Makaleler

Makale Adı Yazarlar Yayın Yeri Yılı Açıklama
1 infoInvestigation of Changes in Proteolysis and Lipolysis of Traditional Çanak Cheese Maturing Under the SoilKIRDAR SEVAL SEVGİ, KÖSE ŞENOLBilge International Journal of Science and Technology Research2022Ulusal, Hakemli, Basılı+Elektronik, indexcopernicus
2 infoA TASTE CRACKING THE PALATE-BURDUR WALNUT PASTEKIRDAR SEVAL SEVGİJournal of Food Health and Technology Innovation2021Uluslararası, Hakemli, Basılı+Elektronik, ASOS
3 infoCheese embracing both sides of the Aegean sea: Kopanisti cheeseKIRDAR SEVAL SEVGİWorld Journal of Engineering Research and Technology WJERT2021Uluslararası, Hakemli, Elektronik, İndex copernicus
4 infoTherapeutics Effects and Health Benefits of the Caucasus Koumiss: A ReviewKIRDAR SEVAL SEVGİAnnual Research & Review in Biology2021Uluslararası, Hakemli, Elektronik, IM: Index Medicus
5Production parameters and some characteristics of Kökez strained yogurtKIRDAR SEVAL SEVGİ, NARMAN KübraInternational Journal of Agriculture and Environmental Research2021Uluslararası, Hakemli, Basılı, Scopus
6Quality criteria of Tulum cheese produced from cow's milk preserved by activation of the lactoperoxidase systemKIRDAR SEVAL SEVGİ, ATAMER METİNJOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION2021Uluslararası, Hakemli, Basılı, SCI
7A research on the pollution parameters of buttermilkKIRDAR SEVAL SEVGİ,Genç Didem Gamzeİndian Journal of Dairy Science2020Uluslararası, Hakemli, Basılı+Elektronik, ESCI
8Determination of the Pollution Parameters in Strained Yogurt Industry WastewaterKESER Aslı Raziye,KIRDAR SEVAL SEVGİEuropean Journal of Advances in Engineering and Technology2020Uluslararası, Hakemli, Basılı+Elektronik, Proquest
9Determination Of Mineral Content Of Butter MilkKIRDAR SEVAL SEVGİ,GENÇ Didem GamzeJOURNAL OF FOOD HEALTH ANDTECHNOLOGY INNOVATIONS2019Uluslararası, Hakemli, Basılı, Endekste taranmıyor
10Profiles of the Biogenic Amines in Armola CheeseKIRDAR SEVAL SEVGİ,ÇAMLIBEL ZekiEuropean Journal of Advances in Engineering and Technology2019Uluslararası, Hakemli, Basılı+Elektronik, DRJI
11 infoDetection of Pathogen Candida spp. Isolated from ButterYURDAKUL ÖZEN,KIRDAR SEVAL SEVGİ,KEYVAN ERHANMehmet Akif Ersoy Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Dergisi2018Uluslararası, Hakemli, Elektronik, DOAJ, SciLit, Science Library Index, SOBIAD, Türkiye Atıf Dizini, ResearchBib
12 infoFood safety practices, levels of knowledge, and problems of dairy companies in TurkeyKIRDAR SEVAL SEVGİJournal of Food Safety2018Uluslararası, Hakemli, Elektronik, SCI-Expanded
13COMPREHENSIVE REVIEW OF ORGANIC FOODS THROUGHOUT THE WORLDKIRDAR SEVAL SEVGİInternational Journal of Agriculture and Environmental Research2018Uluslararası, Hakemli, Basılı, ROAD
14 infoMicrobiological changes throughout ripening of Keş cheeseKIRDAR SEVAL SEVGİ,YURDAKUL ÖZEN,KALİT Samir,TUDOR KALİT MilnaJournal of Central European Agriculture2018Uluslararası, Hakemli, Elektronik, ESCI
15Kısrak Sütü ve KımızKIRDAR SEVAL SEVGİSüt Ürünleri Gıda Tarım ve Hayvancılık Dergisi2017Ulusal, Hakemli, Basılı, Endekste taranmıyor
16Keçi Sütünün İnsan Sağlığına EtkisiKIRDAR SEVAL SEVGİTARIM TÜRK2017Ulusal, Hakemli, Basılı, Endekste taranmıyor
17 infoImpact of milking frequency on yield, chemical composition and quality of milk in high producing dairy herdBortacki Pawel,Kujawiak Ryszard,Pitkowska Ewa Czerniawska,KIRDAR SEVAL SEVGİ,Wjcik Jerzy,Grzesiak WilhelmMljekarstvo2017Uluslararası, Hakemli, Basılı+Elektronik, SCI-Expanded
18An Overwiev of the Turkish Dairy SectorKIRDAR SEVAL SEVGİIndian J Dairy Science2017Uluslararası, Hakemli, Basılı, DOAJ
19Determination Of The Mineral Content In Yogurt Whey.KIRDAR SEVAL SEVGİ,Toprak Gülay,GÜZEL EmelEuropean International Journal of Science and Technology2017Uluslararası, Hakemli, Basılı+Elektronik, Journal Seek
20Overview of The Turkish Dairy SectorKIRDAR SEVAL SEVGİ,KARACA OYA BERKAYIndian Journal of Dairy Science2017Uluslararası, Hakemli, Basılı, ESCI
21Survival of Escherichia coli O157:H7 during processing and ripening period of Keş CheeseYURDAKUL ÖZEN,KIRDAR SEVAL SEVGİ,KASIMOĞLU DOĞRU AYLİN,KEYVAN ERHANBenha Veterinary Medical Journal2017Uluslararası, Hakemli, Elektronik, Endekste taranmıyor
22. A survey on the microbiological and chemical characteristics of Akçakatık cheese in the west Mediterranean region.KIRDAR SEVAL SEVGİ,KÖSE ŞENOL,YURDAKUL ÖZEN,OCAK ELVANEuropean International Journal of Science and Technology2017Uluslararası, Hakemli, Basılı, Journal Seek, CSA, Crossref, Scribd
23A survey on the microbiological and chemical characteristics of Akçakatık cheese in the west Mediterranean regionKIRDAR SEVAL SEVGİ,KÖSE ŞENOL,YURDAKUL ÖZEN,OCAK ELVANEuropean International Journal of Science and Technology2017Uluslararası, Hakemli, Basılı, Journal Seek, Crossref, CSA
24 infoEtsiz Çiğ Köftelerde Patojen Candida spp. Varlığının BelirlenmesiYURDAKUL ÖZEN,KIRDAR SEVAL SEVGİ,KEYVAN ERHANEtlik Veteriner Mikrobiyoloji Dergisi2017Ulusal, Hakemli, Basılı+Elektronik, ULAKBİM Yaşam Bilimleri ve TR Dizin
25Tratidional Dairy Products in Hatay ProvinceKARACA OYA BERKAY,KIRDAR SEVAL SEVGİTraditional Dairy Products In Hatay Province2016Uluslararası, Hakemli, Basılı, International System for Agricultural Science and Technology (AGRIS)
26Organik SütKIRDAR SEVAL SEVGİ,EREN SerdarSüt Dünyası2016Ulusal, Hakemli, Basılı, Endekste taranmıyor
27Organik GıdalarKIRDAR SEVAL SEVGİ,EREN SERDARGIda Teknolojisi2016Ulusal, Hakemli, Basılı, Endekste taranmıyor
28Van Otlu Peynirinin Üretimi ve Mineral Madde İeriğiKIRDAR SEVAL SEVGİGıda2015Ulusal, Hakemli, Basılı, Index Copernicus, EBSCO
29Cholesterol Levels and Some Nutrient Parametres of Traditional Cheeses in TURKEYKIRDAR SEVAL SEVGİJournal of Agricultural Sciences2015Ulusal, Hakemli, , Scopus
30The content of free fatty acids in relation to electronic nose sensors responses and sensory value of cheese in a sack throughout ripeningKIRDAR SEVAL SEVGİMljekarstvo2015Uluslararası, Hakemli, , SCI-Expanded
31 infoDo consumption of Kargi Tulum cheese meet daily requirements for minerals and trace elementsKIRDAR SEVAL SEVGİ,KÖSE ŞENOL,GÜN İLHAN,OCAK ELVAN,Kurşun ÖzenMljekarstvo2015Uluslararası, Hakemli, Basılı+Elektronik, SCI-Expanded
32Her Derde Deva Bir Besin KefirSeval KIRDARDiyabet Yaşam Dergisi,2014Ulusal, Hakemli, , Endekste taranmıyor
33Seasonal changes in mineral and trace elements of Çanak cheeseSeval Sevgi KIRDAR, Elvan OCAK, Şenol KÖSEAsian Journal of Chemistry2013Uluslararası, Hakemli, , SCI-Expanded
34Mineral and Trace metal Levels of Akçakatik Cheese Collected from Mediterranean Region TurkeyKIRDAR SEVAL SEVGİ,OCAK ELVAN,KÖSE ŞENOLAsian Journal of Chemistry2013Uluslararası, Hakemli, Basılı, SCI-Expanded
35Kargı Tulum PeyniriSeval Sevgi KIRDAR, İlhan GÜNSüt Ürünleri Gıda Tarım ve Hayvancılık Dergisi,2012Ulusal, Hakemli, , Endekste taranmıyor
36A Survey on microbiological and biochemical characteristics of a traditional dairy product Keş in Mediterrean regionSeval Sevgi KIRDARJournal of Animal and Veterinary Advances2012Uluslararası, Hakemli, , SCI-Expanded
37Çiğ sütün Laktoperoksidaz Sisteminin Aktivasyonu ile MuhafazasıSeval Sevgi KIRDARSüt Dünyası, Süt ürünleri Gıda Tarım ve Hayvancılık Dergisi2011Ulusal, Hakemli, , Endekste taranmıyor
38Microflora and patogen in traditional Anatolia Canak(Pan) cheeseKIRDAR SEVAL SEVGİ,YURDAKUL ÖZENJournal of Animal veterinary Advance2011Uluslararası, Hakemli, Basılı, SCI-Expanded
39Microbiological quality of white pickled cheese produced in small plants in Burdur TurkeyYURDAKUL ÖZEN,KIRDAR SEVAL SEVGİ,KEYVAN ERHAN,GÜNER AHMETJournal of Food Agriculture & Environment2011Uluslararası, Hakemli, Basılı, SCI-Expanded
40Süt Teknolojisinde HomojenizasyonSeval Sevgi KIRDARSüt ve ürünleri Teknolojisi Dergisi,2009Ulusal, Hakemli, , Endekste taranmıyor
41Çiğ Süt Kalitesi ve Soğuk ZincirSeval Sevgi KIRDARSüt Dünyası Dergisi2009Ulusal, Hakemli, , Endekste taranmıyor
4221 yüzyıla girerken süt hayvancılığına genel bir bakış BurdurSeval Sevgi KIRDARSüt Dünyası2008Ulusal, Hakemli, , Endekste taranmıyor
43Süt Endüstrisi ve Çevre KirliliğiSeval Sevgi KIRDARSüt ürünleri ve teknolojileri Dergisi, Süt Dünyası2008Ulusal, Hakemli, Basılı, Endekste taranmıyor
44Probiyotiklerin beslenme ve sağlık üzerine etkileriSeval Sevgi KIRDARFOLİA, Hipertansiyon Diyabet Ateroskleroz Dergisi2007Ulusal, Hakemli, , Endekste taranmıyor
45Süzme Yoğurt Üretiminde Elde Edilen Serumun Bazı ÖzellikleriSeval Sevgi KIRDAR, İlhan GÜNSüleyman Demirel Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi,2007Ulusal, Hakemli, , Endekste taranmıyor
46İçme Sütü İşlenmesi Sırasında Süt Bileşiminde Oluşan DeğişimlerSeval KIRDARSüt Dünyası2007Ulusal, Hakemli, , Endekste taranmıyor
47Fermente Süt Ürünleri BibliyografisiSeval Sevgi KIRDARS.D.Ü.Fen Bilimleri Dergisi2005Ulusal, Hakemli, , Endekste taranmıyor
48Burdur İlinde satılan Dondurmaların Bazı Nitelikleri Üzerine AraştırmalarSeval KIRDARGıda,2003Ulusal, Hakemli, Basılı, Endekste taranmıyor
49Burdur da Tüketilen Süzme Yoğurtlarının Fiziksel Kimyasal ve Mikrobiyolojik ÖzellikleriSeval KIRDAR, İlhan GÜNGıda2002Ulusal, Hakemli, , Endekste taranmıyor
50Süt Endüstrisinde Ekonomik Kayıplarda Mastitisin RolüSeval KIRDARS.D.Ü. Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi2002Ulusal, Hakemli, , Endekste taranmıyor
51Peyniraltı Suyu İçecekleriSeval KIRDARS.D.Ü.Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi2001Ulusal, Hakemli, , Endekste taranmıyor
52Fermente Süt Ürünlerinin Besleyici ve Terapötik ÖzellikleriSeval KIRDARS.D.Ü. Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi2001Ulusal, Hakemli, , Endekste taranmıyor
53Sütün beslenmemizdeki Yeri ve ÖnemiSeval KIRDARS.D.Ü. Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi2001Ulusal, Hakemli, Basılı, Endekste taranmıyor
54Burdur da Süzme Yoğurt Üretimi Teknolojisi Üzerine Bir AraştırmaSeval Sevgi KIRDAR, İlhan GÜNGıda2001Ulusal, Hakemli, Basılı, Endekste taranmıyor
55B D Galaktosidaz Enzimi Kullanılarak Yapılan Yoğurtların Kalite Kriterleri ÜzerineSeval Sevgi KIRDAR, Metin ATAMER, Emel SEZGİNGıda2000Ulusal, Hakemli, Basılı, Endekste taranmıyor
56Burdur da Üretilen Süzme Yoğurtlarının Kalite Kriterleri Üzerine Bir AraştırmaSeval Sevgi KIRDAR, İlhan GÜNS.D.Ü.Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi2000Ulusal, Hakemli, Basılı, Endekste taranmıyor
57Dayanıklı Ayran Üretiminde Pektin Kullanım Olanakları Üzerine Bir AraştırmaMetin ATAMER, Asuman GÜRSEL, Balkır TAMUÇAY, Gönül YILDIRIM, Sabiha ODABAŞI, Ebru KARADEMİR, Ebru ŞENEL, Seval Sevgi KIRDARGıda1999Ulusal, Hakemli, Basılı, Endekste taranmıyor
58Burdur Halk Pazarında Satılan Lor Peynirlerinin Hijyenik Kalitesi Üzerine Bir AraştırmaSeval Sevgi KIRDAR, İlhan GÜNGıda Bilimi ve Teknolojisi Dergisi1999Ulusal, Hakemli, , Endekste taranmıyor
59Laktoz İntolerans ve Süt AlerjisiHasan YAYGIN, Seval Sevgi KIRDARHasad1993Ulusal, Hakemli, Basılı, Endekste taranmıyor