörünün kullanım potansiyeli | YILMAZ YUSUF,GÜRSOY OĞUZ,GÖKÇE ÖZGE,ERTAN KÜBRA | Akademik Gıda | 2015 | Ulusal, Hakemli, Basılı, CAB Abstracts, ULAKBİM, EBSCO, FSTA |
11 | | Peynirlerde bulunan kan basıncını düşürücü biyoaktif peptitler | GÜRSOY OĞUZ,AYBÜKE YAZAR,YILMAZ YUSUF | Akademik Gıda | 2015 | Ulusal, Hakemli, Basılı, CAB Abstracts, FSTA, EBSCO, ULAKBİM |
12 | | Determination of Pesticides in Soil by Mechanical Stirring Assisted Extraction Coupled with Gas Chromatography Mass Spectrometry 47 4 675 688 | Akdogan A., Kartal A.A., Hol A., Yılmaz, Y., Divrikli, U., Elci, L. | Analytical Letters | 2014 | Uluslararası, Hakemli, Elektronik, SCI |
13 | | Degradation Kinetics of Lycopene Carotene and Ascorbic Acid in Tomatoes during Hot Air Drying | Demiray E., Yilmaz Y., Tulek Y. | LWT - Food Science and Technology | 2013 | Uluslararası, Hakemli, , SCI |
14 | | Use of Jerusalem Artichoke Helianthus tuberosus Tubers as a Natural Source of Inulin in Cakes | Celik I., Isik F., Gursoy O., Yilmaz Y. | Journal of Food Processing and Preservation | 2013 | Uluslararası, Hakemli, , SCI |
15 | | Bioconversion of linoleic acid into conjugated linoleic acid by lactic acid bacteria isolated from cheese | Gursoy O., Yilmaz Y., Ozel S., Con A.H. | Milchwissenschaft | 2011 | Uluslararası, Hakemli, , SCI |
16 | | Antioxidant activity of grape seeds obtained from molasses pekmez and winery production | Selcuk A.R., Demiray E., Yilmaz Y. | Akademik Gıda | 2011 | Ulusal, Hakemli, , Index Copernicus, FSTA, CAB, Global Health |
17 | | Chemical rheological and sensory properties of tarhana with wheat bran as a functional constituent | Çelik İ., Işık F., Yılmaz Y. | Akademik Gıda | 2010 | Ulusal, Hakemli, , CAB, Index Copernicus, Global Health, FSTA |
18 | | Enzymatic processing and antioxdant activity of agricultural waste autohydrolysis liquors | Akpinar O., Gunay K., Yilmaz Y., Levent O., Bostanci S. | Bioresources | 2010 | Uluslararası, Hakemli, , SCI |
19 | | İşlenmiş üzüm çekirdeği tozu ilavesinin lokum benzeri bir ürünün toplam fenolik madde içeriği ile antioksidan aktivitesi üzerine etkisi | Selçuk A.R., Yılmaz Y. | Akademik Gıda | 2009 | Ulusal, Hakemli, , Index Copernicus, FSTA, Global Health, CAB |
20 | | Deneylerde İstatistiksel Güç ve Gücü Etkileyen Faktörler | YILMAZ YUSUF | Akademik Gıda | 2008 | Ulusal, Hakemli, , Index Copernicus, CAB, FSTA |
21 | | Ferric reducing antioxidant power of Maillard reaction products in model bread crusts | Yilmaz Y., Akgun F.B. | Journal of Food, Agriculture and Environment | 2008 | Uluslararası, Hakemli, , SCI |
22 | | Effect of feeding rumen protected dietary protein oil supplements on fatty acid composition and alpha tocopherol content of blood serum and muscle lipids of lambs | Lee J.H., Waller J.C., Yilmaz Y., Melton S., | Small Ruminant Research | 2007 | Uluslararası, Hakemli, , SCI |
23 | | Mineral composition and total phenolic content of pomegranate molasses | YILMAZ YUSUF, CELIK ILYAS, ISIK FATMA | Journal of Food, Agriculture and Environment | 2007 | Uluslararası, Hakemli, , SCI |
24 | | Effect of soapwort extract on physical and sensory properties of sponge cakes and rheological properties of sponge cake batters | CELIK ILYAS, YILMAZ YUSUF, ISIK FATMA, USTUN OZLEM | Food Chemistry | 2007 | Uluslararası, Hakemli, , SCI |
25 | | Kültür Mantarlarının Vakum Altında Soğutulması | Öztürk H.K., Yılmaz Y., Özel M.Z., Öztürk H.M. | Soğutma Dünyası, | 2007 | Ulusal, Hakemli, , Endekste taranmıyor |
26 | | Novel uses of catechins in foods | YILMAZ YUSUF | Trends in Food Science and Technology | 2006 | Uluslararası, Hakemli, Basılı, SSCI |
27 | | Oxygen Radical Absorbance Capacities of Grape Wine Industry Byproducts and Effect of Solvent Type on Extraction of Grape Seed Polyphenols | YILMAZ YUSUF,TOLEDO ROMEO | Journal of Food Composition and Analysis | 2006 | Uluslararası, Hakemli, Basılı, SSCI |
28 | | Antioxidant activity of water soluble Maillard reaction products | YILMAZ YUSUF,TOLEDO ROMEO | Food Chemistry | 2005 | Uluslararası, Hakemli, Basılı, SSCI |
29 | | Soğutma Sistemlerindeki Gelişmeler Bölüm 1 Termoakustik Soğutma | Yılmaz Y., Öztürk H.K. | Doğalgaz, Tesisat, Klima, | 2005 | Ulusal, Hakemli, , Endekste taranmıyor |
30 | | Hipertansiyon ve Beslenme | Yılmaz Y., Yemiş O. | Gıda Teknolojisi | 2005 | Ulusal, Hakemli, , Endekste taranmıyor |
31 | | Major flavonoids in grape seeds and skins Antioxidant capacity of catechin epicatechin and gallic acid | YILMAZ YUSUF,TOLEDO ROMEO | Journal of Agricultural and Food Chemistry | 2004 | Uluslararası, Hakemli, Basılı, SSCI |
32 | | Health aspects of functional grape seed constituents | YILMAZ YUSUF,TOLEDO ROMEO | Trends in Food Science and Technology | 2004 | Uluslararası, Hakemli, Basılı, SSCI |