1 | Ticari Kaşar Ve Kaşar Benzeri Eritme Peynirlerinin Bazı Özellikleri Ve Peynirlerin Fourier Dönüşümlü Kızılötesi Spektroskopisi Yöntemiyle Ayrıştırılması | Yüksek Lisans | Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı | 2021 | Devam Ediyor |
2 | PEYNİRALTI SUYU VE SÜTTEN ELDE EDİLEN KREMALARIN TEREYAĞI YAPIMINDA KULLANIMI | Yüksek Lisans | Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı | 2020 | Devam Ediyor |
3 | Otolitik özellikli lactobacillus plantarum PFC 231'in kaşar peyniri üretiminde starter kültür olarak kullanımı ve peynirin olgunlaşma parametrelerine etkisi | Yüksek Lisans | Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı | 2019 | Tamamlandı |
4 | Geleneksel yöntemle üretilen kökez süzme yoğurdunun fizikokimyasal ve reolojik özellikleri, uçucu lezzet bileşenleri, yağ asidi kompozisyonu ve konjuge linoleik asit içeriği | Yüksek Lisans | Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı | 2019 | Tamamlandı |
5 | Ayranın fizikokimyasal ve reolojik özellikleri üzerine transglutaminaz enzimi ile ultrasonikasyon işleminin birlikte kullanımının etkisi | Yüksek Lisans | Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı | 2019 | Tamamlandı |
6 | Kaşar peynirinin olgunlaşmasının hızlandırılmasında otolitik özellikli Lactococcus lactis Subsp. Cremoris'in kullanımı | Yüksek Lisans | Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı | 2018 | Tamamlandı |
7 | Çiğ süt ve peynirlerden laktik asit bakterilerinin izolasyonu ve izolatların otolitik özelliklerinin belirlenmesi | Yüksek Lisans | Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı | 2017 | Tamamlandı |
8 | Ultrasonikasyon uygulamasının ayran üretiminde bazı kalite parametrelerine etkisi | Yüksek Lisans | Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı | 2017 | Tamamlandı |
9 | Burdur ilindeki süt işletmeleri çalışanlarında astrovirüs, norovirüs ve rotavirüs varlığının araştırılması | Yüksek Lisans | Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı | 2016 | Tamamlandı |
10 | Ayranın konjuge linoleik asit miktarına laktik destek kültür kullanımının etkisi | Yüksek Lisans | Pamukkale Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı | 2010 | Tamamlandı |
11 | Lactobacillus delbrueckii bakteriyofajı LL-H'nin konakçı spektrumu | Yüksek Lisans | Pamukkale Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı | 2010 | Tamamlandı |