Projeler

Proje Adı Proje Türü Durumu Bütçe Açıklama
1MAKÜ Tarım Hayvancılık ve Gıda Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği Tesisinin Modernizasyonu ve Faaliyete GeçirilmesiKalkınma BakanlığıDevam Ediyor887,255 TÜRK LİRASIYürütücü
2Alternatif Kaba Yem - Mera Araştırma ProjesiKalkınma BakanlığıDevam Ediyor5,096,176 TÜRK LİRASIAraştırmacı
3Burdur İli Sınırları İçerisinde Yetişen Kermes Meşesinin (Quercus Coccifera) Yıl Boyunca Besin Maddesi İçeriği ve İn Vitro Sindirilebilirliğindeki Değişimin BelirlenmesiYükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesiTamamlandı8,000 TÜRK LİRASIYürütücü
4Küçükbaş Hayvan Yetiştiriciliği, Islahı ve YaygınlaştırılmasıKalkınma BakanlığıDevam Ediyor3,455,700 TÜRK LİRASIAraştırmacı
5Keçilerin Arayarak Bulduğu Bazı Bitki Türlerinin Besin Maddesi İçeriğinin BelirlenmesiTÜBİTAK PROJESİTamamlandı2,500 TÜRK LİRASIDanışman
6Gül (Rosa Damascena) Ekstraksyon Yan ÜrünüSilajının Kuzularda Besi Performansı, Karkas Özellikleri, Bazı Kan Parametreleri ve Et KalitesiÜzerine EtkisiYükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesiTamamlandı19,580 TÜRK LİRASIYürütücü
7Erkek kuzu rasyonlarına By-Pass yağ (Korunmuş yağ) ilavesinin besi performansı ile rumen ve kan parametreleri üzerine etkisi (0343-NAP-16)Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesiTamamlandı19,800 TÜRK LİRASIAraştırmacı
8Yumurta Tavuğu Rasyonlarına İlave Edilen iki farklı Lizin Kaynağının L Lizin Hidroklorit veya L Lizin Sülfatın Yem Tüketimi Yemden Yararlanma Oranı Yumurta Kalite Parametreleri ile Bazı Kan Parametreleri Üzerine EtkisiYükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesiTamamlandı8,000 TÜRK LİRASIYürütücü
9Mürekkep balığı kemiğinin yumurtacı bıldırcınlarda kireç taşı yerine ve kireç taşı ile birlikte kullanımının yumurta verimi ve kalitesi ile bazı kan parametreleri üzerine etkisi.TÜBİTAK PROJESİTamamlandı2,500 TÜRK LİRASIDanışman
10Sulak alanlarda yoğun gelişim gösteren kamış (Phragmites australis) ve hasırkamışlarının (Typha spp.) alternatif kaba yem kaynağı olarak kullanılma olanaklarının araştırılmasıYükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesiTamamlandı20,000 TÜRK LİRASIAraştırmacı
11Tavuk Rasyonlarında Kullanılan Çöreotunun Nigella sativa L Yumurta Sarısı Yağ Asidi ve Kolesterol İçeriğine EtkisiYükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesiTamamlandı5,000 TÜRK LİRASIAraştırmacı
12Bazı Bitkisel Protein Kaynaklarının Glikoz İle Muamelesinin Koçlarda Bazı Besleyici Özellikleri Üzerine EtkisiTÜBİTAK PROJESİTamamlandı15,000 TÜRK LİRASIAraştırmacı