| 1 | ÇÖREK OTU’NUN HALK SAĞLIĞI BAKIMINDAN YARARLARI
(BENEFITS OF BLACK CUMIN FOR PUBLIC HEALTH) | YURDAKUL ÖZEN, DOĞAN BÜŞRA, TUTUN SONER | ICONFOOD’23 2nd International Congress on Food Researches From Tradition to the Future Food Safety, Food Security and Ethics | 27.10.2023 | Özet bildiri, Basılı+Elektronik, SİVAS | 
| 2 | Determination of The Presence of Pathogen Candida Spp. In Bulk Tank Milk | YURDAKUL ÖZEN, ŞEN ERDİ, TUTUN SONER, KEYVAN NİLAY, ZENGİN MÜMİNE TUĞÇE | 6th International Conference on Sustainable Science and Technology (ICSuSaT-2023) | 16.07.2023 | Özet bildiri, Elektronik, İstanbul | 
| 3 | Levulinik Asit Kullanımı ile Broiler Karkaslarında Salmonella Typhimurium’un İnaktivasyonu | AĞIRDEMİR OKAN,YURDAKUL ÖZEN,KEYVAN ERHAN,ŞEN ERDİ | 8. National / 2. International Veterinary Food Hygiene Congress | 30.10.2019 | Özet bildiri, Elektronik, Antalya | 
| 4 | Süt Toplama Tanklarında Okratoksin A Varlığının Belirlenmesi | KEYVAN ERHAN,YURDAKUL ÖZEN,KOCASARI FATMA,TUTUN HİDAYET,DEMİRTAŞ AHU,KAHRAMAN HATİCE AHU,ŞEN ERDİ | 1st International Health Science and Life Congress | 05.05.2018 | Özet bildiri, Basılı, Burdur | 
| 5 | Bacillus cereus’un Risk Profili ve Halk Sağlığı Yönünden Etkileri | YURDAKUL ÖZEN,KEYVAN ERHAN,KAHRAMAN HATİCE AHU,ŞEN ERDİ,BAYTAROĞLU Ali Remzi | 1st International Health Sciences and Life Congress | 05.05.2018 | Tam metin bildiri, Elektronik, | 
| 6 | Viral Gıda Enfeksiyonlarında Korunma ve Kontrol | KEYVAN ERHAN,KAHRAMAN HATİCE AHU,ŞEN ERDİ,YURDAKUL ÖZEN | 1st International Health Sciences and Life Congress | 05.05.2018 | Özet bildiri, Basılı, | 
| 7 | Gıda Endüstrisinde Fermentasyon Uygulamaları | YURDAKUL ÖZEN,KEYVAN ERHAN,KAHRAMAN HATİCE AHU,ŞEN ERDİ | 1st International Health Sciences and Life Congress | 05.05.2018 | Özet bildiri, Elektronik, | 
| 8 | Trişinellozisin Halk Sağlığı Açısından Önemi | YURDAKUL ÖZEN,KEYVAN ERHAN,KAHRAMAN HATİCE AHU,ŞEN ERDİ,BAYTAROĞLU Ali Remzi | 1st International Health Sciences and Life Congress | 05.05.2018 | Tam metin bildiri, Elektronik, | 
| 9 | Süt toplama tanklarında mevsimsel Tmab ve Staphylococcus spp. varlığının belirlenmesi | KEYVAN ERHAN,YURDAKUL ÖZEN,KAHRAMAN HATİCE AHU,DEMİRTAŞ AHU,ŞEN ERDİ | 1st International Health Sciences and Life Congress | 30.04.2018 | Özet bildiri, Elektronik, Burdur | 
| 10 | Süt toplama tanklarında okratoksin A varlığının belirlenmesi | KEYVAN ERHAN,YURDAKUL ÖZEN,KOCASARI FATMA,TUTUN HİDAYET,DEMİRTAŞ AHU,KAHRAMAN HATİCE AHU,ŞEN ERDİ | 1st International Health Sciences and Life Congress | 30.04.2018 | Özet bildiri, Elektronik, Burdur | 
| 11 | Detection Of Staphylococcal Enterotoxins In Bulk Milk Tanks By Elısa | KEYVAN ERHAN,YURDAKUL ÖZEN,KOCASARI FATMA,DEMİRTAŞ AHU,TUTUN HİDAYET,KAHRAMAN HATİCE AHU,ŞEN ERDİ | 10th Balkan Congress Of Microbiology | 18.11.2017 | Özet bildiri, Basılı, Sofya | 
| 12 | Detection of Staphylococcal Enterotoxins in Bulk  Milk Tanks by ELISA | KEYVAN ERHAN,YURDAKUL ÖZEN,KOCASARI FATMA,DEMİRTAŞ AHU,TUTUN HİDAYET,KAHRAMAN HATİCE AHU,ŞEN ERDİ | 10th Balkan Congress of Microbiology/ Microbiologia Balkanica 2017 | 18.11.2017 | Özet bildiri, Basılı, Sofya | 
| 13 | Detection of Staphylococcal enterotoxins in bulk milk tanks by ELISA | KEYVAN ERHAN,YURDAKUL ÖZEN,KOCASARI FATMA,DEMİRTAŞ AHU,TUTUN HİDAYET,KAHRAMAN HATİCE AHU,ŞEN ERDİ | 10th Balkan Congress of Microbiology | 10.11.2017 | Özet bildiri, Elektronik, Sofya | 
| 14 | Esansiyel Yağlar Ve Gıda Endüstrisinde Kullanımı. | KEYVAN ERHAN,YURDAKUL ÖZEN,KAHRAMAN HATİCE AHU,Türkoğlu Çağla | Uluslararası V. KOP Bölgesel Kalkınma Sempozyumu | 28.10.2017 | Özet bildiri, Basılı, | 
| 15 | Detection of Pathogen Candida spp in Cig Kofte – A Turkish Traditional Meatless Raw Meatball | YURDAKUL ÖZEN,KIRDAR SEVAL SEVGİ,KEYVAN ERHAN | 4th International VETIstanbul Group Congress | 13.05.2017 | Özet bildiri, Elektronik, | 
| 16 | Occurrence Of Pathogen Candida Spp. Isolated From Butter | YURDAKUL ÖZEN,KIRDAR SEVAL SEVGİ,KEYVAN ERHAN | 4th International VETIstanbul Group Congress | 13.05.2017 | Özet bildiri, Basılı, | 
| 17 | Survival of Escherichia coli O157 H7 During Processing and Ripening Period of Keş Cheese | YURDAKUL ÖZEN,KIRDAR SEVAL SEVGİ,KASIMOĞLU DOĞRU AYLİN,KEYVAN ERHAN | Days of Veterinary Medicine 2016 7th International Scientific Meeting | 24.11.2016 | Tam metin bildiri, Basılı, Struga | 
| 18 | Prevalence of Bacillus cereus in Bulk Milk Tanks | YURDAKUL ÖZEN,KIRDAR SEVAL SEVGİ,MUTLU GÜLMEMİŞ AYŞE GÜL,YALÇIN HALİL,KEYVAN ERHAN | Uluslararası Hayvansal Gıdalar Kongresi (International Congress on Food of Animal Origin) | 14.11.2016 | Özet bildiri, Basılı, Lefkoşa | 
| 19 | Prevalence of Bacillus cereus in Bulk Milk Tanks | YURDAKUL ÖZEN,KIRDAR SEVAL SEVGİ,MUTLU GÜLMEMİŞ AYŞE GÜL,YALÇIN HALİL,KEYVAN ERHAN | Uluslararası Hayvansal Gıdalar Kongresi "Sektörle İşbirliği" | 13.11.2016 | Özet bildiri, Basılı, | 
| 20 | Prevalence of Bacillus cereus in Bulk Milk Tanks | YURDAKUL ÖZEN,KIRDAR SEVAL SEVGİ,MUTLU GÜLMEMİŞ AYŞE GÜL,YALÇIN HALİL,KEYVAN ERHAN | Uluslararası Hayvansal Gıdalar Kongresi "Sektörle İşbirliği" | 13.11.2016 | Özet bildiri, Basılı, | 
| 21 | Prevalence of Basillus cereus in Bulk milk tanks | YURDAKUL ÖZEN,KIRDAR SEVAL SEVGİ,KASIMOĞLU DOĞRU AYLİN,KEYVAN ERHAN | Days of veterinary medicine 2016 | 10.11.2016 | Tam metin bildiri, Basılı, Girne | 
| 22 | SURVIVAL OF Escherichia coli O157 H7 DURING PROCESSING AND RIPENING PERIOD OF KEŞ CHEESE | YURDAKUL ÖZEN,KIRDAR SEVAL SEVGİ,KASIMOĞLU DOĞRU AYLİN,KEYVAN ERHAN | Days of Veterinary Medicine | 24.09.2016 | Özet bildiri, Basılı, | 
| 23 | Survival of Escherichia coli O157:H7 During Processing and Ripening Period of Keş Cheese | YURDAKUL ÖZEN,KIRDAR SEVAL SEVGİ,KASIMOĞLU DOĞRU AYLİN,KEYVAN ERHAN | 7th International Scientific Meeting-Days of Veterinary Medicine 2016 | 24.09.2016 | Özet bildiri, Basılı, | 
| 24 | Gıda Kaynaklı Candida Türlerinin Halk Sağlığı Açısından Önemi | YURDAKUL ÖZEN,KEYVAN ERHAN | 6. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi | 11.10.2015 | Özet bildiri, Basılı, | 
| 25 | Burdur Halk Pazarlarında Satışa Sunulan Beyaz Peynirlerde Candida spp  Varlığı | YURDAKUL ÖZEN,KEYVAN ERHAN,TUĞBA ERSOY | 6. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi | 11.10.2015 | Özet bildiri, Basılı, | 
| 26 | Burdur da Kesilen Sığırların Yenilebilir Kısımlarında  Kas  Karaciğer  Böbrek  Bazı Ağır Metal Seviyelerinin Araştırılması | KOCASARI FATMA,YURDAKUL ÖZEN,KART ASIM,YALÇIN HALİL,KEYVAN ERHAN,MURAT BEYAZIT | 6. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi | 11.10.2015 | Özet bildiri, Basılı, | 
| 27 | Kargı Tulum peynirinin olgunlaşma süresince mineral madde ve ağır metal içeriğinin belirlenmesi | KIRDAR SEVAL SEVGİ,GÜN İLHAN,YURDAKUL ÖZEN,OCAK ELVAN,KÖSE ŞENOL | 8. Gıda Mühendisliği Kongresi | 07.11.2013 | Özet bildiri, Basılı, ANKARA | 
| 28 | Farklı tür sütlerden üretilen Kargı Tulum peynirlerinin olgunlaşma sürecinde bazı özelliklerinin belirlenmesi | GÜN İLHAN, KIRDAR SEVAL SEVGİ, YURDAKUL ÖZEN | Türkiye 11. Gıda Kongresi | 12.10.2012 | Özet bildiri, Basılı, Hatay | 
| 29 | Bacillus cereus in Rabbit Meat | YURDAKUL ÖZEN, GÜNER AHMET, Özmen Gürsel | III. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi | 10.06.2009 | Tam metin bildiri, Basılı, Bursa | 
| 30 | Keş Peynirierinde E  coli 0157 H7 Varlığının Belirlenmesi | YURDAKUL ÖZEN,KIRDAR SEVAL SEVGİ,KEYVAN ERHAN | II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu | 29.05.2009 | Özet bildiri, Basılı, | 
| 31 | Burdur Şiş inde E  coli 0157  H7 Varlığının Belirlenmesi | YURDAKUL ÖZEN,KIRDAR SEVAL SEVGİ,KEYVAN ERHAN | II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu | 29.05.2009 | Özet bildiri, Basılı, | 
| 32 | Akdeniz Bölgesindeki Bazı Geleneksel Peynirilerde Brucella spp  Saptanması | YURDAKUL ÖZEN,KIRDAR SEVAL SEVGİ,KEYVAN ERHAN | II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu. | 29.05.2009 | Özet bildiri, Basılı, | 
| 33 | Geleneksel Çanak peyniri üretim teknolojisi ve kimyasal ve mikrobiyolojik özellikleri | KIRDAR SEVAL SEVGİ,YURDAKUL ÖZEN,OCAK ELVAN,KÖSE ŞENOL | II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu | 27.05.2009 | Tam metin bildiri, Basılı, VAN | 
| 34 | Presence of Listeria monocytogenes in Keş Cheese | YURDAKUL ÖZEN,KIRDAR SEVAL SEVGİ,KASIMOĞLU AYLİN,KEYVAN ERHAN | 3. Ulusal Gıda Hijyeni Kongresi | 16.05.2009 | Tam metin bildiri, Basılı, | 
| 35 | Detection of spinal cord tissues as bovine spongioform encephalopathy specified risk material    (BSE-SRM) in beef carcasses during splitting in Turkey | KALE MEHMET, YURDAKUL ÖZEN, Akcan Kale Selcan, GÜNER AHMET, DOĞRUER YUSUF | XVI. Congress of the Mediterranean Federation for Health and Production of Ruminants (FeMeSPrum), Zadar, Croatia | 01.09.2008 | Tam metin bildiri, Basılı, Zadar | 
| 36 | Importance of Bovine Tuberculosis in Burdur in Southern Turkey  Epidemiological  Pathological and Economical Study | ÖZMEN ÖZLEM,YURDAKUL ÖZEN,ÖZÇELİK METİN MAHİYE | Proceedings of the 23rd Meeting of the European Society of Veterinary Pathology. | 07.09.2005 | Özet bildiri, Basılı, | 
| 37 | Perspective on the Potential Health Risks of Dioxin in Human Food | YURDAKUL ÖZEN, MOR SAVAŞ FİRDES | The Third Mediterranean Emergency Medicine Congress, Nice acropolis, France | 05.09.2005 | Özet bildiri, Basılı, | 
| 38 | Effects of Heavy Metals Residues on Human Health   1 st Congress of Molecular Medicine | MOR SAVAŞ FİRDES, YURDAKUL ÖZEN | 1.st Congress of Molecular Medicine, 16-19 April 2005 | 19.04.2005 | Özet bildiri, Basılı, | 
| 39 | Contribution of Positron Emission Tomography to the Detection and Staging of Breast Cancer | HANÇERLİOĞULLARI OĞUZ,ARSLAN NURİ,GÖRGÜLÜ SEMİH,YAĞLI HAKAN CEM,KARAÇALIOĞLU ALPER ÖZGÜR,ÖZERHAN İSMAİL,ÖZTÜRK EMEL,ÖZTÜRK ERKAN,EMER MUSTAFA ÖZDEŞ,ILGAN SEYFETTİN,ÖZGÜVEN MEHMET ALİ,TUFAN TURGUT | 11th Congress of Balkan Military Medical Committee |  | Poster, , | 
| 40 | Bacillus cereus in Rabbit Meat | Kurşun, Güner, Özmen | 3. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Bursa |  | Tam metin bildiri, , | 
| 41 | Presence of Listeria monocytogenes in Keş Cheese | Kurşun, Kırdar, Kasımoğlu, Keyvan | 3. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Bursa |  | Tam metin bildiri, , | 
| 42 | Gıdalar ve Biyoterörizm | Kale, Akcan Kale, Kurşun | Türkiye 10. Gıda Kongresi, Atatürk Üniversitesi, Erzurum |  | Tam metin bildiri, , | 
| 43 | Trişinellozisin Halk Sağliği Açısından Önemi | YURDAKUL ÖZEN,KEYVAN ERHAN,KAHRAMAN HATİCE AHU,ŞEN ERDİ,BAYTAROĞLU ALİ REMZİ | 1st International Health Sciences and Life Congress |  | Tam metin bildiri, , | 
| 44 | İnsan Sağlığı Üzerine Hayvansal İlaç Kalıntılarının Etkileri | Mor, Şahindokuyucu, Kurşun | Türk Farmakoloji Derneği, 18. Ulusal Farmakoloji Kongresi, İzmir, |  | Poster, , | 
| 45 | Effects of Heavy Metals Residues on Human Health | Mor, Kurşun | Advances  in Molecular Medicine, p.407, 1 April, İstanbul, |  | Poster, , | 
| 46 | Determination of some quality properties of Akçakatık cheese | Kırdar, Kurşun, Özrenk, Gürsoy | Proceedings of The 1 st International Symposium on "Traditional Foods From Adriatic to Caucasus" Tekirdağ |  | Tam metin bildiri, , | 
| 47 | Burdur’da Tüketime Sunulan Beyaz Salamura Peynirlerin Mikrobiyolojik Kalitesinin Belirlenmesi | YURDAKUL ÖZEN,KIRDAR SEVAL SEVGİ,KEYVAN ERHAN,GÜNER AHMET | Türkiye 10. Gıda Kongresi |  | , , | 
| 48 | Burdur Şiş inde E coli 0157 H7 varlığının Belirlenmesi | Kurşun, Kırdar, Keyvan | II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van |  | Poster, , | 
| 49 | Akdeniz Bölgesindeki Bazı Geleneksel Peynirlerde Brucella spp  Saptanması | Kurşun, Kırdar, Keyvan | II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van |  | Poster, , | 
| 50 | Geleneksel Çanak Peyniri Üretim Teknolojisi ve Kimyasal ve Mikrobiyolojik Özellikleri | Kırdar, Kurşun, Özrenk | II.Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van |  | Tam metin bildiri, , | 
| 51 | Gıdalarda Bulunan Dioksinlerin Potansiyel Sağlık Riskleri | Kurşun, Mor | 2. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, İstanbul |  | Tam metin bildiri, , | 
| 52 | Tavşan Etlerinde Mikrobiyolojik Kalitesi Üzerine Bir Araştırma | Kurşun, Taşcı, Akcan Kale, Başkaya, Pehlivanoğlu | 2. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, İstanbul |  | Tam metin bildiri, , | 
| 53 | Farklı Tür Sütlerden Üretilen Kargı Tulum Peynirlerinin Olgunlaşma Sürecinde Bazı Özelliklerinin Belirlenmesi | Gün, Kırdar, Kurşun Yurdakul | Türkiye 11. Gıda Kongresi, Hatay |  | Tam metin bildiri, , | 
| 54 | Batı Akdeniz Bölgesinde Satışa Sunulan Baharatlarda Aflatoksin Seviyesi | Kurşun, Mutlu | 4. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi , Antalya |  | Tam metin bildiri, , | 
| 55 | Bazı et ürünlerinde soya varlığının PCR ve ELISA ile tesbiti ve kantitasyonu | Mutlu, Kurşun | 4. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Antalya |  | Tam metin bildiri, , | 
| 56 | Burdur Şehir Merkezinde Üretilen Geleneksel Türk Tatlıları ve Dondurmalarında Aflatoksin M1 Seviyeleri ve Antibiyotik Kalıntılarının Belirlenmesi | Mutlu, Kurşun, Kasımoğlu, Dükel | Batı Akdeniz Doğa Bilimleri Sempozyumu, Burdur |  | Tam metin bildiri, , | 
| 57 | Keş peynirinin Kimyasal ve Mikrobiyolojik Özellikleri | Kırdar, Kurşun, Özrenk | II.Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van |  | Tam metin bildiri, , | 
| 58 | Burdur da üretilen Keş peynirinin Olgunlaşma Süresince Mikroflora Özelliklerinin Belirlenmesi | Kırdar, Kurşun, Kale | Pamukkale Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu, Denizli |  | Tam metin bildiri, , | 
| 59 | Keş Peynirinde Salmonella spp  Varlığı | Kurşun, Kırdar | Pamukkale Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu, Denizli |  | Poster, , | 
| 60 | Burdur Yöresinde Üretilen Süt ve Silajlarda Listeria Türlerinin Araştırılması | Taşcı, Türütoğlu, Kurşun, Öğütcü | 3. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Bursa |  | Tam metin bildiri, , | 
| 61 | Türkiye de Gıda Güvenliğinde Karşılaşılan Sorunlar ve Çözüm Önerileri | Kırdar, Kurşun | 3. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Bursa |  | Tam metin bildiri, , | 
| 62 | Et ve Et Ürünlerinde BSE Risk Materyali Var Mıdır | Kale, Akcan Kale, Kurşun, Atasever, Başkaya | Türkiye 10. Gıda Kongresi, Atatürk Üniversitesi, Erzurum |  | Tam metin bildiri, , | 
| 63 | Anisakis in Gıda Güvenliği ve Halk Sağlığı Yönünden Önemi | Kurşun, Erol | Türkiye 10. Gıda Kongresi, Atatürk Üniversitesi, Erzurum |  | Tam metin bildiri, , | 
| 64 | Burdur da tüketime sunulan beyaz salamura peynirlerinin mikrobiyolojik kalitesinin belirlenmesi | Kurşun, Kırdar, Kale, Güner | Türkiye 10. Gıda Kongresi, Atatürk Üniversitesi, Erzurum |  | Tam metin bildiri, , | 
| 65 | ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi | Kırdar, Kurşun | Türkiye 10. Gıda Kongresi, Atatürk Üniversitesi, Erzurum |  | Tam metin bildiri, , | 
| 66 | Detection of Central Nervous System Tissues as Bovine Spongioform Encephalopathy specified Risk Material in Processed and Raw Meat Products in Turkey | Kale, Kurşun, Pehlivanoğlu | 2. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, İstanbul, 18-20 Eylül, 2006. |  | Tam metin bildiri, , | 
| 67 | Gıdalarda Bulunan Patojen Candida spp  İzolasyonunda Kullanılan Selektif Besi Yerlerinin Karşılaştırılması | YURDAKUL ÖZEN | VIII. Ulusal Veteriner Mikrobiyoloji Kongresi (Uluslar arası Katılımlı), Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Van, |  | Poster, , | 
| 68 | Türkiye deki Peynirlerde Candida albicans Varlığı | Kurşun, Akcan Kale, Kırdar | VIII. Ulusal Veteriner Mikrobiyoloji Kongresi (Uluslar arası Katılımlı), Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Van, |  | Özet bildiri, , | 
| 69 | Detection of Spinal Cord Tissues as Bovine Spongioform Encephalopathy Specified Risk Material  BSE SRM  in Beef Carcasses During Splitting in Turkey | Kale, Kurşun, Akcan Kale, Pehlivanoglu, Guner, Baskaya, Dogruer, Ozturk, | XVI. Congress of the Mediterranean Federation for Health and Production of Ruminants (FeMeDPrum), Zadar-Croatia, |  | Tam metin bildiri, , | 
| 70 | Spinal Cord Tissue Detection in Comminuted Beef in a Private Abattoir in Southern Turkey | Kale, Kurşun, Akcan Kale, Pehlivanoğlu, Hasırcıoğlu, Yavru | XVI. Congress of the Mediterranean Federation for Health and Production of Ruminants (FeMeDPrum), Zadar-Croatia,p. 383-388, 22-26 April, 2008. |  | Tam metin bildiri, , | 
| 71 | Perspective on the Potential Health Risks of Dioxin in Human Food | Kurşun, Mor | The Third Mediterranean Emergency Medicine Congress Nice acropolis, France, 1-5 September, 2005. |  | Poster, , | 
| 72 | Bovine tuberculosis in Burdur  southern Turkey  epidemiological  pathological and economic study | Özmen, Kurşun, Özçelik | Meeting of the European Society of Veterinary Pathology, Naples, p.158, 7/10 September, Italy, 2005. |  | Poster, , | 
| 73 | Ankara da ki Değişik Su Kaynakları ile Kasaplık Sığır ve Koyun Dışkılarında Cryptosporidium spp  Ookistkerinin Varlığı | Kurşun, Erol | I. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Ankara |  | Tam metin bildiri, , | 
| 74 | Bioterorizm de Clostridium botulinum | Kurşun | NBC Teknolojik Gelişmeler ve NBC Savunma Sistemleri Sempozyumu, İstanbul |  | Tam metin bildiri, , |