Bildiriler

Bildiri Adı Yazarlar Yayın Yeri Basım Tarihi Açıklama
1ÇÖREK OTU’NUN HALK SAĞLIĞI BAKIMINDAN YARARLARI (BENEFITS OF BLACK CUMIN FOR PUBLIC HEALTH)YURDAKUL ÖZEN, DOĞAN BÜŞRA, TUTUN SONERICONFOOD’23 2nd International Congress on Food Researches From Tradition to the Future Food Safety, Food Security and Ethics27.10.2023Özet bildiri, Basılı+Elektronik, SİVAS
2Determination of The Presence of Pathogen Candida Spp. In Bulk Tank MilkYURDAKUL ÖZEN, ŞEN ERDİ, TUTUN SONER, KEYVAN NİLAY, ZENGİN MÜMİNE TUĞÇE6th International Conference on Sustainable Science and Technology (ICSuSaT-2023)16.07.2023Özet bildiri, Elektronik, İstanbul
3Levulinik Asit Kullanımı ile Broiler Karkaslarında Salmonella Typhimurium’un İnaktivasyonuAĞIRDEMİR OKAN,YURDAKUL ÖZEN,KEYVAN ERHAN,ŞEN ERDİ8. National / 2. International Veterinary Food Hygiene Congress30.10.2019Özet bildiri, Elektronik, Antalya
4Süt Toplama Tanklarında Okratoksin A Varlığının BelirlenmesiKEYVAN ERHAN,YURDAKUL ÖZEN,KOCASARI FATMA,TUTUN HİDAYET,DEMİRTAŞ AHU,KAHRAMAN HATİCE AHU,ŞEN ERDİ1st International Health Science and Life Congress05.05.2018Özet bildiri, Basılı, Burdur
5Trişinellozisin Halk Sağlığı Açısından ÖnemiYURDAKUL ÖZEN,KEYVAN ERHAN,KAHRAMAN HATİCE AHU,ŞEN ERDİ,BAYTAROĞLU Ali Remzi1st International Health Sciences and Life Congress05.05.2018Tam metin bildiri, Elektronik,
6Gıda Endüstrisinde Fermentasyon UygulamalarıYURDAKUL ÖZEN,KEYVAN ERHAN,KAHRAMAN HATİCE AHU,ŞEN ERDİ1st International Health Sciences and Life Congress05.05.2018Özet bildiri, Elektronik,
7Viral Gıda Enfeksiyonlarında Korunma ve KontrolKEYVAN ERHAN,KAHRAMAN HATİCE AHU,ŞEN ERDİ,YURDAKUL ÖZEN1st International Health Sciences and Life Congress05.05.2018Özet bildiri, Basılı,
8Bacillus cereus’un Risk Profili ve Halk Sağlığı Yönünden EtkileriYURDAKUL ÖZEN,KEYVAN ERHAN,KAHRAMAN HATİCE AHU,ŞEN ERDİ,BAYTAROĞLU Ali Remzi1st International Health Sciences and Life Congress05.05.2018Tam metin bildiri, Elektronik,
9Süt toplama tanklarında okratoksin A varlığının belirlenmesiKEYVAN ERHAN,YURDAKUL ÖZEN,KOCASARI FATMA,TUTUN HİDAYET,DEMİRTAŞ AHU,KAHRAMAN HATİCE AHU,ŞEN ERDİ1st International Health Sciences and Life Congress30.04.2018Özet bildiri, Elektronik, Burdur
10Süt toplama tanklarında mevsimsel Tmab ve Staphylococcus spp. varlığının belirlenmesiKEYVAN ERHAN,YURDAKUL ÖZEN,KAHRAMAN HATİCE AHU,DEMİRTAŞ AHU,ŞEN ERDİ1st International Health Sciences and Life Congress30.04.2018Özet bildiri, Elektronik, Burdur
11Detection Of Staphylococcal Enterotoxins In Bulk Milk Tanks By ElısaKEYVAN ERHAN,YURDAKUL ÖZEN,KOCASARI FATMA,DEMİRTAŞ AHU,TUTUN HİDAYET,KAHRAMAN HATİCE AHU,ŞEN ERDİ10th Balkan Congress Of Microbiology18.11.2017Özet bildiri, Basılı, Sofya
12Detection of Staphylococcal Enterotoxins in Bulk Milk Tanks by ELISAKEYVAN ERHAN,YURDAKUL ÖZEN,KOCASARI FATMA,DEMİRTAŞ AHU,TUTUN HİDAYET,KAHRAMAN HATİCE AHU,ŞEN ERDİ10th Balkan Congress of Microbiology/ Microbiologia Balkanica 201718.11.2017Özet bildiri, Basılı, Sofya
13Detection of Staphylococcal enterotoxins in bulk milk tanks by ELISAKEYVAN ERHAN,YURDAKUL ÖZEN,KOCASARI FATMA,DEMİRTAŞ AHU,TUTUN HİDAYET,KAHRAMAN HATİCE AHU,ŞEN ERDİ10th Balkan Congress of Microbiology10.11.2017Özet bildiri, Elektronik, Sofya
14Esansiyel Yağlar Ve Gıda Endüstrisinde Kullanımı.KEYVAN ERHAN,YURDAKUL ÖZEN,KAHRAMAN HATİCE AHU,Türkoğlu ÇağlaUluslararası V. KOP Bölgesel Kalkınma Sempozyumu28.10.2017Özet bildiri, Basılı,
15Detection of Pathogen Candida spp in Cig Kofte – A Turkish Traditional Meatless Raw MeatballYURDAKUL ÖZEN,KIRDAR SEVAL SEVGİ,KEYVAN ERHAN4th International VETIstanbul Group Congress13.05.2017Özet bildiri, Elektronik,
16Occurrence Of Pathogen Candida Spp. Isolated From ButterYURDAKUL ÖZEN,KIRDAR SEVAL SEVGİ,KEYVAN ERHAN4th International VETIstanbul Group Congress13.05.2017Özet bildiri, Basılı,
17Survival of Escherichia coli O157 H7 During Processing and Ripening Period of Keş CheeseYURDAKUL ÖZEN,KIRDAR SEVAL SEVGİ,KASIMOĞLU DOĞRU AYLİN,KEYVAN ERHANDays of Veterinary Medicine 2016 7th International Scientific Meeting24.11.2016Tam metin bildiri, Basılı, Struga
18Prevalence of Bacillus cereus in Bulk Milk TanksYURDAKUL ÖZEN,KIRDAR SEVAL SEVGİ,MUTLU GÜLMEMİŞ AYŞE GÜL,YALÇIN HALİL,KEYVAN ERHANUluslararası Hayvansal Gıdalar Kongresi (International Congress on Food of Animal Origin)14.11.2016Özet bildiri, Basılı, Lefkoşa
19Prevalence of Bacillus cereus in Bulk Milk TanksYURDAKUL ÖZEN,KIRDAR SEVAL SEVGİ,MUTLU GÜLMEMİŞ AYŞE GÜL,YALÇIN HALİL,KEYVAN ERHANUluslararası Hayvansal Gıdalar Kongresi "Sektörle İşbirliği"13.11.2016Özet bildiri, Basılı,
20Prevalence of Bacillus cereus in Bulk Milk TanksYURDAKUL ÖZEN,KIRDAR SEVAL SEVGİ,MUTLU GÜLMEMİŞ AYŞE GÜL,YALÇIN HALİL,KEYVAN ERHANUluslararası Hayvansal Gıdalar Kongresi "Sektörle İşbirliği"13.11.2016Özet bildiri, Basılı,
21Prevalence of Basillus cereus in Bulk milk tanksYURDAKUL ÖZEN,KIRDAR SEVAL SEVGİ,KASIMOĞLU DOĞRU AYLİN,KEYVAN ERHANDays of veterinary medicine 201610.11.2016Tam metin bildiri, Basılı, Girne
22Survival of Escherichia coli O157:H7 During Processing and Ripening Period of Keş CheeseYURDAKUL ÖZEN,KIRDAR SEVAL SEVGİ,KASIMOĞLU DOĞRU AYLİN,KEYVAN ERHAN7th International Scientific Meeting-Days of Veterinary Medicine 201624.09.2016Özet bildiri, Basılı,
23SURVIVAL OF Escherichia coli O157 H7 DURING PROCESSING AND RIPENING PERIOD OF KEŞ CHEESEYURDAKUL ÖZEN,KIRDAR SEVAL SEVGİ,KASIMOĞLU DOĞRU AYLİN,KEYVAN ERHANDays of Veterinary Medicine24.09.2016Özet bildiri, Basılı,
24Gıda Kaynaklı Candida Türlerinin Halk Sağlığı Açısından ÖnemiYURDAKUL ÖZEN,KEYVAN ERHAN6. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi11.10.2015Özet bildiri, Basılı,
25Burdur Halk Pazarlarında Satışa Sunulan Beyaz Peynirlerde Candida spp VarlığıYURDAKUL ÖZEN,KEYVAN ERHAN,TUĞBA ERSOY6. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi11.10.2015Özet bildiri, Basılı,
26Burdur da Kesilen Sığırların Yenilebilir Kısımlarında Kas Karaciğer Böbrek Bazı Ağır Metal Seviyelerinin AraştırılmasıKOCASARI FATMA,YURDAKUL ÖZEN,KART ASIM,YALÇIN HALİL,KEYVAN ERHAN,MURAT BEYAZIT6. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi11.10.2015Özet bildiri, Basılı,
27Kargı Tulum peynirinin olgunlaşma süresince mineral madde ve ağır metal içeriğinin belirlenmesiKIRDAR SEVAL SEVGİ,GÜN İLHAN,YURDAKUL ÖZEN,OCAK ELVAN,KÖSE ŞENOL8. Gıda Mühendisliği Kongresi07.11.2013Özet bildiri, Basılı, ANKARA
28Farklı tür sütlerden üretilen Kargı Tulum peynirlerinin olgunlaşma sürecinde bazı özelliklerinin belirlenmesiGÜN İLHAN, KIRDAR SEVAL SEVGİ, YURDAKUL ÖZENTürkiye 11. Gıda Kongresi12.10.2012Özet bildiri, Basılı, Hatay
29Bacillus cereus in Rabbit MeatYURDAKUL ÖZEN, GÜNER AHMET, Özmen GürselIII. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi10.06.2009Tam metin bildiri, Basılı, Bursa
30Burdur Şiş inde E coli 0157 H7 Varlığının BelirlenmesiYURDAKUL ÖZEN,KIRDAR SEVAL SEVGİ,KEYVAN ERHANII. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu29.05.2009Özet bildiri, Basılı,
31Akdeniz Bölgesindeki Bazı Geleneksel Peynirilerde Brucella spp SaptanmasıYURDAKUL ÖZEN,KIRDAR SEVAL SEVGİ,KEYVAN ERHANII. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu.29.05.2009Özet bildiri, Basılı,
32Keş Peynirierinde E coli 0157 H7 Varlığının BelirlenmesiYURDAKUL ÖZEN,KIRDAR SEVAL SEVGİ,KEYVAN ERHANII. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu29.05.2009Özet bildiri, Basılı,
33Geleneksel Çanak peyniri üretim teknolojisi ve kimyasal ve mikrobiyolojik özellikleriKIRDAR SEVAL SEVGİ,YURDAKUL ÖZEN,OCAK ELVAN,KÖSE ŞENOLII. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu27.05.2009Tam metin bildiri, Basılı, VAN
34Presence of Listeria monocytogenes in Keş CheeseYURDAKUL ÖZEN,KIRDAR SEVAL SEVGİ,KASIMOĞLU AYLİN,KEYVAN ERHAN3. Ulusal Gıda Hijyeni Kongresi16.05.2009Tam metin bildiri, Basılı,
35Detection of spinal cord tissues as bovine spongioform encephalopathy specified risk material (BSE-SRM) in beef carcasses during splitting in TurkeyKALE MEHMET, YURDAKUL ÖZEN, Akcan Kale Selcan, GÜNER AHMET, DOĞRUER YUSUFXVI. Congress of the Mediterranean Federation for Health and Production of Ruminants (FeMeSPrum), Zadar, Croatia01.09.2008Tam metin bildiri, Basılı, Zadar
36Importance of Bovine Tuberculosis in Burdur in Southern Turkey Epidemiological Pathological and Economical StudyÖZMEN ÖZLEM,YURDAKUL ÖZEN,ÖZÇELİK METİN MAHİYEProceedings of the 23rd Meeting of the European Society of Veterinary Pathology.07.09.2005Özet bildiri, Basılı,
37Perspective on the Potential Health Risks of Dioxin in Human FoodYURDAKUL ÖZEN, MOR SAVAŞ FİRDESThe Third Mediterranean Emergency Medicine Congress, Nice acropolis, France05.09.2005Özet bildiri, Basılı,
38Effects of Heavy Metals Residues on Human Health 1 st Congress of Molecular MedicineMOR SAVAŞ FİRDES, YURDAKUL ÖZEN1.st Congress of Molecular Medicine, 16-19 April 200519.04.2005Özet bildiri, Basılı,
39Trişinellozisin Halk Sağliği Açısından ÖnemiYURDAKUL ÖZEN,KEYVAN ERHAN,KAHRAMAN HATİCE AHU,ŞEN ERDİ,BAYTAROĞLU ALİ REMZİ1st International Health Sciences and Life CongressTam metin bildiri, ,
40Burdur’da Tüketime Sunulan Beyaz Salamura Peynirlerin Mikrobiyolojik Kalitesinin BelirlenmesiYURDAKUL ÖZEN,KIRDAR SEVAL SEVGİ,KEYVAN ERHAN,GÜNER AHMETTürkiye 10. Gıda Kongresi, ,
41Contribution of Positron Emission Tomography to the Detection and Staging of Breast CancerHANÇERLİOĞULLARI OĞUZ,ARSLAN NURİ,GÖRGÜLÜ SEMİH,YAĞLI HAKAN CEM,KARAÇALIOĞLU ALPER ÖZGÜR,ÖZERHAN İSMAİL,ÖZTÜRK EMEL,ÖZTÜRK ERKAN,EMER MUSTAFA ÖZDEŞ,ILGAN SEYFETTİN,ÖZGÜVEN MEHMET ALİ,TUFAN TURGUT11th Congress of Balkan Military Medical CommitteePoster, ,
42Farklı Tür Sütlerden Üretilen Kargı Tulum Peynirlerinin Olgunlaşma Sürecinde Bazı Özelliklerinin BelirlenmesiGün, Kırdar, Kurşun YurdakulTürkiye 11. Gıda Kongresi, HatayTam metin bildiri, ,
43Batı Akdeniz Bölgesinde Satışa Sunulan Baharatlarda Aflatoksin SeviyesiKurşun, Mutlu4. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi , AntalyaTam metin bildiri, ,
44Bazı et ürünlerinde soya varlığının PCR ve ELISA ile tesbiti ve kantitasyonuMutlu, Kurşun4. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, AntalyaTam metin bildiri, ,
45Burdur Şehir Merkezinde Üretilen Geleneksel Türk Tatlıları ve Dondurmalarında Aflatoksin M1 Seviyeleri ve Antibiyotik Kalıntılarının BelirlenmesiMutlu, Kurşun, Kasımoğlu, DükelBatı Akdeniz Doğa Bilimleri Sempozyumu, BurdurTam metin bildiri, ,
46Burdur Şiş inde E coli 0157 H7 varlığının BelirlenmesiKurşun, Kırdar, KeyvanII. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, VanPoster, ,
47Akdeniz Bölgesindeki Bazı Geleneksel Peynirlerde Brucella spp SaptanmasıKurşun, Kırdar, KeyvanII. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, VanPoster, ,
48Geleneksel Çanak Peyniri Üretim Teknolojisi ve Kimyasal ve Mikrobiyolojik ÖzellikleriKırdar, Kurşun, ÖzrenkII.Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, VanTam metin bildiri, ,
49Keş peynirinin Kimyasal ve Mikrobiyolojik ÖzellikleriKırdar, Kurşun, ÖzrenkII.Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, VanTam metin bildiri, ,
50Burdur da üretilen Keş peynirinin Olgunlaşma Süresince Mikroflora Özelliklerinin BelirlenmesiKırdar, Kurşun, KalePamukkale Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu, DenizliTam metin bildiri, ,
51Keş Peynirinde Salmonella spp VarlığıKurşun, KırdarPamukkale Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu, DenizliPoster, ,
52Burdur Yöresinde Üretilen Süt ve Silajlarda Listeria Türlerinin AraştırılmasıTaşcı, Türütoğlu, Kurşun, Öğütcü3. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, BursaTam metin bildiri, ,
53Türkiye de Gıda Güvenliğinde Karşılaşılan Sorunlar ve Çözüm ÖnerileriKırdar, Kurşun3. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, BursaTam metin bildiri, ,
54Bacillus cereus in Rabbit MeatKurşun, Güner, Özmen3. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, BursaTam metin bildiri, ,
55Presence of Listeria monocytogenes in Keş CheeseKurşun, Kırdar, Kasımoğlu, Keyvan3. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, BursaTam metin bildiri, ,
56Gıdalar ve BiyoterörizmKale, Akcan Kale, KurşunTürkiye 10. Gıda Kongresi, Atatürk Üniversitesi, ErzurumTam metin bildiri, ,
57Et ve Et Ürünlerinde BSE Risk Materyali Var MıdırKale, Akcan Kale, Kurşun, Atasever, BaşkayaTürkiye 10. Gıda Kongresi, Atatürk Üniversitesi, ErzurumTam metin bildiri, ,
58Anisakis in Gıda Güvenliği ve Halk Sağlığı Yönünden ÖnemiKurşun, ErolTürkiye 10. Gıda Kongresi, Atatürk Üniversitesi, ErzurumTam metin bildiri, ,
59Burdur da tüketime sunulan beyaz salamura peynirlerinin mikrobiyolojik kalitesinin belirlenmesiKurşun, Kırdar, Kale, GünerTürkiye 10. Gıda Kongresi, Atatürk Üniversitesi, ErzurumTam metin bildiri, ,
60ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim SistemiKırdar, KurşunTürkiye 10. Gıda Kongresi, Atatürk Üniversitesi, ErzurumTam metin bildiri, ,
61Detection of Central Nervous System Tissues as Bovine Spongioform Encephalopathy specified Risk Material in Processed and Raw Meat Products in TurkeyKale, Kurşun, Pehlivanoğlu2. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, İstanbul, 18-20 Eylül, 2006.Tam metin bildiri, ,
62Gıdalarda Bulunan Dioksinlerin Potansiyel Sağlık RiskleriKurşun, Mor2. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, İstanbulTam metin bildiri, ,
63Tavşan Etlerinde Mikrobiyolojik Kalitesi Üzerine Bir AraştırmaKurşun, Taşcı, Akcan Kale, Başkaya, Pehlivanoğlu2. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, İstanbulTam metin bildiri, ,
64Ankara da ki Değişik Su Kaynakları ile Kasaplık Sığır ve Koyun Dışkılarında Cryptosporidium spp Ookistkerinin VarlığıKurşun, ErolI. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, AnkaraTam metin bildiri, ,
65Bioterorizm de Clostridium botulinumKurşunNBC Teknolojik Gelişmeler ve NBC Savunma Sistemleri Sempozyumu, İstanbulTam metin bildiri, ,
66Gıdalarda Bulunan Patojen Candida spp İzolasyonunda Kullanılan Selektif Besi Yerlerinin KarşılaştırılmasıYURDAKUL ÖZENVIII. Ulusal Veteriner Mikrobiyoloji Kongresi (Uluslar arası Katılımlı), Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Van,Poster, ,
67Türkiye deki Peynirlerde Candida albicans VarlığıKurşun, Akcan Kale, KırdarVIII. Ulusal Veteriner Mikrobiyoloji Kongresi (Uluslar arası Katılımlı), Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Van,Özet bildiri, ,
68İnsan Sağlığı Üzerine Hayvansal İlaç Kalıntılarının EtkileriMor, Şahindokuyucu, KurşunTürk Farmakoloji Derneği, 18. Ulusal Farmakoloji Kongresi, İzmir,Poster, ,
69Effects of Heavy Metals Residues on Human HealthMor, KurşunAdvances in Molecular Medicine, p.407, 1 April, İstanbul,Poster, ,
70Determination of some quality properties of Akçakatık cheeseKırdar, Kurşun, Özrenk, GürsoyProceedings of The 1 st International Symposium on "Traditional Foods From Adriatic to Caucasus" TekirdağTam metin bildiri, ,
71Detection of Spinal Cord Tissues as Bovine Spongioform Encephalopathy Specified Risk Material BSE SRM in Beef Carcasses During Splitting in TurkeyKale, Kurşun, Akcan Kale, Pehlivanoglu, Guner, Baskaya, Dogruer, Ozturk,XVI. Congress of the Mediterranean Federation for Health and Production of Ruminants (FeMeDPrum), Zadar-Croatia,Tam metin bildiri, ,
72Spinal Cord Tissue Detection in Comminuted Beef in a Private Abattoir in Southern TurkeyKale, Kurşun, Akcan Kale, Pehlivanoğlu, Hasırcıoğlu, YavruXVI. Congress of the Mediterranean Federation for Health and Production of Ruminants (FeMeDPrum), Zadar-Croatia,p. 383-388, 22-26 April, 2008.Tam metin bildiri, ,
73Perspective on the Potential Health Risks of Dioxin in Human FoodKurşun, MorThe Third Mediterranean Emergency Medicine Congress Nice acropolis, France, 1-5 September, 2005.Poster, ,
74Bovine tuberculosis in Burdur southern Turkey epidemiological pathological and economic studyÖzmen, Kurşun, ÖzçelikMeeting of the European Society of Veterinary Pathology, Naples, p.158, 7/10 September, Italy, 2005.Poster, ,