Bildiriler

Bildiri Adı Yazarlar Yayın Yeri Basım Tarihi Açıklama
1Biogenic Amines in Public HealthKIRDAR SEVAL SEVGİ, KESER Aslı Raziye6.International Agriculture, Environment and Health Congress19.12.2023Tam metin bildiri, Elektronik, Aydın
2The Health Implication of Buttermilk ComponentsKIRDAR SEVAL SEVGİ, KESER Aslı Raziye6.International Agriculture, Environment and Health Congress19.12.2023Tam metin bildiri, Elektronik, Aydın
3Gıda Endüstrisinde Üç Boyutlu(3D) Yazıcı TeknolojisiKIRDAR SEVAL SEVGİ, ZENGİN Kadriye Gamze9. International Congress on Nutrition, Obesity and Community Health15.12.2023Tam metin bildiri, Elektronik, Istanbul
4Peyniraltı Suyunun İçecek Sektöründe Kullanımı ve Sağlık üzerine EtkileriKIRDAR SEVAL SEVGİ, ZENGİN Kadriye Gamze9. International Congress on Nutrition, Obesity and Community Health25.11.2023Tam metin bildiri, Elektronik, Istanbul
5Sustainable Gastronomy Tourism and Geographical IndicationsKIRDAR SEVAL SEVGİGANUD- 5.International Conference on Gastronomy, Nutrition and Dietetics22.11.2023Tam metin bildiri, Elektronik, Istanbul
6Cheese Tourism-A growing Tasting JourneyKIRDAR SEVAL SEVGİGANUD- 5.International Conference on Gastronomy, Nutrition and Dietetics22.11.2023Tam metin bildiri, Elektronik, Istanbul
7NanofoodsSACAK Evren,KIRDAR SEVAL SEVGİ1st International Congress of the Turkish Journal ofAgriculture - Food Science and Technology19.12.2019Tam metin bildiri, Elektronik, Antalya
8Geographical Indication Products: BurdurKIRDAR SEVAL SEVGİ1st International Congress of the Turkish Journal ofAgriculture - Food Science and Technology19.12.2019Tam metin bildiri, Elektronik, Antalya
9Coğrafi İşaretlerin Kırsal Kalkınmada Yeri ve ÖnemKuşcu Zeynep,KIRDAR SEVAL SEVGİ2. Uluslararası Tarım, Çevre ve Sağlık Kongresi.01.11.2019Tam metin bildiri, Basılı+Elektronik, Aydın
10Kafkasların Sağlık İksiri :KımızKIRDAR SEVAL SEVGİ,ADİL AKAY TEGİN RUSLAN2. Uluslararası Tarım, Çevre ve Sağlık Kongresi.01.11.2019Tam metin bildiri, Basılı+Elektronik, AYDIN
11Nanotechnology Applications in AgricultureSACAK Evren,KIRDAR SEVAL SEVGİ3rd International Conference on Advanced Engineering Technologies (ICADET)01.10.2019Tam metin bildiri, Basılı+Elektronik, Bayburt
12“White Gold” of the Desert: Camel MilkKIRDAR SEVAL SEVGİ3rd International Conference on Advanced Engineering Technologies(ICADET)01.10.2019Tam metin bildiri, Basılı+Elektronik, Bayburt
13The Applications Of Nanotechnology In The Health Sector.SACAK Evren,KIRDAR SEVAL SEVGİ2nd International Health Sciences and Life Congress19.06.2019Tam metin bildiri, Elektronik, BURDUR
14İki Farklı Süt İşletmesinden Elde Edilen Endüstriyel Bir Atık Olan Süzme Yoğurt Suyunun Kirlilik Parametrelerinin BelirlenmesiKESER Aslı Raziye,KIRDAR SEVAL SEVGİ2. Ulusal Sütçülük Kongresi30.04.2019Özet bildiri, Elektronik, izmir
15Nanotechnology Application in CosmeticsSACAK Evren,KIRDAR SEVAL SEVGİ2nd International Health Science and Life Congress27.04.2019Tam metin bildiri, Basılı, Burdur
16Yayıkaltı suyunun kirlilik parametrelerinin belirlenmesi üzerine bir araştırmaKIRDAR SEVAL SEVGİ,GENÇ Didem GamzeUluslararası Su ve Çevre Kongresi22.03.2018Tam metin bildiri, Elektronik, Bursa
17Determination of some properties and nutrient losses of strained yoghurt whey as an industrial waste.KESER Aslı Raziye,KIRDAR SEVAL SEVGİ3th ASM International congress of agriculture and Environment16.11.2017Özet bildiri, Basılı, Antalya
18Long-life yoghurt types in Turkey.KESER Aslı Raziye,KIRDAR SEVAL SEVGİ4th North and East European Congress on Food NEEFOOD 2017 Congress10.10.2017Özet bildiri, Basılı, Kaunas
19Food safety practices, level of knowledge and problems of dairy companies:The case of Burdur provience.KIRDAR SEVAL SEVGİ4th North and East European Congress on Food NEEFOOD 2017 Congress10.10.2017Özet bildiri, Basılı, Kaunas
20Camel milk and human healthKIRDAR SEVAL SEVGİ,Erdoğan Recep4th North and East European Congress on Food NEEFOOD 2017 Congress10.10.2017Özet bildiri, Basılı, Kaunas
21Comprehensive Rewiev of Organic Foods Throughout The WorldKIRDAR SEVAL SEVGİICACOF International Conference on Agriculture, Forest, Food Science and Technologies15.05.2017Özet bildiri, Basılı,
22Determination of The Mineral Content in Yoghurt WheyToprak Gülay,KIRDAR SEVAL SEVGİ,Güzel EmelICACOF International Conference on Agriculture, Forest, Food Science and Technologies15.05.2017Özet bildiri, Basılı, Nevşehir
23Camel Milk and Milk ProductsErdoğan Recep,KIRDAR SEVAL SEVGİICACOF International Conference on Agriculture, Forest, Food Science and Technologies15.05.2017Özet bildiri, Basılı, Nevşehir
24Detection of Pathogen Candida spp in Cig Kofte – A Turkish Traditional Meatless Raw MeatballYURDAKUL ÖZEN,KIRDAR SEVAL SEVGİ,KEYVAN ERHAN4th International VETIstanbul Group Congress13.05.2017Özet bildiri, Elektronik,
25Occurrence Of Pathogen Candida Spp. Isolated From ButterYURDAKUL ÖZEN,KIRDAR SEVAL SEVGİ,KEYVAN ERHAN4th International VETIstanbul Group Congress13.05.2017Özet bildiri, Basılı,
26Survival of Escherichia coli O157 H7 During Processing and Ripening Period of Keş CheeseYURDAKUL ÖZEN,KIRDAR SEVAL SEVGİ,KASIMOĞLU DOĞRU AYLİN,KEYVAN ERHANDays of Veterinary Medicine 2016 7th International Scientific Meeting24.11.2016Tam metin bildiri, Basılı, Struga
27Prevalence of Bacillus cereus in Bulk Milk TanksYURDAKUL ÖZEN,KIRDAR SEVAL SEVGİ,MUTLU GÜLMEMİŞ AYŞE GÜL,YALÇIN HALİL,KEYVAN ERHANUluslararası Hayvansal Gıdalar Kongresi "Sektörle İşbirliği"13.11.2016Özet bildiri, Basılı,
28Prevalence of Basillus cereus in Bulk milk tanksYURDAKUL ÖZEN,KIRDAR SEVAL SEVGİ,KASIMOĞLU DOĞRU AYLİN,KEYVAN ERHANDays of veterinary medicine 201610.11.2016Tam metin bildiri, Basılı, Girne
29The Traditional Cheeses Produced from Ewe s Milk in Southeast Anatolia Region of TurkAKIN MUTLU BUKET,AKIN MUSA SERDAR,KARACA OYA BERKAY,KIRDAR SEVAL SEVGİThe 3rd International Symposium on "Traditional Foods from Adriatic to Caucasus"01.10.2015Özet bildiri, , Sarajevo
30The Importance of geographical Indications and the Cheeses with Geographical Certificated in Balkans and EU CountriesKARACA OYA BERKAY,AKIN MUTLU BUKET,KIRDAR SEVAL SEVGİ,AKIN MUSA SERDARThe 3rd International Symposium on "Traditional Foods from Adriatic to Caucasus"01.10.2015Özet bildiri, Basılı, Sarajevo
31All aspects of KoumıssKIRDAR SEVAL SEVGİ,ADİL AKAY TEGİN RUSLAN,GÖNÜLALAN ZAFERThe 3rd International Symposium on "Traditional Foods from Adriatic to Caucasus"01.10.2015Özet bildiri, Basılı, Sarajeva
32Geographical Indication in TurkeyKIRDAR SEVAL SEVGİ,KARACA OYA BERKAY,AKIN MUTLU BUKET,AKIN MUSA SERDARThe 3rd International Symposium on "Traditional Foods from Adriatic to Caucasus"01.10.2015Özet bildiri, Basılı, Sarajevo
33Current And Future Applications Of Nanotechnology in The food IndustryKIRDAR SEVAL SEVGİISITES 20153RD INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON INNOVATIVE TECHNOLOGIES IN ENGINEERING AND SCIENCE02.06.2015Tam metin bildiri, Elektronik, Valencia
34Traditional cheese types in the Mediterranean region of TurkeyKARACA OYA BERKAY, KIRDAR SEVAL SEVGİ11th Egyptian Conference of Dairy Science and Technology03.11.2010Tam metin bildiri, Basılı, Kahire
35Type of yoghurt and yoghurt base products in the Mediterrenaen region of TurkeyKIRDAR SEVAL SEVGİ, KARACA OYA BERKAY11th Egyptian Conference of Dairy Science and Technology03.11.2010Tam metin bildiri, Basılı, Kahire
36ISI 22000 Gıda Güvenliği Yönetim SistemiKIRDAR SEVAL SEVGİTürkiye 10. Gıda Kongresi21.05.2008Tam metin bildiri, Basılı, Erzurum
37ISO 22 000 Gıda Güvenliği Yönetim SistemiSeval Sevgi KIRDAR10. Gıda Kongresi21.05.2008Tam metin bildiri, Basılı, Erzurum
38Çökelek Peynirinin yapılışı ve özellikleri üzerine bir araştırmaKIRDAR SEVAL SEVGİGAP III.Tarım Kongresi07.10.2004Tam metin bildiri, Basılı, Şanlıurfa
39A Research on Keş CheeseKIRDAR SEVAL SEVGİIn recent developments in dairy science and technology International Dairy Symposium,28.05.2004Tam metin bildiri, Elektronik, Isparta
40Aspects of organic food in the worldKIRDAR SEVAL SEVGİAgriculture and Food International ConferenceTam metin bildiri, , Elenite
41Keş Peynirinde salmonella spp VarlığıÖzen KURŞUN, Seval Sevgi KIRDARPamukkale Süt ve Süt ürünleri SempozyumuÖzet bildiri, , Denizli
42Keş Peynirinde salmonella spp VarlığıÖzen KURŞUN, Seval Sevgi KIRDARPamukkale Süt ve Süt ürünleri SempozyumuÖzet bildiri, , Denizli
43Süt İşletmelerinde ISO 22 000 Gıda Güvenliği Yönetim Sisteminin Uygulanmasında Karşılaşılan SorunlarıSeval Sevgi KIRDAR, Kemal ARICIPamukkale Süt ve Süt ürünleri SempozyumuÖzet bildiri, Basılı, Denizli
44Süt İşletmelerinde ISO 22 000 Gıda Güvenliği Yönetim Sisteminin Uygulanmasında Karşılaşılan SorunlarıSeval Sevgi KIRDAR, Kemal ARICIPamukkale Süt ve Süt ürünleri SempozyumuÖzet bildiri, Basılı, Denizli
45Diyarbakır Yöresinde Üretilen Lavaş PeyniriSeval Sevgi KIRDAR, Bengisu BAYSALPamukkale Süt ve Süt ürünleri SempozyumuÖzet bildiri, , Denizli
46Burdur da üretilen Keş peynirinin Olgunlaşma Süresince Mikroflora Özelliklerinin BelirlenmesiSeval Sevgi KIRDAR, Özen KURŞUN, Selcan KALEPamukkale Süt ve Süt ürünleri SempozyumuÖzet bildiri, , Denizli
47Burdur da üretilen Keş peynirinin Olgunlaşma Süresince Mikroflora Özelliklerinin BelirlenmesiSeval Sevgi KIRDAR, Özen KURŞUN, Selcan KALEPamukkale Süt ve Süt ürünleri SempozyumuÖzet bildiri, , Denizli
48Sütün Antimikrobiyel SistemiSeval Sevgi KIRDARGıda Kongresi,Özet bildiri, , İzmir
49Süt AllerjisiSeval Sevgi KIRDARS.D.Ü. Gıda Güvenliği Ve Sağlık Riskleri ÇalıştayıÖzet bildiri, , Isparta
50Süt Toplama Tanklarında Saptanan Basillus cereus un Polimeraz Zincir reaksiyon PCR tekniği İle DoğrulanmasıÖzen YURDAKUL KURŞUN, Seval Sevgi KIRDAR, Ayşe Gül MUTLU5.Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni KongresiÖzet bildiri, , Antalya
51Peyniraltı Suyundan Üretilen Geleneksel peynirlerimizSeval Sevgi KIRDARII.Geleneksel Gıdalar SempozyumuTam metin bildiri, Basılı, Van
52Süt ve ürünlerinde mikotoksinlerSeval Sevgi KIRDAR9.Gıda KongresiTam metin bildiri, Basılı, Bolu
53Laktoperoksidaz Sisteminin ürün kalitesi ve sağlık üzerine etkileriSeval Sevgi KIRDARTürkiye 9.Gıda KongresiTam metin bildiri, Basılı, Bolu
54Geleneksel Çanak Peyniri Üretim Teknolojisi ve Kimyasal ve Mikrobiyolojik ÖzellikleriSeval Sevgi KIRDAR, Özen KURŞUN, Elvan ÖZRENKII.Geleneksel Gıdalar SempozyumuTam metin bildiri, , Van
55Farklı Tür Sütlerden Üretilen Kargı Tulum Peynirlerinin Olgunlaşma Sürecinde Bazı Özelliklerinin Belirlenmesiİlhan Gün, Seval Sevgi KIRDAR, Özen YURDAKULTürkiye 11. Gıda KongresiÖzet bildiri, Basılı, Hatay
56Güvenli Gıda TüketimiSeval Sevgi KIRDAR3.Gıda Güvenliği KongresiÖzet bildiri, Basılı,
57Gıda Güvenliğinde Süt Toplama Merkezlerinin RolüSeval Sevgi KIRDAR3.Gıda Güvenliği KongresiÖzet bildiri, Basılı, Istanbul
58Laktoperoksidaz Tiyosiyanat Hidrojen Peroksit LP Sistemi Aktivasyonu ile Korunmuş İnek Sütlerinden Üretilen Tulum peynirlerinin Olgunlaşma Sürecinde Serbest Yağ asitlerindeki Değişimin BelirlenmesiSeval Sevgi KIRDAR, Metin ATAMER, Ziya KILIÇKromotografi 2011 Dicle Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya BölümüÖzet bildiri, Basılı, Diyarbakır
59Süt Endüstrisinde Gıda GüvenliğiSeval Sevgi KIRDAR2.Gıda Güvenliği KongresiÖzet bildiri, Basılı, ıstanbul
60Akdeniz Bölgesindeki Bazı Geleneksel Peynirlerde Brucella spp SaptanmasıÖzen KURŞUN, Seval Sevgi KIRDAR, Erhan KEYVANII.Geleneksel Gıdalar Sempozyumu,Özet bildiri, Basılı, Van
61The Importance of Geographical Indications in Protecting Traditional productsSeval Sevgi KIRDARThe 2nd International Symposium on "Traditional Foods from Adriatic to Caucasus"Özet bildiri, , Ohrid
62The role of traditional Food Products in regional and National developmentSeval Sevgi KIRDARThe 2nd International Symposium on "Traditional Foods from Adriatic to Caucasus"Özet bildiri, , Ohrid
63Determination of the Biogenic Amine Content of Kargı Tulum Cheese During RipeningSeval Sevgi KIRDAR, İlhan GÜNThe 2nd International Symposium on "Traditional Foods from Adriatic to Caucasus"Özet bildiri, , Ohrid
64Traditional Turkish Goat s Chese Armola CheeseSeval Sevgi KIRDAR, İlknur GİRGİN, Gamze YEŞİLÇAM4th International Congress on Food and Nutrition,Özet bildiri, Basılı, Istanbul
65Kargı Tulum Cheese A Special Tulum Cheese Varieties Produced in TurkeySeval Sevgi KIRDAR, İlhan GÜN4th International Congress on Food and NutritionÖzet bildiri, , Istanbul
66Effect of Nanotechnology in Food IndustriesSeval Sevgi KIRDAR6th Nanoscience and Nanotechnology Conference-NANO-TR-VI,Özet bildiri, , İzmir/Çeşme
67Türkiye deki Peynirlerde Candida albicans VarlığıÖzen KURŞUN, Selcan AKCAN KALE, Seval Sevgi KIRDARVIII. Ulusal Veteriner Mikrobiyoloji Kongresi (uluslararası Katılımlı)Özet bildiri, Basılı,
68Gıdalarda Bulunan Patojen Candida spp İzolasyonunda Kullanılan Selektif Besi Yerlerinin KarşılaştırılmasıÖzen KURŞUN, Seval Sevgi KIRDAR, Selcan AKCAN KALEVIII. Ulusal Veteriner Mikrobiyoloji Kongresi (Uluslararası katılımlı)Özet bildiri, Basılı,
69Do university students drink milk in 21st century What do they know about milkSeval Sevgi KIRDAR, Emel ÖZERVI. International Nutrition and Dietetics Congress,Özet bildiri, , Antalya
70Probiotics and their effects on healthKIRDAR S.SEVGİ2nd International Congress on Food and Nutrition,Özet bildiri, , Istanbul
71Microbiological properties of traditional milk products in Mediterrean regionKIRDAR S.SEVGİ2nd International Congress on Food and Nutrition,Özet bildiri, Elektronik, Istanbul
72Kefir as a probioticsKIRDAR S.SEVGİ2nd International Congress on Food and NutritionÖzet bildiri, Elektronik, Istanbul
73The Lactoperoxidase SystemSeval Sevgi KIRDAR2nd International Congress on Food and Nutrition,Özet bildiri, Elektronik,
74Türkiye de Üretilen Keçi Sütü PeynirleriSeval Sevgi KIRDAR, İlhan GÜNProceedings of The 1 st International Symposium on "Traditional Foods From Adriatic to Caucasus"Tam metin bildiri, , Tekirdağ
75Kargı Tulum Cheese A Special Tulum Cheese Varieties Produced in TurkeySeval Sevgi KIRDAR, İlhan Gün4th International Congress on Food and Nutrition, 12-14th October 2011,Istanbul,Tam metin bildiri, Basılı, Tekirdağ
76Bifidobacteria Bakterileri Kullanılarak Üretilen Fermente Süt ÜrünleriSeval Sevgi KIRDARVI. Süt ve Süt ürünleri Sempozyumu(Süt Mikrobiyolojisi ve Katkı Maddeleri)Tam metin bildiri, , Tekirdağ
77Süleyman Demirel Üniversitesi Öğrencilerinin Süt ve ürünlerini Tüketme SıklıklarıSeval Sevgi KIRDARII. Meslek Yüksekokulları SempozyumuTam metin bildiri, , İzmir
78Laktoperoksidaz Tiyosiyanat Hidrojen Peroksit LP Sistemi Aktivasyonu ile Korunmuş İnek sütünden Üretilen Tulum peynirlerinin Bazı Nitelikleri Üzerine AraştırmalarSeval Sevgi KIRDAR, Metin ATAMERSEYES- Süt Endüstrisinde Yeni Eğilimler SempozyumuTam metin bildiri, ,
79Isparta Küp peyniri Üzerine Bir AraştırmaSeval Sevgi KIRDARGAP III:Tarım KongresiTam metin bildiri, , Şanlıurfa
80Süt Teknolojisi Açısından Biyojen Aminlerin ÖnemiSeval Sevgi KIRDARSEYES-Süt Endüstrisinde Yeni Eğilimler SempozyumuTam metin bildiri, , İzmir
81AB Uyum Sürecinde Burdur İli Süt sanayinin Mevcut durumu Sorunları ve Çözüm ÖnerileriSeval Sevgi KIRDAR, Oya TEKİNSüt Endüstrisinde Yenilikçi Yaklaşımlar Sempozyumu (Uluslararsı Katılımlı)Özet bildiri, , Denizli
82Evaluation of small ruminants s milk in Turkey and some properties of the productsİlhan GÜN, Seval Sevgi KIRDARIDF International Symposium on Sheep, Goat and other non-Cow Milk, IDF Dairy Science and Technology WeekPoster, Basılı, Atina
83Laktopreoksidaz sisteminin starter kültür kullanımı üzerine etkileriSeval Sevgi KIRDAR10.Gıda KongresiTam metin bildiri, Basılı, Erzurum
84Burdur da tüketime sunulan beyaz salamura peynirlerinin mikrobiyolojik kalitesinin belirlenmesiÖzen KURŞUN, Seval Sevgi KIRDAR, Selcan AKCAN KALE, A, GÜNER10.Gıda KongresiTam metin bildiri, , Erzurum
85Süt ve ürünlerinde mikotoksinlerSeval Sevgi KIRDAR9.Gıda Kongresi 2Tam metin bildiri, Basılı, Bolu
86Çökelek Peyniri Üzerine Bir AraştırmaSeval Sevgi KIRDARGeleneksel Gıdalar SempozyumuTam metin bildiri, Basılı, Van
87Süt Teknolojisinde L Acidophilus un yeri ve ÖnemiSeval Sevgi KIRDARVI.Süt Ve Süt Ürünleri SEmpozyumu(Süt Mikrobiyolojisi ve Katkı Maddeleri)Tam metin bildiri, Basılı, Tekirdağ
88Laktoperoksidaz Sisteminin ürün kalitesi ve sağlık üzerine etkileriSeval Sevgi KIRDARTürkiye 9.Gıda KongresiTam metin bildiri, Basılı, Bolu
89Kargı Tulum Peynirinin Olgunlaşma Süresince Mineral Madde Ve Ağır Metal İçeriğinin BelirlenmesiSeval Sevgi KIRDAR, İlhan GÜN, Elvan OCAK, Şenol KÖSE8.Gıda Mühendisliği KongresiÖzet bildiri, Basılı, Ankara
90Çanak peynirinin proteoliz ve lipoliz düzeyinin belirlenmesiSeval Sevgi KIRDARTürkiye 11.Gıda Kongresi,Özet bildiri, Basılı,
91Keş peynirinin Kimyasal ve Mikrobiyolojik ÖzellikleriSeval Sevgi KIRDAR, Özen KURŞUN, Elvan ÖZRENKII.Geleneksel Gıdalar SempozyumuÖzet bildiri, Basılı, Van
92MikotoksinlerSeval Sevgi KIRDAR2.Ulusal Mikotoksin Kongresi,Özet bildiri, , Istanbul
93Sütün Antimikrobiyel SistemiSeval Sevgi KIRDARGıda Kongresi,Özet bildiri, , İzmir
94Türkiye de Gıda Güvenliğinde Karşılaşılan Sorunlar ve Çözüm ÖnerileriSeval Sevgi KIRDAR, Özen KURŞUN3.Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni KongresiTam metin bildiri, , Bursa
95Presence of Listeria Monocytogenes in Keş CheeseÖzen KURŞUN, Seval Sevgi KIRDAR, Aylin KASIMOĞLU, Erhan KEYVANUlusal veteriner Gıda Hijyeni KongresiTam metin bildiri, , Bursa
96Akçakatık Peyniri Üzerine Bir AraştırmaSeval Sevgi KIRDARGeleneksel Gıdalar SempozyumuTam metin bildiri, , Van
97The goat s cheeses of Turkey Mediterranean regionSeval Sevgi KIRDAR, İlhan GÜNIDF International Symposium on Sheep, Goat and other non-Cow Milk IDF Dairy Science and Technology WeekPoster, , Atina
98Nanotechnology and Its Applications in Food SectorSeval Sevgi KIRDAR6th Nanoscience and Nanotechnology Conference-NANO-TR-VIÖzet bildiri, , İzmir/Çeşme
99Determination of some quality properties of Akçakatık cheeseSeval Sevgi KIRDAR, Özen KURŞUN, Elvan ÖZRENK, Ayşe GÜRSOYThe 1 st International Symposium on "Traditional Foods From Adriatic to Caucasus"Özet bildiri, Basılı, Tekirdağ
100An Overiew Dairy SectorKIRDAR SEVAL SEVGİ,KARACA OYA BERKAYAgriculture and Food International ConferenceTam metin bildiri, , Elenite