| 1 | PREBİYOTİK ETKİLİ ARABİK GAM’IN FONKSİYONEL SÜT ÜRÜNLERİ ÜRETİMİNDE KULLANIMI | ÖZMERT ERGİN SEMA | 6. BİLSEL INTERNATIONAL HARPUT SCIENTIFIC RESEARCHES CONGRESS | 19.09.2025 | Özet bildiri, Basılı+Elektronik, Elazığ |
| 2 | HAYVANSAL KAYNAKLI ERGOJENİK DESTEKLER VE SPOR YAPAN BİREYLERDE TÜKETİM DURUMUNUN ARAŞTIRILMASI | ÖZMERT ERGİN SEMA,TIRAŞ SULTAN | I. BİLSEL INTERNATIONAL ERZURUM SCIENTIFIC RESEARCHES CONGRESS | 22.08.2025 | Tam metin bildiri, Basılı+Elektronik, Erzurum |
| 3 | ALÜMİNYUMUN GIDALARDA BULUNMA DURUMU VE BESLENME-SAĞLIK İLİŞKİSİ | ÖZMERT ERGİN SEMA | 5. INTERNATIONAL DİCLE SCIENTIFIC RESEARCH AND INNOVATION CONGRESS | 25.09.2023 | Tam metin bildiri, Basılı+Elektronik, Diyarbakır |
| 4 | Determination of Aflatoxin M1 Levels in Tulum and White Cheeses Provided From Different Regions of Turkey | ÖZMERT ERGİN SEMA, ÇAKMAK ÖMER, ÇAKMAK TUNCER, ACARÖZ ULAŞ, YALÇIN HALİL, ARSLAN ACARÖZ DAMLA, İNCE SİNAN | International Congress on Biological and Health Sciences (ICBH) | 28.03.2021 | Özet bildiri, Basılı+Elektronik, Afyonkarahisar |
| 5 | ‘Tragacanth gum’ usage areas in food industry and its functional effects on foods | ÖZMERT ERGİN SEMA,AKÇA S Seher | 8. Ulusal 2. Uluslararası Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi | 26.12.2019 | Tam metin bildiri, Basılı+Elektronik, Antalya |
| 6 | Nutritional value of elderberry (Sambucus sp.) and its effects on human health | ÖZMERT ERGİN SEMA,HELVACI GİZEM | I. Uluslararası Sağlık Bilimleri ve Yaşam Kongresi | 29.05.2018 | Özet bildiri, Basılı+Elektronik, BURDUR |
| 7 | Changes in the nutritional value of fermented black garlic and its positive health functions | ÖZMERT ERGİN SEMA | I. Uluslararası Sağlık Bilimleri ve Yaşam Kongresi | 29.05.2018 | Özet bildiri, Basılı+Elektronik, BURDUR |
| 8 | Some food-borne bacterial infections that are seen at victims after disaster | ÖZMERT ERGİN SEMA, ERDOĞAN CENNET, GÜZEL AYSUN, ŞİMŞEK MUSA | I. Uluslararası Sağlık Bilimleri ve Yaşam Kongresi | 20.05.2018 | Özet bildiri, Basılı+Elektronik, Burdur |
| 9 | Nar meyvesi (Punica granatum L.) ve nar ürünlerinin antioksidan etkileri | ÖZMERT ERGİN SEMA | Akdeniz Üniversitesi Uluslararası Multidisipliner Çalışmaları Kongresi | 28.12.2017 | Özet bildiri, Basılı+Elektronik, Antalya |
| 10 | Kiraz ve kayısı ağacı reçinelerinin yenilebilir kaplama olarak kullanıma uygunluklarının incelenmesi | ÖZMERT ERGİN SEMA,YAMAN HİLMİ,DİLEK MELTEM | Adnan Menderes Üniversitesi 1. Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi | 17.07.2017 | Özet bildiri, Basılı+Elektronik, Aydın |
| 11 | Kadınların gıda ve mutfak hijyeni ile ilgili bilgi, tutum ve davranışlarının değerlendirilmesi | ÖZMERT ERGİN SEMA,GÜZEL AYSUN | Adnan Menderes Üniversitesi 1. Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi | 17.07.2017 | Özet bildiri, Basılı+Elektronik, Aydın |
| 12 | Pomza ile sulu çözeltilerden Zn(II) ve Cd(II) iyonlarının adsorpsiyonu | GÖDE FETHİYE,YAVUZ MUSTAFA,ÖKSÜZ AYŞEGÜL,ERDOĞAN SELMA,ÖZMERT ERGİN SEMA | Türkiye Pomza Sempozyumu ve Sergisi 2005, Isparta | 01.12.2005 | Tam metin bildiri, Basılı, Isparta |
| 13 | Sulu çözeltilerden Zn(II) ve Cd(II) iyonlarının uzaklaştırılması | ERDOĞAN SELMA,ÖZMERT ERGİN SEMA,GÖDE FETHİYE,PEHLİVAN EROL,ARSLAN GÜLŞİN | XIX. Ulusal Kimya Kongresi 30 Eylül-4 Ekim 2005, Kuşadası. | 15.11.2005 | Özet bildiri, Basılı, Aydın Kuşadası |
| 14 | Pomza ile sulu çözeltilerden Cr(III) ve Cr(VI) iyonlarının adsorpsiyonu | ÖZMERT ERGİN SEMA,ERDOĞAN SELMA,GÖDE FETHİYE,YAVUZ MUSTAFA | XIX. Ulusal Kimya Kongresi 30 Eylül-4 Ekim 2005, Kuşadası. | 15.11.2005 | Özet bildiri, Basılı, Aydın Kuşadası |
| 15 | Copper adsorption from aqueous solutions onto pomza | GÖDE FETHİYE,ÖZMERT ERGİN SEMA,ERDOĞAN SELMA,YAVUZ MUSTAFA | 3. Black Sea Basin Conference on Analytical Chemistry | 01.11.2005 | Tam metin bildiri, Basılı, |
| 16 | Equilibrium and kinetics studies for adsorption of copper on clay | GÖDE FETHİYE,ERDOĞAN SELMA,ÖZMERT ERGİN SEMA,PEHLİVAN EROL,KIR ESENGÜL | 3. Black Sea Basin Conference on Analytical Chemistry | 01.11.2005 | Tam metin bildiri, Basılı, |