| 1 | info | Investigation of Changes in Proteolysis and Lipolysis of Traditional Çanak Cheese Maturing Under the Soil | KIRDAR SEVAL SEVGİ, KÖSE ŞENOL | Bilge International Journal of Science and Technology Research | 2022 | Ulusal, Hakemli, Basılı+Elektronik, indexcopernicus |
| 2 | info | A TASTE CRACKING THE PALATE-BURDUR WALNUT PASTE | KIRDAR SEVAL SEVGİ | Journal of Food Health and Technology Innovation | 2021 | Uluslararası, Hakemli, Basılı+Elektronik, ASOS |
| 3 | info | Cheese embracing both sides of the Aegean sea: Kopanisti cheese | KIRDAR SEVAL SEVGİ | World Journal of Engineering Research and Technology WJERT | 2021 | Uluslararası, Hakemli, Elektronik, İndex copernicus |
| 4 | info | Therapeutics Effects and Health Benefits of the Caucasus Koumiss: A Review | KIRDAR SEVAL SEVGİ | Annual Research & Review in Biology | 2021 | Uluslararası, Hakemli, Elektronik, IM: Index Medicus |
| 5 | | Production parameters and some characteristics of Kökez strained yogurt | KIRDAR SEVAL SEVGİ, NARMAN Kübra | International Journal of Agriculture and Environmental Research | 2021 | Uluslararası, Hakemli, Basılı, Scopus |
| 6 | | Quality criteria of Tulum cheese produced from cow's milk preserved by activation of the lactoperoxidase system | KIRDAR SEVAL SEVGİ, ATAMER METİN | JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION | 2021 | Uluslararası, Hakemli, Basılı, SCI |
| 7 | | A research on the pollution parameters of buttermilk | KIRDAR SEVAL SEVGİ,Genç Didem Gamze | İndian Journal of Dairy Science | 2020 | Uluslararası, Hakemli, Basılı+Elektronik, ESCI |
| 8 | | Determination of the Pollution Parameters in Strained Yogurt Industry Wastewater | KESER Aslı Raziye,KIRDAR SEVAL SEVGİ | European Journal of Advances in Engineering and Technology | 2020 | Uluslararası, Hakemli, Basılı+Elektronik, Proquest |
| 9 | | Determination Of Mineral Content Of Butter Milk | KIRDAR SEVAL SEVGİ,GENÇ Didem Gamze | JOURNAL OF FOOD HEALTH ANDTECHNOLOGY INNOVATIONS | 2019 | Uluslararası, Hakemli, Basılı, Endekste taranmıyor |
| 10 | | Profiles of the Biogenic Amines in Armola Cheese | KIRDAR SEVAL SEVGİ,ÇAMLIBEL Zeki | European Journal of Advances in Engineering and Technology | 2019 | Uluslararası, Hakemli, Basılı+Elektronik, DRJI |
| 11 | info | Detection of Pathogen Candida spp. Isolated from Butter | YURDAKUL ÖZEN,KIRDAR SEVAL SEVGİ,KEYVAN ERHAN | Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Dergisi | 2018 | Uluslararası, Hakemli, Elektronik, DOAJ, SciLit, Science Library Index, SOBIAD, Türkiye Atıf Dizini, ResearchBib |
| 12 | info | Food safety practices, levels of knowledge, and problems of dairy companies in Turkey | KIRDAR SEVAL SEVGİ | Journal of Food Safety | 2018 | Uluslararası, Hakemli, Elektronik, SCI-Expanded |
| 13 | | COMPREHENSIVE REVIEW OF ORGANIC FOODS THROUGHOUT THE WORLD | KIRDAR SEVAL SEVGİ | International Journal of Agriculture and Environmental Research | 2018 | Uluslararası, Hakemli, Basılı, ROAD |
| 14 | info | Microbiological changes throughout ripening of Keş cheese | KIRDAR SEVAL SEVGİ,YURDAKUL ÖZEN,KALİT Samir,TUDOR KALİT Milna | Journal of Central European Agriculture | 2018 | Uluslararası, Hakemli, Elektronik, ESCI |
| 15 | | Kısrak Sütü ve Kımız | KIRDAR SEVAL SEVGİ | Süt Ürünleri Gıda Tarım ve Hayvancılık Dergisi | 2017 | Ulusal, Hakemli, Basılı, Endekste taranmıyor |
| 16 | | Keçi Sütünün İnsan Sağlığına Etkisi | KIRDAR SEVAL SEVGİ | TARIM TÜRK | 2017 | Ulusal, Hakemli, Basılı, Endekste taranmıyor |
| 17 | info | Impact of milking frequency on yield, chemical composition and quality of milk in high producing dairy herd | Bortacki Pawel,Kujawiak Ryszard,Pitkowska Ewa Czerniawska,KIRDAR SEVAL SEVGİ,Wjcik Jerzy,Grzesiak Wilhelm | Mljekarstvo | 2017 | Uluslararası, Hakemli, Basılı+Elektronik, SCI-Expanded |
| 18 | | An Overwiev of the Turkish Dairy Sector | KIRDAR SEVAL SEVGİ | Indian J Dairy Science | 2017 | Uluslararası, Hakemli, Basılı, DOAJ |
| 19 | | Determination Of The Mineral Content In Yogurt Whey. | KIRDAR SEVAL SEVGİ,Toprak Gülay,GÜZEL Emel | European International Journal of Science and Technology | 2017 | Uluslararası, Hakemli, Basılı+Elektronik, Journal Seek |
| 20 | | Overview of The Turkish Dairy Sector | KIRDAR SEVAL SEVGİ,KARACA OYA BERKAY | Indian Journal of Dairy Science | 2017 | Uluslararası, Hakemli, Basılı, ESCI |
| 21 | | Survival of Escherichia coli O157:H7 during processing and ripening period of Keş Cheese | YURDAKUL ÖZEN,KIRDAR SEVAL SEVGİ,KASIMOĞLU DOĞRU AYLİN,KEYVAN ERHAN | Benha Veterinary Medical Journal | 2017 | Uluslararası, Hakemli, Elektronik, Endekste taranmıyor |
| 22 | | . A survey on the microbiological and chemical characteristics of Akçakatık cheese in the west Mediterranean region. | KIRDAR SEVAL SEVGİ,KÖSE ŞENOL,YURDAKUL ÖZEN,OCAK ELVAN | European International Journal of Science and Technology | 2017 | Uluslararası, Hakemli, Basılı, Journal Seek, CSA, Crossref, Scribd |
| 23 | | A survey on the microbiological and chemical characteristics of Akçakatık cheese in the west Mediterranean region | KIRDAR SEVAL SEVGİ,KÖSE ŞENOL,YURDAKUL ÖZEN,OCAK ELVAN | European International Journal of Science and Technology | 2017 | Uluslararası, Hakemli, Basılı, Journal Seek, Crossref, CSA |
| 24 | info | Etsiz Çiğ Köftelerde Patojen Candida spp. Varlığının Belirlenmesi | YURDAKUL ÖZEN,KIRDAR SEVAL SEVGİ,KEYVAN ERHAN | Etlik Veteriner Mikrobiyoloji Dergisi | 2017 | Ulusal, Hakemli, Basılı+Elektronik, ULAKBİM Yaşam Bilimleri ve TR Dizin |
| 25 | | Tratidional Dairy Products in Hatay Province | KARACA OYA BERKAY,KIRDAR SEVAL SEVGİ | Traditional Dairy Products In Hatay Province | 2016 | Uluslararası, Hakemli, Basılı, International System for Agricultural Science and Technology (AGRIS) |
| 26 | | Organik Süt | KIRDAR SEVAL SEVGİ,EREN Serdar | Süt Dünyası | 2016 | Ulusal, Hakemli, Basılı, Endekste taranmıyor |
| 27 | | Organik Gıdalar | KIRDAR SEVAL SEVGİ,EREN SERDAR | GIda Teknolojisi | 2016 | Ulusal, Hakemli, Basılı, Endekste taranmıyor |
| 28 | | Van Otlu Peynirinin Üretimi ve Mineral Madde İeriği | KIRDAR SEVAL SEVGİ | Gıda | 2015 | Ulusal, Hakemli, Basılı, Index Copernicus, EBSCO |
| 29 | | Cholesterol Levels and Some Nutrient Parametres of Traditional Cheeses in TURKEY | KIRDAR SEVAL SEVGİ | Journal of Agricultural Sciences | 2015 | Ulusal, Hakemli, , Scopus |
| 30 | | The content of free fatty acids in relation to electronic nose sensors responses and sensory value of cheese in a sack throughout ripening | KIRDAR SEVAL SEVGİ | Mljekarstvo | 2015 | Uluslararası, Hakemli, , SCI-Expanded |
| 31 | info | Do consumption of Kargi Tulum cheese meet daily requirements for minerals and trace elements | KIRDAR SEVAL SEVGİ,KÖSE ŞENOL,GÜN İLHAN,OCAK ELVAN,Kurşun Özen | Mljekarstvo | 2015 | Uluslararası, Hakemli, Basılı+Elektronik, SCI-Expanded |
| 32 | | Her Derde Deva Bir Besin Kefir | Seval KIRDAR | Diyabet Yaşam Dergisi, | 2014 | Ulusal, Hakemli, , Endekste taranmıyor |
| 33 | | Seasonal changes in mineral and trace elements of Çanak cheese | Seval Sevgi KIRDAR, Elvan OCAK, Şenol KÖSE | Asian Journal of Chemistry | 2013 | Uluslararası, Hakemli, , SCI-Expanded |
| 34 | | Mineral and Trace metal Levels of Akçakatik Cheese Collected from Mediterranean Region Turkey | KIRDAR SEVAL SEVGİ,OCAK ELVAN,KÖSE ŞENOL | Asian Journal of Chemistry | 2013 | Uluslararası, Hakemli, Basılı, SCI-Expanded |
| 35 | | Kargı Tulum Peyniri | Seval Sevgi KIRDAR, İlhan GÜN | Süt Ürünleri Gıda Tarım ve Hayvancılık Dergisi, | 2012 | Ulusal, Hakemli, , Endekste taranmıyor |
| 36 | | A Survey on microbiological and biochemical characteristics of a traditional dairy product Keş in Mediterrean region | Seval Sevgi KIRDAR | Journal of Animal and Veterinary Advances | 2012 | Uluslararası, Hakemli, , SCI-Expanded |
| 37 | | Çiğ sütün Laktoperoksidaz Sisteminin Aktivasyonu ile Muhafazası | Seval Sevgi KIRDAR | Süt Dünyası, Süt ürünleri Gıda Tarım ve Hayvancılık Dergisi | 2011 | Ulusal, Hakemli, , Endekste taranmıyor |
| 38 | | Microflora and patogen in traditional Anatolia Canak(Pan) cheese | KIRDAR SEVAL SEVGİ,YURDAKUL ÖZEN | Journal of Animal veterinary Advance | 2011 | Uluslararası, Hakemli, Basılı, SCI-Expanded |
| 39 | | Microbiological quality of white pickled cheese produced in small plants in Burdur Turkey | YURDAKUL ÖZEN,KIRDAR SEVAL SEVGİ,KEYVAN ERHAN,GÜNER AHMET | Journal of Food Agriculture & Environment | 2011 | Uluslararası, Hakemli, Basılı, SCI-Expanded |
| 40 | | Süt Teknolojisinde Homojenizasyon | Seval Sevgi KIRDAR | Süt ve ürünleri Teknolojisi Dergisi, | 2009 | Ulusal, Hakemli, , Endekste taranmıyor |
| 41 | | Çiğ Süt Kalitesi ve Soğuk Zincir | Seval Sevgi KIRDAR | Süt Dünyası Dergisi | 2009 | Ulusal, Hakemli, , Endekste taranmıyor |
| 42 | | 21 yüzyıla girerken süt hayvancılığına genel bir bakış Burdur | Seval Sevgi KIRDAR | Süt Dünyası | 2008 | Ulusal, Hakemli, , Endekste taranmıyor |
| 43 | | Süt Endüstrisi ve Çevre Kirliliği | Seval Sevgi KIRDAR | Süt ürünleri ve teknolojileri Dergisi, Süt Dünyası | 2008 | Ulusal, Hakemli, Basılı, Endekste taranmıyor |
| 44 | | Probiyotiklerin beslenme ve sağlık üzerine etkileri | Seval Sevgi KIRDAR | FOLİA, Hipertansiyon Diyabet Ateroskleroz Dergisi | 2007 | Ulusal, Hakemli, , Endekste taranmıyor |
| 45 | | Süzme Yoğurt Üretiminde Elde Edilen Serumun Bazı Özellikleri | Seval Sevgi KIRDAR, İlhan GÜN | Süleyman Demirel Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi, | 2007 | Ulusal, Hakemli, , Endekste taranmıyor |
| 46 | | İçme Sütü İşlenmesi Sırasında Süt Bileşiminde Oluşan Değişimler | Seval KIRDAR | Süt Dünyası | 2007 | Ulusal, Hakemli, , Endekste taranmıyor |
| 47 | | Fermente Süt Ürünleri Bibliyografisi | Seval Sevgi KIRDAR | S.D.Ü.Fen Bilimleri Dergisi | 2005 | Ulusal, Hakemli, , Endekste taranmıyor |
| 48 | | Burdur İlinde satılan Dondurmaların Bazı Nitelikleri Üzerine Araştırmalar | Seval KIRDAR | Gıda, | 2003 | Ulusal, Hakemli, Basılı, Endekste taranmıyor |
| 49 | | Burdur da Tüketilen Süzme Yoğurtlarının Fiziksel Kimyasal ve Mikrobiyolojik Özellikleri | Seval KIRDAR, İlhan GÜN | Gıda | 2002 | Ulusal, Hakemli, , Endekste taranmıyor |
| 50 | | Süt Endüstrisinde Ekonomik Kayıplarda Mastitisin Rolü | Seval KIRDAR | S.D.Ü. Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi | 2002 | Ulusal, Hakemli, , Endekste taranmıyor |
| 51 | | Peyniraltı Suyu İçecekleri | Seval KIRDAR | S.D.Ü.Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi | 2001 | Ulusal, Hakemli, , Endekste taranmıyor |
| 52 | | Fermente Süt Ürünlerinin Besleyici ve Terapötik Özellikleri | Seval KIRDAR | S.D.Ü. Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi | 2001 | Ulusal, Hakemli, , Endekste taranmıyor |
| 53 | | Sütün beslenmemizdeki Yeri ve Önemi | Seval KIRDAR | S.D.Ü. Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi | 2001 | Ulusal, Hakemli, Basılı, Endekste taranmıyor |
| 54 | | Burdur da Süzme Yoğurt Üretimi Teknolojisi Üzerine Bir Araştırma | Seval Sevgi KIRDAR, İlhan GÜN | Gıda | 2001 | Ulusal, Hakemli, Basılı, Endekste taranmıyor |
| 55 | | B D Galaktosidaz Enzimi Kullanılarak Yapılan Yoğurtların Kalite Kriterleri Üzerine | Seval Sevgi KIRDAR, Metin ATAMER, Emel SEZGİN | Gıda | 2000 | Ulusal, Hakemli, Basılı, Endekste taranmıyor |
| 56 | | Burdur da Üretilen Süzme Yoğurtlarının Kalite Kriterleri Üzerine Bir Araştırma | Seval Sevgi KIRDAR, İlhan GÜN | S.D.Ü.Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi | 2000 | Ulusal, Hakemli, Basılı, Endekste taranmıyor |
| 57 | | Dayanıklı Ayran Üretiminde Pektin Kullanım Olanakları Üzerine Bir Araştırma | Metin ATAMER, Asuman GÜRSEL, Balkır TAMUÇAY, Gönül YILDIRIM, Sabiha ODABAŞI, Ebru KARADEMİR, Ebru ŞENEL, Seval Sevgi KIRDAR | Gıda | 1999 | Ulusal, Hakemli, Basılı, Endekste taranmıyor |
| 58 | | Burdur Halk Pazarında Satılan Lor Peynirlerinin Hijyenik Kalitesi Üzerine Bir Araştırma | Seval Sevgi KIRDAR, İlhan GÜN | Gıda Bilimi ve Teknolojisi Dergisi | 1999 | Ulusal, Hakemli, , Endekste taranmıyor |
| 59 | | Laktoz İntolerans ve Süt Alerjisi | Hasan YAYGIN, Seval Sevgi KIRDAR | Hasad | 1993 | Ulusal, Hakemli, Basılı, Endekste taranmıyor |