Bildiriler

Bildiri Adı Yazarlar Yayın Yeri Basım Tarihi Açıklama
1The Effect of Probiotics on Gastrointestinal SystemŞAHİN FADİME,YALÇIN HALİL3rd International Health Science And Life Congress-(IHSLC 2020)06.06.2020Özet bildiri, Elektronik, BURDUR
2Farklı Tür Hayvan Sütlerinin Platform Testlerinin KarşılaştırılmasıYALÇIN HALİL3. Uluslararası Sağlık Bilimleri ve Yaşam Kongresi06.06.2020Özet bildiri, Elektronik, BURDUR
3Farklı keçi ırklarına ait sütlerden üretilen kefirin bazı uçucu aroma bileşenleri üzerine inkübasyon sıcaklığının etkisiYALÇIN HALİL,GÜN İLHANI. Uluslararası Tarım - Gıda Bilim ve Teknoloji Dergisi Kongresi (TURJAF).01.12.2019Özet bildiri, Elektronik, Antalya
4Et Ürünlerinde Doğal Antioksidan ve Antikanserojen Olarak Yeşil Çayın Kullanılması.İYİCAN MERVE,YALÇIN HALİLVIII. Ulusal / II. Uluslararası Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi30.10.2019Özet bildiri, Elektronik, Antalya
5Beyaz Peynirlerden İzole Edilen Laktik Asit Bakterilerinin Fermente Sucuğun Mikrobiyolojik ve Duyusal Özellikleri Üzerine EtkileriYALÇIN HALİL,ERTÜRKMEN PELİN,ÖZTÜRK YAHYA,AKKAN HASAN ALTANVIII. Ulusal / II. Uluslararası Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi30.10.2019Özet bildiri, Elektronik, antalya
6The Evaluation of Antimicrobial Efficacy of Sodium Lactate, Encapsulated or Unencapsulated Polyphosphates on Salmonella Typhimurium Growth in Cooked Ground BeefTENDERİS BURCU,KILIÇ BİROL,YALÇIN HALİL,ŞİMŞEK AZİM4th European Conference on Science, Art Culture (ECSAC’xx19 - Antalya)22.04.2019Özet bildiri, Elektronik, Antalya
7Staphylococcus aureus’un Antibiyotik DirençliliğiGügercin asalettin,YALÇIN HALİL,KAHRAMAN HATİCE AHU,TUTUN HİDAYET1st International Health Science And Life Congress (IHSLC 2018)05.05.2018Özet bildiri, Elektronik, Burdur
8Akım Darbelerinin Stophyloccus aureus’un Gelişimi Üzerine Etkisinin İncelenmesiKILINÇ SERAP,COŞKUN ÖZLEM,GÜN İLHAN,YALÇIN HALİL1st International Health Science And Life Congress (IHSLC 2018)05.05.2018Özet bildiri, Elektronik, Burdur
9Piyasada Satılan Surimilerin Mİkrobiyolojik Kalitesinin İncelenmesiYALÇIN HALİL1st International Health Science And Life Congress (IHSLC 2018)05.05.2018Özet bildiri, Elektronik, Burdur
10Functional Dairy Products and Effects on HealthKAHRAMAN HATİCE AHU,TUTUN HİDAYET,YALÇIN HALİL1st International Health Science And Life Congress (IHSLC 2018)05.05.2018Özet bildiri, Elektronik, BURDUR
11Melamine Toxicity in Dairy ProductsTUTUN HİDAYET,KAHRAMAN HATİCE AHU,YALÇIN HALİL1st International Health Science And Life Congress (IHSLC 2018)05.05.2018Özet bildiri, Elektronik, Burdur
12Nisinin Antilisterial EtkisiÇayır Üstindağ Hatice,YALÇIN HALİL1st International Health Science And Life Congress (IHSLC 2018)05.05.2018Özet bildiri, Basılı+Elektronik, BURDUR
13Hayvansal Gıda Kaynaklı BiyojenaminlerÇayır Üstündağ Hatice,YALÇIN HALİL1st International Health Science And Life Congress (IHSLC 2018)05.05.2018Özet bildiri, Basılı+Elektronik, BURDUR
14Mersin İlinde Satılan Süttozu Örneklerinin Mikrobiyel Açıdan İncelenmesiYALÇIN HALİLİç Anadolu Bölgesi 3. Tarım ve Gıda Kongresi-Uluslararası Katılımlı (TARGID-2017)28.10.2017Özet bildiri, Elektronik, Sivas
15Microbiological Changes During Storage in Using Starterculture Heat-Treated SucukYALÇIN HALİL,ERTÜRKMEN PELİN,ÖZTÜRK YAHYA,AKKAN HASAN ALTAN,SARI MEHMETThe 2nd International Congress on Advances in Veterinary Sciences and Technics23.10.2017Özet bildiri, Elektronik, Skopje
16Effects of Sodium Lactate, Encapsulated or Unencapsulated Polyphosphates and Their Combinations on Growth of Listeria Monocytogenes in Cooked Ground BeefTenderis Burcu,KILIÇ BİROL,YALÇIN HALİL,ŞİMŞEK AZİM63rd International Congress of Meat Science and Technology (ICOMST2017)19.08.2017Özet bildiri, Basılı, Cork
17Effects of Encapsulated Polyphosphates on Microbiological and Physicochemical Properties of Cooked Ground BeefBurcu Tenderis,KILIÇ BİROL,YALÇIN HALİL,ŞİMŞEK AZİM63rd International Congress of Meat Science and Technology (ICOMST2017)19.08.2017Özet bildiri, Basılı+Elektronik, Cork
18Effects of pomegranate peel and propolis extracts and their combinations on growth of Staphylococcus aureus in Turkish dry-fermented sausage (Sucuk)Kısa Çilem,Karagöz Ezgi,Gülfizar Cici,Ömer Köker,KILIÇ BİROL,ŞİMŞEK AZİM,BİLECEN DAMLA,YALÇIN HALİL,Ali Soyuçok,Tenderis Burcu3rd International Agriculture Congress19.08.2017Özet bildiri, Elektronik, Üsküp
19Impact of sodium lactate, encapsulated or unencapsulated polyphosphates and their combinations on growth of Escherichia coli O157:H7 in cooked ground beefTenderis Burcu,KILIÇ BİROL,YALÇIN HALİL,ŞİMŞEK AZİM3rd International Agriculture Congress19.08.2017Özet bildiri, Elektronik, Üsküp
20Prevalence of Bacillus cereus in Bulk Milk TanksYURDAKUL ÖZEN,KIRDAR SEVAL SEVGİ,MUTLU GÜLMEMİŞ AYŞE GÜL,YALÇIN HALİL,KEYVAN ERHANUluslararası Hayvansal Gıdalar Kongresi (International Congress on Food of Animal Origin)14.11.2016Özet bildiri, Basılı, Lefkoşa
21Rotavirus and Astrovirus in Slaughterhouses and Meat Processing PlantsYALÇIN HALİL,KALE MEHMET,GÜRSOY OĞUZ,SALTIK HASBİ SAİT7th International Scientific Meeting Days of Veterinary Medicine 201624.09.2016Özet bildiri, Basılı, Struga
22Investigation of nisin resistance and virulence properties of nisin resistant pathogenic bacteria from raw milk and cheeese samplesSOYUÇOK ALİ,BAŞYİĞİT KILIÇ GÜLDEN,YALÇIN HALİL,SUDAĞIDAN MERT1st Black Sea Association of Food Science and Technology Congress24.05.2016Özet bildiri, Basılı, Ohrid
23Prevalence of Norovirus Among Employees of a Meat Processing PlantGÜRSOY OĞUZ,KALE MEHMET,YALÇIN HALİL,SALTIK HASBİ SAİT,YILMAZ YUSUF3rd International Vet Istanbul Group Congress20.05.2016Özet bildiri, Basılı, Saraybosna
24Entity of dioxin in milkYALÇIN HALİL,GÜN İLHAN,Hatice Çayır Üstündağ4th Scientific Symposium With International Participation. Environmental Resources, Sustainable Development and Food Production OPORPH – 201513.11.2015Özet bildiri, Basılı, Tuzla
25Determination of some volatile aroma compound by GC MS in kefir produced from different milk types and incubation temperaturesYALÇIN HALİL,GÜN İLHAN4th Scientific Symposium With International Participation. Environmental Resources, Sustainable Development and Food Production13.11.2015Özet bildiri, Basılı, Tuzla
26Körmen Ekstraktı Uygulanan Alabalık Filetolarında Lipid Oksidasyonun AraştırılmasıCan Özlem Pelin,YALÇIN HALİLUluslararası Katılımlı 6. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi11.10.2015Özet bildiri, Basılı, VAN
27Tunceli İli Pertek İlçesi Dere Nahiyesi Aşağı Ve Yukarı Çay Bölgesinde Avlanan Yengeçlerin (Potamon Orientopotamon persicum, Pretzmann, 1962) Et Verimi Ve Etin Bazı Özelliklerinin BelirlenmesiKARAKAYA SÜLEYMAN,ARSLAN ALİ,YALÇIN HALİLUluslararası Katılımlı 6. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi11.10.2015Özet bildiri, Basılı, VAN
28Burdur da Kesilen Sığırların Yenilebilir Kısımlarında Kas Karaciğer Böbrek Bazı Ağır Metal Seviyelerinin AraştırılmasıKOCASARI FATMA,Yurdakul Özen,KART Asım,YALÇIN HALİL,Keyvan Erhan,Bayezit MuratUluslararası Katılımlı 6. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi11.10.2015Özet bildiri, Basılı, Van
29Mersin İlinde Avlanan Mavi Yengecin (Callinectes sapidus Rathbun, 1896) Mikrobiyolojik Kalitesinin AraştırılmasıKURT KAYA GÜLDEREN,YALÇIN HALİLUluslararası Katılımlı 6. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi11.10.2015Özet bildiri, Basılı, Van
30Farklı İnkübasyon Koşullarında Üretilen Kefirlerin Bazı ÖzellikleriYALÇIN HALİL,GÜN İLHANUluslararası Katılımlı 6. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi11.10.2015Özet bildiri, Basılı, VAN
31Mersin İli Akdeniz Sahil Şeridi Boyunca Avlanan Keserbaş Barbun (Mullus barbatus, L. 1758)’un Mikrobiyolojik Yönden IncelenmesiKURT KAYA GÜLDEREN,YALÇIN HALİL18. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu04.10.2015Özet bildiri, Basılı, İzmir
32Fermente Süt Ürünlerinde Antioksidan Kapasitesinin ÖnemiGÜN İLHAN,YALÇIN HALİL,BALKAN BURCU MENEKŞE,YAMAN HASANİç Anadolu 2. Tarım ve Gıda Kongresi30.04.2015Özet bildiri, Basılı, NEVŞEHİR
33Salmonella spp. ile Kontamine Edilen Broiler Bagetlerinin 4 C’de Muhafazasında Sosun ve Eugenolün Bu Patojen Üzerine EtkisiAydın Işıl,YALÇIN HALİL,ARSLAN ALİ3. Uluslararası Beyaz Et Kongresi26.04.2015Tam metin bildiri, Basılı, Antalya
34Listeria monocytogenes ile Kontamine Edilmiş Broyler Karkaslarında Cetylpyridinium Chloride ve Trisodyum Fosfat ın Tekil Etkilerinin İncelenmesiYALÇIN HALİL,ARSLAN ALİ3. Uluslararası Beyaz Et Kongresi26.04.2015Tam metin bildiri, Basılı, Antalya
35Kimyasal Yöntemlerle Kanatlı Karkas DekontaminasyonuYALÇIN HALİL,Aydın Işıl,Karatepe Pınar3. Uluslararası Beyaz Et Kongresi26.04.2015Tam metin bildiri, Basılı, ANTALYA
36Tatlı Su Yengeci Potamon (Orientopotamon persicumun, Pretzmann, 1962)’nın Mikrobiyal KalitesiKURT KAYA GÜLDEREN,YALÇIN HALİL17. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu06.09.2013Özet bildiri, Basılı, İSTANBUL
37Mersin’de Tüketime Sunulan Tavuk Kıymalarında Salmonella spp. Varlığının SaptanmasıKARATEPE PINAR,YALÇIN HALİL2.Uluslararası Beyaz Et Kongresi28.04.2013Tam metin bildiri, Basılı, ANTALYA
38Escherichia coli O157:H7 ile Kontamine Edilmiş Broyler Karkaslarında Laktik Asit Cetylpyridinium Chloride ve Trisodyum Fosfat ın Kombine Etkilerinin İncelenmesiYALÇIN HALİL,ARSLAN ALİ2.Uluslararası Beyaz Et Kongresi28.04.2013Tam metin bildiri, Basılı, A NTALYA
39Escherichia coli O157:H7 ve Listeria monocytogenes ile Kontamine Edilmiş Broyler Karkaslarında Laktik Asidin Etkisinin İncelenmesiYALÇIN HALİL,ARSLAN ALİ2.Uluslararası Beyaz Et Kongresi28.04.2013Tam metin bildiri, Basılı, ANTALYA
40Escherichia coli O157:H7 ile Kontamine Edilmiş Broyler Karkaslarında Cetylpyridinium Chloride ve Trisodyum Fosfat ın Tekil Etkilerinin İncelenmesiYALÇIN HALİL,ARSLAN ALİ2.Uluslararası Beyaz Et Kongresi28.04.2013Tam metin bildiri, Basılı, ANTALYA
41Listeria monocytogenes ile Kontamine Edilmiş Broyler Karkaslarında Laktik Asit, Cetylpyridinium Chloride ve Trisodyum Fosfat’ın Kombine Etkilerinin İncelenmesiYALÇIN HALİL,ARSLAN ALİ2.Uluslararası Beyaz Et Kongresi.28.04.2013Tam metin bildiri, Basılı, ANTALYA
42Asidifiye Sodyum Kloritin Broyler Pirzolalarında Salmonella spp. Üzerine EtkisiAydın IŞIL,ARSLAN ALİ,YALÇIN HALİL2.Uluslararası Beyaz Et Kongresi28.04.2013Tam metin bildiri, Basılı+Elektronik, ANTALYA
43Piyasadaki Tavuk Unu Örneklerinde Bazı Mikrobiyolojik Kriterlerin AraştırılmasıDALKILIÇ BESTAMİ,YALÇIN HALİL2.Uluslararası Beyaz Et Kongresi28.04.2013Tam metin bildiri, Basılı, ANTALYA
44Piyasada Satılan Tavuk Unu Örneklerinde Salmonella spp.’nin AraştırılmasıYALÇIN HALİL,DALKILIÇ BESTAMİ2.Uluslararası Beyaz Et Kongresi28.04.2013Tam metin bildiri, Basılı, ANTALYA
45Asidifiye Sodyum Kloritin Broyler Pirzolalarında Listeria monocytogenes Üzerine EtkisiAydın IŞIL,ARSLAN ALİ,YALÇIN HALİL2.Uluslararası Beyaz Et Kongresi28.04.2013Tam metin bildiri, Basılı, ANTALYA
46Kefir ve Kefirin MikrobiyolojisiKARATEPE PINAR,YALÇIN HALİL,PATIR BAHRİ,Aydın IŞILSüt Endüstrisinde Yenilikçi Yaklaşımlar Sempozyumu16.11.2012Özet bildiri, Basılı, DENİZLİ
47Hellim Peynirlerinde Listeria monocytogenes’in AraştırılmasıYALÇIN HALİL,CAN ÖZLEM PELİN,TEKİN NADİSüt Endüstrisinde Yenilikçi Yaklaşımlar Sempozyumu16.11.2012Özet bildiri, Basılı, DENİZLİ
48İstavrit Balığı (Trachurus trachurus, L. 1758)’na Biberiye Yağı Uygulamasının Raf Ömrü Üzerine EtkisiCAN ÖZLEM PELİN,ŞAHİN SEYDA,YALÇIN HALİLTürkiye 11. Gıda kongresi12.10.2012Özet bildiri, Basılı, HATAY
49Dondurularak Muhafaza Edilen Kalamarların (Todatores Pacificus) Mikrobiyel KalitesiYALÇIN HALİL,CAN ÖZLEM PELİNTürkiye 11. Gıda kongresi12.10.2012Özet bildiri, Basılı, HATAY
50Geleneksel Yöntemle Yapılan Fermente Sucuklarda Listeria monocytogenes Varlığının AraştırılmasıYALÇIN HALİL,CAN ÖZLEM PELİNIII. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu12.05.2012Özet bildiri, Basılı, KONYA
51Mersin’de Tüketime Sunulan Salam, Sosis ve Sucuklardaki Kalıntı Nitrat ve Nitrit Düzeylerinin BelirlenmesiCAN ÖZLEM PELİN,YALÇIN HALİL,TÜRKOĞLU MUSTAFA4. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi16.10.2011Tam metin bildiri, Basılı, ANTALYA
52Farklı Sürelerde Öjenol’lü Salamura Solüsyonunda Bekletilen Aynalı Sazan Balığı (Cyprinus carpio, L . 1758) Filetolarının Kalite Kriterlerinin DeğerlendirilmesiCAN ÖZLEM PELİN,YALÇIN HALİL,ARSLAN ALİFABA2011 Sempozyumu09.09.2011Özet bildiri, Basılı, SAMSUN
53Salmonella ile Kontamine Edilmiş Tavuk Karkaslarında Laktik asit, Cetylpyridinium Klorid, Trisodyum Fosfat’ın ve Tween 20 ile Kombinasyonlarının Antibakteriyel Etkisinin İncelenmesiARSLAN ALİ,YALÇIN HALİL,DİKİCİ ABDULLAH,KARATEPE PINAR,Aydın IŞIL,ÇALICIOĞLU MEHMET2. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi20.09.2006Tam metin bildiri, Basılı, İstanbul