Yönetilen Tezler

(Sadece Tez Merkezi Kaynaklı Tezler Listelenmektedir.)

Tez Adı Türü Üniversite / Enstitü / ABD Yılı Durumu
1Ticari Kaşar Ve Kaşar Benzeri Eritme Peynirlerinin Bazı Özellikleri Ve Peynirlerin Fourier Dönüşümlü Kızılötesi Spektroskopisi Yöntemiyle AyrıştırılmasıYüksek LisansBurdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı2021Devam Ediyor
2PEYNİRALTI SUYU VE SÜTTEN ELDE EDİLEN KREMALARIN TEREYAĞI YAPIMINDA KULLANIMIYüksek LisansBurdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı2020Devam Ediyor
3Otolitik özellikli lactobacillus plantarum PFC 231'in kaşar peyniri üretiminde starter kültür olarak kullanımı ve peynirin olgunlaşma parametrelerine etkisiYüksek LisansBurdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı2019Tamamlandı
4Geleneksel yöntemle üretilen kökez süzme yoğurdunun fizikokimyasal ve reolojik özellikleri, uçucu lezzet bileşenleri, yağ asidi kompozisyonu ve konjuge linoleik asit içeriğiYüksek LisansBurdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı2019Tamamlandı
5Ayranın fizikokimyasal ve reolojik özellikleri üzerine transglutaminaz enzimi ile ultrasonikasyon işleminin birlikte kullanımının etkisiYüksek LisansBurdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı2019Tamamlandı
6Kaşar peynirinin olgunlaşmasının hızlandırılmasında otolitik özellikli Lactococcus lactis Subsp. Cremoris'in kullanımıYüksek LisansBurdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı2018Tamamlandı
7Çiğ süt ve peynirlerden laktik asit bakterilerinin izolasyonu ve izolatların otolitik özelliklerinin belirlenmesiYüksek LisansMehmet Akif Ersoy Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı2017Tamamlandı
8Ultrasonikasyon uygulamasının ayran üretiminde bazı kalite parametrelerine etkisiYüksek LisansMehmet Akif Ersoy Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı2017Tamamlandı
9Burdur ilindeki süt işletmeleri çalışanlarında astrovirüs, norovirüs ve rotavirüs varlığının araştırılmasıYüksek LisansMehmet Akif Ersoy Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı2016Tamamlandı
10Ayranın konjuge linoleik asit miktarına laktik destek kültür kullanımının etkisiYüksek LisansPamukkale Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı2010Tamamlandı
11Lactobacillus delbrueckii bakteriyofajı LL-H'nin konakçı spektrumuYüksek LisansPamukkale Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı2010Tamamlandı