1 | Üniversitelerin Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması ProjesiBURDUR İLİ SEKTÖREL REKABET GÜCÜNÜN ARTTIRILMASI: TARIM VE HAYVANCILIKTA FARKLILAŞARAK BÜTÜNLEŞİK KALKINMA- ALT PROJE- Burdur İli Geleneksel Süt Ürünleri Haritasının Çıkartılması Ve Belirlenen Ürünlerin Endüstriye Kazandırılması | Kalkınma Bakanlığı | Devam Ediyor | 2.499.444 TÜRK LİRASI | Yürütücü |
2 | Süt Teknolojileri Araştırma ve Geliştirme Merkezi | Kalkınma Bakanlığı | Devam Ediyor | 4.500.000 TÜRK LİRASI | Yürütücü |
3 | Meyveli Klasik ve Moleküler Dondurmaların Bazı Özelliklerinin Belirlenmesi | Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi | Tamamlandı | 8.000 TÜRK LİRASI | Danışman |
4 | Kefir Üretiminde Glukan ve Transglutaminaz Kullanımının Ürün Kalitesi Üzerine Etkisi | Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi | Tamamlandı | 8.000 TÜRK LİRASI | Danışman |
5 | Asit ve Maya Pıhtısıyla Üretilen Akçakatık Peynirinde Farklı Starter Kültür Kullanımın Etkisi | Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi | Tamamlandı | 8.000 TÜRK LİRASI | Danışman |
6 | Kefir Üretiminde B Glukan kullanımı | TÜBİTAK PROJESİ | Tamamlandı | 2.476 TÜRK LİRASI | Danışman |
7 | Farklı inkübasyon koşullarında üretilen kefirlerin bazı özelliklerinini belirlenmesi | Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi | Tamamlandı | 20.000 TÜRK LİRASI | Araştırmacı |
8 | Farklı inkübasyon koşullarında elde edilen kefirlerin bazı özelliklerinin belirlenmesi | Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi | Tamamlandı | 20.000 TÜRK LİRASI | Araştırmacı |
9 | Farklı tür sütlerden elde edilen kefirlerin bazı özellikleri | Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi | Tamamlandı | 19.000 TÜRK LİRASI | Yürütücü |
10 | Farklı Tür Sütlerden Üretilen Kefirlerin Antioksidan Özelliklerinin Belirlenmesi | TÜBİTAK PROJESİ | Tamamlandı | 2.500 TÜRK LİRASI | |
11 | Farklı Irk, Cinsiyet ve Yaştaki Hayvan Derilerinin Özelliklerinin Belirlenmesi ve Tulum Peyniri Üzerine Etkisinin İncelenmesi | -Tübitak 3501 | Tamamlandı | 124.400 TÜRK LİRASI | Yürütücü |
12 | Farklı Irk Cinsiyet Ve Yaştaki Hayvan Derilerinin Özelliklerinin Belirlenmesi ve Tulum Peyniri Üzerine Etkisinin İncelenmesi | TÜBİTAK PROJESİ | Tamamlandı | 124.400 TÜRK LİRASI | Yürütücü |
13 | Kargı Tulum Peynirinin Bazı Özellikleri | Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi | Tamamlandı | 10.000 TÜRK LİRASI | Araştırmacı |
14 | Kaymak sütüne plazmin ilavesinin kaymak kalitesi üzerine etkileri | Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi | Tamamlandı | 20.000 TÜRK LİRASI | Araştırmacı |
15 | Farklı peynir çeşitlerinden izole edilen laktik asit bakterilerinin tanımlanması ve süt endüstrisinde kullanımının araştırılması TAGEM 11 AR GE 05 2011 | Diğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç) | Tamamlandı | 110.000 TÜRK LİRASI | Araştırmacı |
16 | Alternatif kılıf Uygulamalarının Tulum peynirinin Bazı Nitelikleri Üzerine Etkileri | Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi | Tamamlandı | 10.000 TÜRK LİRASI | Araştırmacı |
17 | Çeşnili dondurmaların bazı kimyasal ve reolojik özelliklerinin değerlendirilmesi | TÜBİTAK PROJESİ | Tamamlandı | 5.000 TÜRK LİRASI | Araştırmacı |
18 | Burdur da Üretilen Süzme Yoğurtlarının Üretim Teknolojisi Üzerine Bir Araştırma | Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi | Tamamlandı | 3.000 TÜRK LİRASI | Araştırmacı |
19 | Lipaz Enziminin PALATASE A 750 L Kaşar Peynirinin Olgunlaşması Üzerine Etkisi | Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi | Tamamlandı | 1.000 TÜRK LİRASI | Araştırmacı |