1 | Çiğ Sütlerden İzole Edilen Laktik Asit Bakterilerinin Kolesterol Asimilasyonu Aktivitesi | Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi | Devam Ediyor | 10.000 TÜRK LİRASI | Yürütücü |
2 | Peyniraltı Suyu ve Sütten Elde Edilen Kremaların Tereyağı Yapımında Kullanımı | Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi | Tamamlandı | 10.000 TÜRK LİRASI | Yürütücü |
3 | Tavuk Etinin Marine Edilmesinde Ultrasonikasyon Eşliğinde Vakum Emdirme Yönteminin Kullanımı | -Tübitak 1001 | Tamamlandı | 242.850 TÜRK LİRASI | Araştırmacı |
4 | Geleneksel Yöntemle Üretilen Kökez Süzme Yoğurdunun Fizikokimyasal ve Reolojik Özellikleri, Uçucu Lezzet Bileşenleri, Yağ Asidi Kompozisyonu ve Konjuge Linoleik Asit İçeriği | Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi | Tamamlandı | 7.960 TÜRK LİRASI | Yürütücü |
5 | Kaşar Peynirinin Olgunlaşmasının Hızlandırılmasında Otolitik Özellikli Lactococcus lactis subsp. cremoris’xxin Kullanımı | Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi | Tamamlandı | 8.000 TÜRK LİRASI | Yürütücü |
6 | Politiyofen Esaslı Yeni Bir Laktoz Biyosensörü Geliştirilmesi (0341-NAP-16) | Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi | Tamamlandı | 20.000 TÜRK LİRASI | |
7 | Ultrasonikasyon Uygulanmış Sütlerden Üretilen Kefirlerin Reolojik, Mikrobiyolojik ve Duyusal Özellikleri | Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi | Tamamlandı | 20.000 TÜRK LİRASI | Yürütücü |
8 | UV-C Işığa Maruz Bırakılan Yumurta Sarısı Karotenoidleri ve Yağ Asitlerinin Degradasyon Kinetiğinin Belirlenmesi | TÜBİTAK PROJESİ | Tamamlandı | | Danışman |
9 | Ultrasonikasyon Uygulamasının Ayran Üretiminde Bazı Kalite Parametrelerine Etkisi | Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi | Tamamlandı | 8.000 TÜRK LİRASI | Yürütücü |
10 | Burdur İlindeki Süt İşletmeleri ÇalışanlarındaAstrovirus Norovirus ve Rotavirus Varlığının Araştırılması | Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi | Tamamlandı | | Yürütücü |
11 | Çiğ Süt ve Peynirlerden Laktik Asit Bakterilerinin İzolasyonu ve İzolatların Otolitik Özelliklerinin Belirlenmesi | Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi | Tamamlandı | 5.000 TÜRK LİRASI | Yürütücü |
12 | Sütte Laktoz Tayini İçin Yeni Bir Çift Enzimli Biyosensör Geliştirilmesi | TÜBİTAK PROJESİ | Tamamlandı | | Yürütücü |
13 | Bazı Peynirlerin Kuru Madde Yağ ve Protein İçeriklerinin Hızlı Belirlenmesi için Optik İnfrared Analiz Sistemli Süt Analizörünün Optimizasyonu | Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi | Tamamlandı | | Araştırmacı |
14 | Termosonikasyon Uygulanmış ve Geleneksel Yöntemle Isıl İşlem Görmüş Sütlerden Yapılan Ayranların Bazı Kalite Parametrelerinin Karşılaştırılması | Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi | Tamamlandı | | Yürütücü |
15 | Çiğ Süt ve Geleneksel Peynirlerden İzole Edilen Laktik Asit Bakterilerinin Otolitik Özellikleri ve Otolitik Suşların Starter ve/veya Destek Kültür Olarak Kaşar Peynirinin Olgunlaşmasının Hızlandırılmasında Kullanımı | Diğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç) | Tamamlandı | 170.494 TÜRK LİRASI | Yürütücü |
16 | Bazı Probiyotik Bakterilerin Destek Kültür Olarak Beyaz Peynir Üretiminde Kullanımı | TÜBİTAK PROJESİ | Tamamlandı | | Araştırmacı |
17 | Beyaz Peynir Üretiminde Seçilmiş Bazı Probiyotik Kültürlerin Kullanımı | BAP | Tamamlandı | | Araştırmacı |
18 | Ayranın Konjuge Linoleik Asit Miktarına Laktik Destek Kültür Kullanımının Etkisi | BAP | Tamamlandı | | Yürütücü |
19 | Lactobacillus delbrueckii Bakteriyofajı LL H ın Konakçı Spektrumu | BAP | Tamamlandı | | Yürütücü |