1 | info | Effect of chia (Salvia hispanica L.) seed mucilage powder on some physicochemical and rheological properties of ayran drinks | Taş Elif Buse, Dündar Feyza, Özgür Gizem, YILMAZ YUSUF, GÜRSOY OĞUZ | Mljekarstvo | 2023 | Uluslararası, Hakemli, Basılı+Elektronik, SCI-Expanded |
2 | info | Vacuum impregnation pre-treatment: A novel method for incorporating mono- and divalent cations into potato strips to reduce the acrylamide formation in French fries | Cirit Berkay, SEÇİLMİŞ CANBAY HALE, GÜRSOY OĞUZ, YILMAZ YUSUF | Open Chemistry | 2023 | Uluslararası, Hakemli, Basılı+Elektronik, SCI-Expanded |
3 | info | Effect of propolis extract addition on some physicochemical, microbiological, and sensory properties of kefir drinks | BENGİ Sinem, GÜRSOY OĞUZ, GÜLER DAL HANDE ÖZGE, YILMAZ YUSUF | Food Science & Nutrition | 2023 | Uluslararası, Hakemli, Basılı+Elektronik, SCI-Expanded |
4 | info | Geleneksel Yöntem ile Üretilen Adıyaman Peynirinin Bazı Fizikokimyasal, Tekstürel ve Mikrobiyolojik Özellikleri | GÖKÇE ÖZGE, Bayana Damla, KÜÇÜKÇETİN AHMET, GÜRSOY OĞUZ | Akademik Gida | 2022 | Ulusal, Hakemli, Elektronik, SCOPUS, FSTA, CAB Abstracts |
5 | info | Antioxidant Activity, Physico-Chemical and Fatty Acid Composition of Oleaster (Elaeagnus angustifolia L.) Varieties Naturally Grown in Western Mediterranean Region of Turkey | Fakı Rabia, SEÇİLMİŞ CANBAY HALE, GÜRSOY OĞUZ, YILMAZ YUSUF | Akademik Gida | 2022 | Ulusal, Hakemli, Elektronik, SCOPUS, FSTA, CAB Abstracts |
6 | info | Presence of Rotavirus and Astrovirus in Employees, Tools and Equipment of Slaughterhouses and Meat Processing Plants | YALÇIN HALİL, KALE MEHMET, GÜRSOY OĞUZ, SALTIK HASBİ SAİT, YILMAZ YUSUF | Akademik Gıda | 2022 | Ulusal, Hakemli, Elektronik, SCOPUS; FSTA, CAB Abstracts etc. |
7 | info | Effect of grape (Vitis vinifera L. cv. Dimrit) seed extract powder on total phenolic content and antioxidant properties of ayran drink | Fakı Rabia, Kocatürk Kübra, GÜRSOY OĞUZ, YILMAZ YUSUF | Ovidius University Annals of Chemistry | 2022 | Uluslararası, Hakemli, Elektronik, ESCI |
8 | info | Use of ultrasound as a pre-treatment for vacuum cooling process of cooked broiler breasts | GÜLER DAL HANDE ÖZGE,GÜRSOY OĞUZ,YILMAZ YUSUF | Ultrasonics Sonochemistry | 2021 | Uluslararası, Hakemli, Elektronik, SCI-Expanded |
9 | info | Detection of Norovirus, Rotavirus and Astrovirus Antigens in Hand Swabs and Stool Specimens of Employees in Dairy Processing Plants | AYDOĞAN HATİCE, GÜRSOY OĞUZ, KALE MEHMET | Akademik Gıda | 2021 | Ulusal, Hakemli, Elektronik, FSTA, CAB Abstracts |
10 | info | Fatty acid composition and conjugated linoleic acid content of cheeses produced with goat milk | GÜRSOY OĞUZ, Fakı Rabia, Kocatürk Kübra, Esgin Gamze, YILMAZ YUSUF | Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi | 2021 | Ulusal, Hakemli, Elektronik, ESCI |
11 | | Determination of four priority polycyclic aromatic hydrocarbons (4PAHs) by GC-MS in traditional Turkish yoghurts | AKDOĞAN ABDULLAH,GÜRSOY OĞUZ | Food Additives and Contaminants Part A-Chemistry Analysis Control Exposure Risk Assessment | 2020 | Uluslararası, Hakemli, Basılı, SCI-Expanded |
12 | info | A novel lactose biosensor based on electrochemically synthesized 3,4-ethylenedioxythiophene/thiophene (EDOT/Th) copolymer | ŞEN GÜRSOY SONGÜL,Yıldız Abdülkerim,Çelik Çoğal Gamze,GÜRSOY OĞUZ | Open Chemistry | 2020 | Uluslararası, Hakemli, Elektronik, SCI-Expanded |
13 | | Differences in antioxidant activity, total phenolic and flavonoid contents of commercial and homemade tomato pastes | Katırcı Nihan,Işık Naime,Güpür Çağlar,GÜLER HANDE ÖZGE,GÜRSOY OĞUZ,YILMAZ YUSUF | Journal of the Saudi Society of Agricultural Sciences | 2020 | Uluslararası, Hakemli, Basılı, Scopus |
14 | info | Drying characteristics of Turkish ravioli, mantı | GÜLER DAL HANDE ÖZGE,Kumral Murat,Kuş Ali,Kanat Ayşenur,GÜRSOY OĞUZ,YILMAZ YUSUF | Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi | 2020 | Uluslararası, Hakemli, Elektronik, E-SCI, Index Copernicus, TR-Dizin, DOAJ |
15 | info | Physicochemical and Rheological Properties of Commercial Kefir Drinks | GÜRSOY OĞUZ,Kocatürk Kübra,GÜLER DAL HANDE ÖZGE,Yakalı Hasne Nazlı,YILMAZ YUSUF | Akademik Gıda | 2020 | Ulusal, Hakemli, Elektronik, SCOPUS, FSTA, CAB ABstracts |
16 | info | Geleneksel Yöntemlerle Üretilen ve Manda Kaymağı Olarak Pazarlanan Ürünlerin Bazı Özellikleri ile Konjuge Linoleik Asit İçerikleri | Kocatürk Kübra,GÖKÇE ÖZGE,ERGİN FİRUZE,KÜÇÜKÇETİN AHMET,GÜRSOY OĞUZ | Akademik Gıda | 2019 | Ulusal, Hakemli, Elektronik, Ulakbim |
17 | info | Effect of Electrospinning Process on Total Antioxidant Activity of Electrospun Nanofibers Containing Grape Seed Extract | Fakı Rabia,GÜRSOY OĞUZ,YILMAZ YUSUF | Open Chemistry | 2019 | Uluslararası, Hakemli, Elektronik, SCI-Expanded |
18 | info | Kinetics of allicin potential loss in garlic slices during convective drying | Doğantürk Mahmut,DEMİRAY ENGİN,GÜRSOY OĞUZ,YILMAZ YUSUF | Quality Assurance and Safety of Crops Foods | 2019 | Uluslararası, Hakemli, Elektronik, SCI-Expanded |
19 | info | Selection of autolytic lactic acid bacteria as potential adjunct cultures to accelerate ripening of white-brined cheeses | Hazır Dalca Selime,ŞİMŞEK ÖMER,GÜRSOY OĞUZ,YILMAZ YUSUF | Mljekarstvo | 2018 | Uluslararası, Hakemli, Elektronik, SCI-Expanded |
20 | | Development of a New Two-Enzyme Biosensor Based on Poly(Pyrrole-co-3,4-ethylenedioxythiophene) for Lactose Determination in Milk | GÜRSOY OĞUZ,ŞEN GÜRSOY SONGÜL,ÇOĞAL SADIK,Çelik Çoğal Gamze | POLYMER ENGINEERING AND SCIENCE | 2018 | Uluslararası, Hakemli, Basılı, SCI |
21 | info | Kabuklu Deniz Ürünleri: Norovirüs Salgınları ve Sporadik Enfeksiyonlar İçin Risk | Sökel Sevinç,KALE MEHMET,HASIRCIOĞLU SİBEL,YAVRU SİBEL,GÜRSOY OĞUZ,Kocatürk Kübra | Akademik Gıda | 2018 | Uluslararası, Hakemli, Elektronik, FSTA, CAB Abstracts, TR-Dizin |
22 | info | Physicochemistry, microbiology, fatty acids composition and volatile profile of traditional Söğle tulum (goat’s skin bag) cheese | GÜRSOY OĞUZ,KÜÇÜKÇETİN AHMET,GÖKÇE ÖZGE,ERGİN FİRUZE,Kocatürk Kübra | ANAIS DA ACADEMIA BRASILEIRA DE CIENCIAS | 2018 | Uluslararası, Hakemli, Basılı+Elektronik, SCI-Expanded |
23 | | Pestisit Analizlerinde Asetilkolinesteraz İnhibisyonuna Dayalı İletken Polimer Esaslı Biyosensörler | ŞEN GÜRSOY SONGÜL,GÜRSOY OĞUZ | Akademik Gıda | 2017 | Ulusal, Hakemli, Elektronik, FSTA, CAB ABstracts, EBSCO |
24 | info | Elektropüskürtme Yönteminin Probiyotik Mikroorganizmaların Mikrokapsülasyonunda Kullanımı | ERGİN FİRUZE,KÜÇÜKÇETİN AHMET,ORAL AYHAN,GÜRSOY OĞUZ | Akademik Gıda | 2017 | Ulusal, Hakemli, Elektronik, TR Dİzin, FSTA, CAB Abstracts, EBSCO |
25 | | Total Antioxidant Capacity and Phenolic Content of Pasteurized and UHT-Treated Cow Milk Samples Marketed in Turkey | ERTAN KÜBRA,Bayana Damla,GÖKÇE ÖZGE,Alatossava Tapani,YILMAZ YUSUF,GÜRSOY OĞUZ | Akademik Gıda | 2017 | Ulusal, Hakemli, Basılı, TR Dizin, EBSCO, FSTA, CAB Abstracts |
26 | info | Effect of nitrogen gas flushing treatments on total antioxidant capacity and ascorbic acid content in raw bovine milk during cold storage | GÜRSOY OĞUZ,Munsch Alatossava Patricia,ERTAN KÜBRA,YILMAZ YUSUF,Alatossava Tapani | Mljekarstvo | 2017 | Uluslararası, Hakemli, Elektronik, SCI-Expanded |
27 | | Sütte laktoz tayini için biyosensörlerin kullanımı | ÇOĞAL SADIK,ŞEN GÜRSOY SONGÜL,Çelik Çoğal Gamze,GÜRSOY OĞUZ | Akademik Gıda | 2016 | Ulusal, Hakemli, Basılı+Elektronik, FSTA, Index Copernicus, CAB, EBSCO, TÜBİTAK-ULAKBİM |
28 | | Laktik asit bakterilerinde otoliz ve peynir teknolojisindeki önemi | ŞİMŞEK ÖMER,GÜRSOY OĞUZ,Hazır Dalca Selime,YILMAZ YUSUF | Akademik Gıda | 2016 | Ulusal, Hakemli, Basılı+Elektronik, Index Copernicus, FSTA, CAB Abstracts, TR-Dizin |
29 | | Ultrasonikasyon destekli vakum impregnasyon emdirme tekniği İle muamele işleminin kivi dilimlerinin kuruma kinetiği üzerine etkisi | Karacaoğlu Ceren,GÜRSOY OĞUZ,YILMAZ YUSUF | Akademik Gıda | 2016 | Ulusal, Hakemli, Basılı+Elektronik, FSTA, EBSCO, Index Copernicus, TR-Dizin, CAB Abstracts |
30 | | Effect of ultrasound power on physicochemical and rheological properties of yoghurt drink produced with thermosonicated milk | GÜRSOY OĞUZ,YILMAZ YUSUF,GÖKÇE ÖZGE,ERTAN KÜBRA | Emirates Journal of Food and Agriculture | 2016 | Uluslararası, Hakemli, Basılı, SCI-Expanded |
31 | | Kinetic of color changes in almond Akbadem during roasting and storage | GÜRSOY OĞUZ | International Journal of Food Properties | 2015 | Uluslararası, Hakemli, Basılı, SCI-Expanded |
32 | | High Variability in Flavonoid Contents between Different North European Currant Ribes spp Varieties | GÜRSOY OĞUZ | Food Chemistry | 2015 | Uluslararası, Hakemli, , SCI-Expanded |
33 | | The Change of Fatty Acids Composition of Polish Biscuits During Storage | GÜRSOY OĞUZ | Food Chemistry | 2015 | Uluslararası, Hakemli, , SCI-Expanded |
34 | | An investigation into the fatty acid content of selected fish based commercial infant foods in the UK and the impact of commonly practiced re heating treatments used by parents for the preparation of infant formula milks | GÜRSOY OĞUZ | Food Chemistry | 2015 | Uluslararası, Hakemli, , SCI-Expanded |
35 | | Quality of Processed Cheddar Cheese as a Function of Emulsifying Salt Replaced by Carrageenan | GÜRSOY OĞUZ | International Journal of Food Properties | 2015 | Uluslararası, Hakemli, , SCI-Expanded |
36 | | Selection of potential probiotic Lactobacillus strains of human origin for use in dairy industry | GÜRSOY OĞUZ | European Food Research and Technology | 2015 | Uluslararası, Hakemli, , SCI-Expanded |
37 | | EFFECT OF CHEMICAL COMPOSITION ON PHYSICO CHEMICAL RHEOLOGICAL AND SENSORY PROPERTIES OF SPREADABLE PROCESSED WHEY CHEESE | GÜRSOY OĞUZ | European Food Research and Technology | 2015 | Uluslararası, Hakemli, , SCI-Expanded |
38 | | The influence of traditional cheese making techniques on the lipid fraction of bovine milk gravity separation | GÜRSOY OĞUZ | European Food Research and Technology | 2015 | Uluslararası, Hakemli, , SCI-Expanded |
39 | | Selenium modification of lactoglobulin Lg and its biological activity | GÜRSOY OĞUZ | Food Chemistry | 2015 | Uluslararası, Hakemli, Basılı, SCI-Expanded |
40 | | Peynirlerde bulunan kan basıncını düşürücü biyoaktif peptitler | GÜRSOY OĞUZ,Yazar Aybüke,YILMAZ YUSUF | Akademik Gıda | 2015 | Ulusal, Hakemli, Basılı, CAB Abstracts®, Global Health, EBSCO, Food Science and Technology Abstracts® (FSTA®), Index CopernicusTM, TÜBİTAK ULAKBİM Yaşam Bilimleri Veritabanı |
41 | | Peynirlerin kuru madde yağ ve protein içeriklerinin hızlı belirlenmesinde optik infrared analiz sistemli süt analizörünün kullanım potansiyeli | YILMAZ YUSUF,GÜRSOY OĞUZ,GÖKÇE ÖZGE,ERTAN KÜBRA | Akademik Gıda | 2015 | Ulusal, Hakemli, Basılı, CAB Abstracts®, Global Health, EBSCO, Food Science and Technology Abstracts® (FSTA®), Index CopernicusTM, TÜBİTAK ULAKBİM Yaşam Bilimleri Veritabanı |
42 | | Survival of Bifidobacterium longum and its effect on physicochemical properties and sensorial attributes of white brined cheese | GURSOY OGUZ, GOKCE RAMAZAN, CON AHMET HILMI, KINIK OZER | International Journal of Food Sciences and Nutrition | 2014 | Uluslararası, Hakemli, , SCI |
43 | | Electrochemical Biosensor based on Surfactant Doped Polypyrrole PPy Matrix for Lactose Determination | GURSOY OGUZ, CELIK GAMZE, SEN GURSOY SONGUL | Journal of Applied Polymer Science | 2014 | Uluslararası, Hakemli, , SCI |
44 | | Use of jerusalem artichoke Helianthus tuberosus tubers as a natural source of inulin in cakes | ÇELİK İLYAS,IŞIK FATMA,GÜRSOY OĞUZ,YILMAZ YUSUF | Journal of Food Processing and Preservation | 2013 | Uluslararası, Hakemli, Basılı, SCI-Expanded |
45 | | Physicochemical biochemical textural and sensory properties of Telli cheese a traditional Turkish cheese made from cow milk | KESENKAŞ HARUN,DİNKÇİ NAYİL,SEÇKİN ABDULLAH KEMAL,GÜRSOY OĞUZ,KINIK ÖZER | Bulgarian Journal of Agricultural Science | 2012 | Uluslararası, Hakemli, Basılı, SCI-Expanded |
46 | | The effect of using different probiotic cultures on conjugated linoleic acid CLA concentration and fatty acid composition of white pickle cheese | GÜRSOY OĞUZ,SEÇKİN ABDULLAH KEMAL,KINIK ÖZER,KARAMAN AYŞE DEMET | International Journal of Food Sciences and Nutrition | 2012 | Uluslararası, Hakemli, Basılı, SCI-Expanded |
47 | | Effect of Lactic Adjunct Cultures on Conjugated Linoleic Acid CLA Concentration of Yogurt Drink | ÇOLAKOĞLU YENİAY HİLAL,GÜRSOY OĞUZ | Journal of Food, Agriculture & Environment | 2011 | Uluslararası, Hakemli, Basılı, SCI-Expanded |
48 | | Kolesterol seviyesinin in vitro ve in vivo koşullarda düşürülmesinde probiyotik mikroorganizmaların etkisi | GÜRSOY OĞUZ, ÖZEL SERAP, ÖZBAŞ HALİL ÇON AHMET HİLMİ | Akademik Gıda | 2011 | Ulusal, Hakemli, , FSTA, CAB ABSTRACT, GLOBAL HEALTH, INDEX COPERNICUS, EBSCO |
49 | | Bioconversion of Linoleic Acid into Conjugated Linoleic Acid by Lactic Acid Bacteria Isolated from Cheese | GURSOY OGUZ, YILMAZ YUSUF, OZEL SERAP, CON AHMET HİLMİ | Milchwissenschaft- Milk Science International | 2011 | Uluslararası, Hakemli, Basılı, SCI |
50 | | Exclusion of Phospholipases PLs Producing Bacteria in Raw Milk Flushed with Nitrogen Gas N2 | MUNSCH ALATOSSAVA PATRICIA, GURSOY OGUZ, ALATOSSAVA TAPANI | Microbiological Research | 2010 | Uluslararası, Hakemli, Elektronik, SCI-Expanded |
51 | | Incorporation of Adjunct Cultures of Enterococcus faecium Lactobacillus paracasei subsp paracasei and Bifidobacterium bifidum into White Cheese | GURSOY OGUZ, KINIK OZER | Journal of Food, Agriculture & Environment | 2010 | Uluslararası, Hakemli, Elektronik, SCI-Expanded |
52 | | Potential of Nitrogen Gas N2 to Control Psychrotrophs and Mesophiles in Raw Milk | MUSCH ALATOSSAVA PATRICIA,GÜRSOY OĞUZ,ALATOSSAVA TAPANI | Microbiological Research | 2010 | Uluslararası, Hakemli, Elektronik, SCI-Expanded |
53 | | Improved storage of cold raw milk by continuous flushing of N2 gas separated from compressed air A pilot scale study | MUNSCH ALATOSSAVA PATRICIA, GURSOY OGUZ, ALATOSSAVA TAPANI | Journal of Food Processing & Technology | 2010 | Uluslararası, Hakemli, Elektronik, Endekste taranmıyor |
54 | | Preliminary Study of Ion Mobility Based Electronic Nose MGD 1 for Discrimination of Hard Cheeses | GÜRSOY OĞUZ,SOMERVUO PANU,ALATOSSAVA TAPANI | Journal of Food Engineering | 2009 | Uluslararası, Hakemli, Elektronik, SCI-Expanded |
55 | | Atopik ekzamanın önlenmesi ve tedavisinde probiyotikler | IŞIK FATMA, GÖNEN İBAK, GÜRSOY OĞUZ, YAPAR AYDIN | Akademik Gıda | 2008 | Ulusal, Hakemli, Elektronik, Index Copernicus |
56 | | The Effect of the Occurrence of Psychrotrophic Bacteria on Sialic Acid Content of Milk | SECKİN ABDULLAH KEMAL, KINIK ÖZER, GÜRSOY OGUZ | Milchwissenschaft- Milk Science International | 2008 | Uluslararası, Hakemli, Elektronik, SCI |
57 | | Peynir Üretiminde Probiyotik Bakterilerin Kullanımı Probiyotik Peynir | GÜRSOY OĞUZ, KINIK ÖZER | Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi | 2006 | Ulusal, Hakemli, Elektronik, Endekste taranmıyor |
58 | | Probiyotik Bakterilerin Klinik Uygulamalarında Yeni Gelişmeler I | GÜRSOY OĞUZ, KINIK ÖZER | Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi | 2006 | Ulusal, Hakemli, Elektronik, Endekste taranmıyor |
59 | | Probiyotik Bakterilerin Klinik Uygulamalarında Yeni Gelişmeler II | GÜRSOY OĞUZ, KINIK ÖZER | Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi | 2006 | Ulusal, Hakemli, Elektronik, Endekste taranmıyor |
60 | | Peynir Teknolojisinde Enterokoklar I Biyokimyasal Özellikleri ve Peynir Teknolojisindeki Önemleri | GÜRSOY OĞUZ, KINIK ÖZER | Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi | 2006 | Ulusal, Hakemli, Elektronik, Endekste taranmıyor |
61 | | Peynir Teknolojisinde Enterokoklar II Koruyucu ve Probiyotik Kültür Olarak Kullanımları | GÜRSOY OĞUZ, KINIK ÖZER | Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi | 2006 | Ulusal, Hakemli, Elektronik, Endekste taranmıyor |
62 | | Extension of Shelf Life of Dairy Products by Biopreservation Protective Cultures | KESENKAŞ HARUN,GÜRSOY OĞUZ,KINIK ÖZER,AKBULUT NECATİ | Gıda | 2006 | Ulusal, Hakemli, Elektronik, Index Copernicus |
63 | | Probiotics A New Popular Option for Cancer Inhibition | GÜRSOY OĞUZ, KINIK ÖZER | International Journal of Dairy Science | 2006 | Uluslararası, Hakemli, Elektronik, CABI, AGRIS, AGRICOLA, CHEMICAL ABSTRACTS, CSA, WORLD AGRIC. DATABASE, ASCI-ACR |
64 | | Cholesterol Content and Fatty Acid Composition of Most Consuming Turkish Hard and Soft Cheeses | KINIK OZER, GURSOY OGUZ, SECKIN ABDULLAH KEMAL | Czech Journal of Food Sciences | 2005 | Uluslararası, Hakemli, Elektronik, SCI-Expanded |
65 | | Conjugated Linoleic Acid CLA Production by Probiotics A New Hopeful Option for Production of Functional Cheese | GURSOY OGUZ, KINIK OZER, ALATOSSAVA TAPANI | Agro Food Industry Hi-Tech (European Journal of Nutraceuticals & Functional Foods) | 2005 | Uluslararası, Hakemli, Elektronik, SCI-Expanded |
66 | | The Effects of the Addition of Baker s Yeast on the Functional Properties and Quality of Tarhana a Traditional Fermented Food | ÇELİK İLYAS,IŞIK FATMA,ŞİMŞEK ÖMER,GÜRSOY OĞUZ | Czech Journal of Food Sciences | 2005 | Uluslararası, Hakemli, Elektronik, SCI-Expanded |
67 | | Conjugated Linoleic Acid CLA Concentration Fatty Acid Composition and Cholesterol Content of Some Turkish Dairy Products | SEÇKİN ABDULLAH KEMAL,GÜRSOY OĞUZ,KINIK ÖZER,AKBULUT NECATİ | LWT - Food Science and Technology | 2005 | Uluslararası, Hakemli, Elektronik, SCI-Expanded |
68 | | Probiyotikler ve Gastrointestinal Sağlığa Etkileri | GÜRSOY OĞUZ,KINIK ÖZER,GÖNEN İBAK | Türk Mikrobiyoloji Cemiyeti Dergisi | 2005 | Ulusal, Hakemli, Elektronik, Endekste taranmıyor |
69 | | Effect of Substitution of Milk Fat by Some Different Vegetable Oils on the Quality of Set Type Yoghurt | YILMAZ EMİNE, KINIK ÖZER, GÜRSOY OĞUZ | Milchwissenschaft-Milk Science International | 2005 | Uluslararası, Hakemli, Elektronik, SCI |
70 | | Laktobasiller ve Probiyotik Peynir Üretiminde Kullanım Potansiyelleri | GÜRSOY OĞUZ, KINIK ÖZER | Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi | 2005 | Ulusal, Hakemli, Elektronik, Endekste taranmıyor |
71 | | The Role of Dairy Foods and Probiotic Bacteria in Cancer Prevention Recent Evidences | GÜRSOY OĞUZ, KINIK ÖZER, GÖKÇE RAMAZAN | Egyptian Journal of Dairy Science | 2005 | Uluslararası, Hakemli, Elektronik, FSTA, INDEX COPERNICUS, CAB ABSTRACTS |
72 | | Antibiyotik Kullanımına Bağlı Diyarenin Tedavisinde ve Önlenmesinde Probiyotikler | GÜRSOY OĞUZ, AKALIN SİBEL | Türk Mikrobiyoloji Cemiyeti Dergisi | 2004 | Ulusal, Hakemli, Elektronik, Endekste taranmıyor |
73 | | Determination of Organic Acids in Whey Samples from Pickled White Cheese and Lor Cheese by High Performance Liquid Chromatography | KINIK ÖZER, GÜRSOY OĞUZ | Milchwissenschaft-Milk Science International | 2004 | Uluslararası, Hakemli, Elektronik, SCI |
74 | | Couscous A Traditional Turkish Food Product Production Method and Some Applications for Enrichment of Nutritional Value | ÇELİK İLYAS, IŞIK FATMA, GÜRSOY OĞUZ | International Journal of Food Science and Technology | 2004 | Uluslararası, Hakemli, Elektronik, SCI |
75 | | Fonksiyonel Gıda İngrediyenti Olarak Probiyotikler ve Yasal Düzenlemeler İçin Japonya Modeli Derleme | GÜRSOY OĞUZ,KINIK ÖZER | Türk Mikrobiyoloji Cemiyeti Dergisi | 2004 | Ulusal, Hakemli, Elektronik, Endekste taranmıyor |
76 | | Effects of Soy Milk Incorporation on Some Physico chemical and Sensory Properties Colour Intensity and the Cost of Kashar Cheese | GÖKÇE RAMAZAN, GÜRSOY OĞUZ | Milchwissenschaft-Milk Science International | 2003 | Uluslararası, Hakemli, Elektronik, SCI |
77 | | Süt Ürünlerinin Demir İle Zenginleştirilmesi | KINIK ÖZER, GÜRSOY OĞUZ, GÖKÇE RAMAZAN | Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi | 2003 | Ulusal, Hakemli, Elektronik, Endekste taranmıyor |
78 | | Conjugated Linoleic Acid CLA Content of Most Popular Turkish Hard and Soft Cheeses | GÜRSOY OĞUZ, SEÇKİN ABDULLAH KEMAL, KINIK ÖZER METİN MUSTAFA | Milchwissenschaft-Milk Science International | 2003 | Uluslararası, Hakemli, Elektronik, SCI |
79 | | Off flavours in Milk and Milk Products | GÜRSOY OĞUZ, KINIK ÖZER | Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi | 2003 | Ulusal, Hakemli, Elektronik, Endekste taranmıyor |
80 | | Fonksiyonel Gıda Bileşeni Olarak Süt ve Süt Ürünlerinde Konjuge Linoleik Asit CLA ve İzomerleri | GÜRSOY OĞUZ, IŞIK FATMA, KINIK ÖZER | Gıda Teknolojisi | 2003 | Ulusal, Hakemli, Elektronik, Endekste taranmıyor |
81 | | Probiyotik Bir Maya Saccharomyces boulardii | GÜRSOY OĞUZ, KINIK ÖZER | Gıda Teknolojisi | 2002 | Ulusal, Hakemli, Elektronik, Endekste taranmıyor |
82 | | Gıda Güvenliği ve HACCP Kapsamında Süt Teknolojisi Açısından Biyosensörlerin Değerlendirilmesi | GÜRSOY OĞUZ, KINIK ÖZER, KAVAS GÖKHAN | Dünya Gıda | 2002 | Ulusal, Hakemli, Elektronik, Endekste taranmıyor |
83 | | Süt Proteinleri Kaynaklı Biyoaktif Peptitler | KINIK ÖZER, GÜRSOY OĞUZ | Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi | 2002 | Ulusal, Hakemli, Elektronik, Endekste taranmıyor |
84 | | Poliklorlanmış bifenillerin PCB Süt ve Süt Ürünlerindeki Önemi | GÜRSOY OĞUZ, OVA GÜLDEN | Dünya Gıda | 2001 | Ulusal, Hakemli, Elektronik, Endekste taranmıyor |
85 | | Poliklorlanmış Dibenzodioksin PCDDs ve Furan PCDFs Bileşikleri ve Bunların Süt ve Ürünlerindeki Önemi | GÜRSOY OĞUZ | Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi | 2001 | Ulusal, Hakemli, Elektronik, Endekste taranmıyor |
86 | | Soya ve Ürünlerinde Fenolik Bileşikler ve Beslenmeyi Kısıtlayıcı Faktörler | GÜRSOY OĞUZ, GÖKÇE RAMAZAN | Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi | 2001 | Ulusal, Hakemli, Elektronik, Endekste taranmıyor |
87 | | Denizli de Yaz ve Kış Mevsimlerinde Üretilen Torba Yoğurtların Kimyasal ve Mikrobiyolojik Kalitesinin Araştırılması | GÖKÇE RAMAZAN,ÇON AHMET HİLMİ,GÜRSOY OĞUZ | Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi | 2001 | Ulusal, Hakemli, Elektronik, EBSCO |
88 | | Fermente Süt Ürünlerinde Proteoliz I Peynirde Proteoliz | GÜRSOY OĞUZ, GÖKÇE RAMAZAN, GÖKALP HÜSNÜ YUSUF | Gıda Bilimi ve Teknolojisi | 2000 | Ulusal, Hakemli, Elektronik, Endekste taranmıyor |
89 | | Beslenmede Yeni Yaklaşımlar Soya Sütü ve Ürünleri | GÜRSOY OĞUZ,GÖKÇE RAMAZAN,KINIK ÖZER | Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi | 1999 | Ulusal, Hakemli, Elektronik, EBSCO |
90 | | Gümüşhane Yöresinde Doğal Olarak Yetişen Kuşburnu Rosa canina L Bitkisinin Meyve ve Çekirdeğinin Bazı Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri | KADAKAL ÇETİN, GÜRSOY OĞUZ, NERGİZ CEVDET | Gıda Bilimi ve Teknolojisi | 1999 | Ulusal, Hakemli, Elektronik, Endekste taranmıyor |
91 | | Hayvan Sağlığında Kullanılan İlaç ve Benzeri Maddelerin Süt ve Ürünlerinin Kalitesine Etkisi | GÖKÇE RAMAZAN, GÜRSOY OĞUZ, GÖKALP HÜSNÜ YUSUF | Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi | 1999 | Ulusal, Hakemli, Elektronik, Endekste taranmıyor |
92 | | Diyet Acidophilus Bifidus Yoğurdu ve Diyet Yoğurdun Kalite Niteliklerinin İncelenmesi | GÜRSOY OĞUZ, KAYAARDI SEMRA | Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi | 1999 | Ulusal, Hakemli, Elektronik, Endekste taranmıyor |
93 | | Yoğurt ve Yoğurt Benzeri Fermente Süt Ürünlerinin Beslenmedeki Önemi | KAYAARDI SEMRA, GÜRSOY OĞUZ | Gıda Bilimi ve Teknolojisi | 1999 | Ulusal, Hakemli, Elektronik, Endekste taranmıyor |
94 | | Fermente Süt Ürünlerinde Bifidobakteriler ve Sağlıkla İlişkisi | GÜRSOY OĞUZ, ÇON AHMET HİLMİ, GÖKÇE RAMAZAN | Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi | 1999 | Ulusal, Hakemli, Elektronik, Endekste taranmıyor |