Projeler

Proje Adı Proje Türü Durumu Bütçe Açıklama
1Çiğ Sütlerden İzole Edilen Laktik Asit Bakterilerinin Kolesterol Asimilasyonu AktivitesiYükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesiDevam Ediyor10.000 TÜRK LİRASIYürütücü
2Peyniraltı Suyu ve Sütten Elde Edilen Kremaların Tereyağı Yapımında KullanımıYükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesiTamamlandı10.000 TÜRK LİRASIYürütücü
3Tavuk Etinin Marine Edilmesinde Ultrasonikasyon Eşliğinde Vakum Emdirme Yönteminin Kullanımı-Tübitak 1001Tamamlandı242.850 TÜRK LİRASIAraştırmacı
4Geleneksel Yöntemle Üretilen Kökez Süzme Yoğurdunun Fizikokimyasal ve Reolojik Özellikleri, Uçucu Lezzet Bileşenleri, Yağ Asidi Kompozisyonu ve Konjuge Linoleik Asit İçeriğiYükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesiTamamlandı7.960 TÜRK LİRASIYürütücü
5Kaşar Peynirinin Olgunlaşmasının Hızlandırılmasında Otolitik Özellikli Lactococcus lactis subsp. cremoris’xxin KullanımıYükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesiTamamlandı8.000 TÜRK LİRASIYürütücü
6Politiyofen Esaslı Yeni Bir Laktoz Biyosensörü Geliştirilmesi (0341-NAP-16)Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesiTamamlandı20.000 TÜRK LİRASI
7Ultrasonikasyon Uygulanmış Sütlerden Üretilen Kefirlerin Reolojik, Mikrobiyolojik ve Duyusal ÖzellikleriYükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesiTamamlandı20.000 TÜRK LİRASIYürütücü
8UV-C Işığa Maruz Bırakılan Yumurta Sarısı Karotenoidleri ve Yağ Asitlerinin Degradasyon Kinetiğinin BelirlenmesiTÜBİTAK PROJESİTamamlandıDanışman
9Ultrasonikasyon Uygulamasının Ayran Üretiminde Bazı Kalite Parametrelerine EtkisiYükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesiTamamlandı8.000 TÜRK LİRASIYürütücü
10Burdur İlindeki Süt İşletmeleri ÇalışanlarındaAstrovirus Norovirus ve Rotavirus Varlığının AraştırılmasıYükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesiTamamlandıYürütücü
11Çiğ Süt ve Peynirlerden Laktik Asit Bakterilerinin İzolasyonu ve İzolatların Otolitik Özelliklerinin BelirlenmesiYükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesiTamamlandı5.000 TÜRK LİRASIYürütücü
12Sütte Laktoz Tayini İçin Yeni Bir Çift Enzimli Biyosensör GeliştirilmesiTÜBİTAK PROJESİTamamlandıYürütücü
13Bazı Peynirlerin Kuru Madde Yağ ve Protein İçeriklerinin Hızlı Belirlenmesi için Optik İnfrared Analiz Sistemli Süt Analizörünün OptimizasyonuYükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesiTamamlandıAraştırmacı
14Termosonikasyon Uygulanmış ve Geleneksel Yöntemle Isıl İşlem Görmüş Sütlerden Yapılan Ayranların Bazı Kalite Parametrelerinin KarşılaştırılmasıYükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesiTamamlandıYürütücü
15Çiğ Süt ve Geleneksel Peynirlerden İzole Edilen Laktik Asit Bakterilerinin Otolitik Özellikleri ve Otolitik Suşların Starter ve/veya Destek Kültür Olarak Kaşar Peynirinin Olgunlaşmasının Hızlandırılmasında KullanımıDiğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç)Tamamlandı170.494 TÜRK LİRASIYürütücü
16Bazı Probiyotik Bakterilerin Destek Kültür Olarak Beyaz Peynir Üretiminde KullanımıTÜBİTAK PROJESİTamamlandıAraştırmacı
17Beyaz Peynir Üretiminde Seçilmiş Bazı Probiyotik Kültürlerin KullanımıBAPTamamlandıAraştırmacı
18Ayranın Konjuge Linoleik Asit Miktarına Laktik Destek Kültür Kullanımının EtkisiBAPTamamlandıYürütücü
19Lactobacillus delbrueckii Bakteriyofajı LL H ın Konakçı SpektrumuBAPTamamlandıYürütücü