Bildiriler

Bildiri Adı Yazarlar Yayın Yeri Basım Tarihi Açıklama
1Krill yağı ilaveli probiyotik yoğurdun sodyum ve fosfor değerleriÖZEN AYŞE NUR, YALÇIN HALİL2. BİLSEL INTERNATIONAL WORLD SCIENCE AND RESEARCH CONGRESS25.09.2023Özet bildiri, Basılı+Elektronik, İstanbul
2Determination of Microbial Quality of Frozen SwordfishYALÇIN HALİLThird International Congress on Biological and Health Sciences Congress15.05.2023Özet bildiri, Basılı+Elektronik, AFYON
3Microbial Quality of Ayran Produced with Different Nutritional FibersYALÇIN HALİL, GÜN İLHAN, SOYUÇOK ALİSecond International Congress on Biological and Health Sciences.15.03.2022Özet bildiri, Elektronik, AFYON
4Functional Properties of the Citrus FamilyPOLAT ZÜBEYDE, YALÇIN HALİLSecond International Congress on Biological and Health Sciences.15.03.2022Özet bildiri, Elektronik, AFYON
5Yaşanabilir Bir Dünya Diyeti.ÖZEN AYŞE NUR, YALÇIN HALİLV. International Health Science and Life Congress (IHSLC)13.03.2022Özet bildiri, Elektronik, BURDUR
6İnülin İlavesinin Kefir Dondurmalarının Viskozite Değerleri Üzerine EtkisiİŞBİLİR FADİME, YALÇIN HALİLV. International Health Science and Life Congress (IHSLC)13.03.2022Özet bildiri, Elektronik, BURDUR
7Investigation Of Some Chemical Values in Milk Produced in Small FarmsYALÇIN HALİLII. International Congress of the Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology.01.12.2021Özet bildiri, Elektronik, Gazimagusa
8The Effect of Temperature on Organic Acid Content of Kefir Produced by Mixture of Different Types of Animal MilkYALÇIN HALİL, GÜN İLHANIV. International Health Science and Life Congress01.05.2021Özet bildiri, Elektronik, BURDUR
9Color and Color Changes in Red MeatPENBE MLETEM, YALÇIN HALİLInternational Congress on Biological and Health Sciences Congress28.03.2021Özet bildiri, Basılı, AFYON
10Determination of Aflatoxin M1 Levels in Tulum and White Cheeses Provided From Different Regions of Turkey by ELISA MethodÖZMERT ERGİN SEMA, ÇAKMAK ÖMER, ÇAKMAK TUNCER, ACARÖZ ULAŞ, YALÇIN HALİL, ARSLAN ACARÖZ DAMLA, İNCE SİNANInternational Congress on Biological and Health Sciences Congress28.03.2021Özet bildiri, Elektronik, AFYON
11Microbial Quality of Milk Taken From Bulk Tank MilkYALÇIN HALİLInternational Congress on Biological and Health Sciences Congress28.03.2021Özet bildiri, Basılı, AFYON
12Salmonella Risk in Poultry MeatİŞBİLİR FADİME, YALÇIN HALİLInternational Congress on Biological and Health Sciences Congress28.03.2021Özet bildiri, Basılı, AFYON
13The Effect of Probiotics on Gastrointestinal SystemŞAHİN FADİME,YALÇIN HALİL3rd International Health Science And Life Congress-(IHSLC 2020)06.06.2020Özet bildiri, Elektronik, BURDUR
14Farklı Tür Hayvan Sütlerinin Platform Testlerinin KarşılaştırılmasıYALÇIN HALİL3. Uluslararası Sağlık Bilimleri ve Yaşam Kongresi06.06.2020Özet bildiri, Elektronik, BURDUR
15Farklı keçi ırklarına ait sütlerden üretilen kefirin bazı uçucu aroma bileşenleri üzerine inkübasyon sıcaklığının etkisiYALÇIN HALİL,GÜN İLHANI. Uluslararası Tarım - Gıda Bilim ve Teknoloji Dergisi Kongresi (TURJAF).01.12.2019Özet bildiri, Elektronik, Antalya
16Et Ürünlerinde Doğal Antioksidan ve Antikanserojen Olarak Yeşil Çayın Kullanılması.İYİCAN MERVE,YALÇIN HALİLVIII. Ulusal / II. Uluslararası Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi30.10.2019Özet bildiri, Elektronik, Antalya
17Beyaz Peynirlerden İzole Edilen Laktik Asit Bakterilerinin Fermente Sucuğun Mikrobiyolojik ve Duyusal Özellikleri Üzerine EtkileriYALÇIN HALİL,ERTÜRKMEN PELİN,ÖZTÜRK YAHYA,AKKAN HASAN ALTANVIII. Ulusal / II. Uluslararası Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi30.10.2019Özet bildiri, Elektronik, antalya
18The Evaluation of Antimicrobial Efficacy of Sodium Lactate, Encapsulated or Unencapsulated Polyphosphates on Salmonella Typhimurium Growth in Cooked Ground BeefTENDERİS BURCU,KILIÇ BİROL,YALÇIN HALİL,ŞİMŞEK AZİM4th European Conference on Science, Art Culture (ECSAC’xx19 - Antalya)22.04.2019Özet bildiri, Elektronik, Antalya
19Investigation of The Effect of Current Disturbances on The Evolution of Saphhylococcus AureusKILINÇ SERAP, COŞKUN ÖZLEM, GÜN İLHAN, YALÇIN HALİL1st International Health Science And Life Congress (IHSLC 2018)05.05.2018Özet bildiri, Elektronik, Burdur
20Staphylococcus aureus’un Antibiyotik DirençliliğiGügercin asalettin,YALÇIN HALİL,KAHRAMAN HATİCE AHU,TUTUN HİDAYET1st International Health Science And Life Congress (IHSLC 2018)05.05.2018Özet bildiri, Elektronik, Burdur
21Piyasada Satılan Surimilerin Mİkrobiyolojik Kalitesinin İncelenmesiYALÇIN HALİL1st International Health Science And Life Congress (IHSLC 2018)05.05.2018Özet bildiri, Elektronik, Burdur
22Functional Dairy Products and Effects on HealthKAHRAMAN HATİCE AHU,TUTUN HİDAYET,YALÇIN HALİL1st International Health Science And Life Congress (IHSLC 2018)05.05.2018Özet bildiri, Elektronik, BURDUR
23Melamine Toxicity in Dairy ProductsTUTUN HİDAYET,KAHRAMAN HATİCE AHU,YALÇIN HALİL1st International Health Science And Life Congress (IHSLC 2018)05.05.2018Özet bildiri, Elektronik, Burdur
24Nisinin Antilisterial EtkisiÇayır Üstindağ Hatice,YALÇIN HALİL1st International Health Science And Life Congress (IHSLC 2018)05.05.2018Özet bildiri, Basılı+Elektronik, BURDUR
25Hayvansal Gıda Kaynaklı BiyojenaminlerÇayır Üstündağ Hatice,YALÇIN HALİL1st International Health Science And Life Congress (IHSLC 2018)05.05.2018Özet bildiri, Basılı+Elektronik, BURDUR
26Mersin İlinde Satılan Süttozu Örneklerinin Mikrobiyel Açıdan İncelenmesiYALÇIN HALİLİç Anadolu Bölgesi 3. Tarım ve Gıda Kongresi-Uluslararası Katılımlı (TARGID-2017)28.10.2017Özet bildiri, Elektronik, Sivas
27Microbiological Changes During Storage in Using Starterculture Heat-Treated SucukYALÇIN HALİL,ERTÜRKMEN PELİN,ÖZTÜRK YAHYA,AKKAN HASAN ALTAN,SARI MEHMETThe 2nd International Congress on Advances in Veterinary Sciences and Technics23.10.2017Özet bildiri, Elektronik, Skopje
28Effects of Sodium Lactate, Encapsulated or Unencapsulated Polyphosphates and Their Combinations on Growth of Listeria Monocytogenes in Cooked Ground BeefTENDERİS BURCU, KILIÇ BİROL, YALÇIN HALİL, ŞİMŞEK AZİM63rd International Congress of Meat Science and Technology (ICOMST2017)19.08.2017Özet bildiri, Basılı+Elektronik, Cork
29Impact of sodium lactate, encapsulated or unencapsulated polyphosphates and their combinations on growth of Escherichia coli O157:H7 in cooked ground beefTENDERİS BURCU, KILIÇ BİROL, YALÇIN HALİL, ŞİMŞEK AZİM3rd International Agriculture Congress19.08.2017Özet bildiri, Elektronik, Üsküp
30Effects of Encapsulated Polyphosphates on Microbiological and Physicochemical Properties of Cooked Ground BeefTENDERİS BURCU, KILIÇ BİROL, YALÇIN HALİL, ŞİMŞEK AZİM63rd International Congress of Meat Science and Technology (ICOMST2017)19.08.2017Özet bildiri, Basılı+Elektronik, Cork
31Effects of pomegranate peel and propolis extracts and their combinations on growth of Staphylococcus aureus in Turkish dry-fermented sausage (Sucuk)KISA ÇİLEM, KARAGÖZ EZGİ, CİCİ GÜLFİZAR, KÖKER ÖMER, KILIÇ BİROL, ŞİMŞEK AZİM, BİLECEN DAMLA, YALÇIN HALİL, SOYUÇOK ALİ, TENDERİS BURCU3rd International Agriculture Congress19.08.2017Özet bildiri, Elektronik, Üsküp
32Prevalence of Bacillus cereus in Bulk Milk TanksYURDAKUL ÖZEN,KIRDAR SEVAL SEVGİ,MUTLU GÜLMEMİŞ AYŞE GÜL,YALÇIN HALİL,KEYVAN ERHANUluslararası Hayvansal Gıdalar Kongresi (International Congress on Food of Animal Origin)14.11.2016Özet bildiri, Basılı, Lefkoşa
33Rotavirus and Astrovirus in Slaughterhouses and Meat Processing PlantsYALÇIN HALİL,KALE MEHMET,GÜRSOY OĞUZ,SALTIK HASBİ SAİT7th International Scientific Meeting Days of Veterinary Medicine 201624.09.2016Özet bildiri, Basılı, Struga
34Investigation of nisin resistance and virulence properties of nisin resistant pathogenic bacteria from raw milk and cheeese samplesSOYUÇOK ALİ,BAŞYİĞİT KILIÇ GÜLDEN,YALÇIN HALİL,SUDAĞIDAN MERT1st Black Sea Association of Food Science and Technology Congress24.05.2016Özet bildiri, Basılı, Ohrid
35Prevalence of Norovirus Among Employees of a Meat Processing PlantGÜRSOY OĞUZ,KALE MEHMET,YALÇIN HALİL,SALTIK HASBİ SAİT,YILMAZ YUSUF3rd International Vet Istanbul Group Congress20.05.2016Özet bildiri, Basılı, Saraybosna
36Entity of dioxin in milkYALÇIN HALİL, GÜN İLHAN, Hatice Çayır Üstündağ4th Scientific Symposium With International Participation. Environmental Resources, Sustainable Development and Food Production OPORPH – 201513.11.2015Özet bildiri, Basılı, Tuzla
37Determination of some volatile aroma compound by GC MS in kefir produced from different milk types and incubation temperaturesYALÇIN HALİL,GÜN İLHAN4th Scientific Symposium With International Participation. Environmental Resources, Sustainable Development and Food Production13.11.2015Özet bildiri, Basılı, Tuzla
38Körmen Ekstraktı Uygulanan Alabalık Filetolarında Lipid Oksidasyonun AraştırılmasıCan Özlem Pelin,YALÇIN HALİLUluslararası Katılımlı 6. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi11.10.2015Özet bildiri, Basılı, VAN
39Tunceli İli Pertek İlçesi Dere Nahiyesi Aşağı Ve Yukarı Çay Bölgesinde Avlanan Yengeçlerin (Potamon Orientopotamon persicum, Pretzmann, 1962) Et Verimi Ve Etin Bazı Özelliklerinin BelirlenmesiKARAKAYA SÜLEYMAN,ARSLAN ALİ,YALÇIN HALİLUluslararası Katılımlı 6. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi11.10.2015Özet bildiri, Basılı, VAN
40Burdur da Kesilen Sığırların Yenilebilir Kısımlarında Kas Karaciğer Böbrek Bazı Ağır Metal Seviyelerinin AraştırılmasıKOCASARI FATMA,Yurdakul Özen,KART Asım,YALÇIN HALİL,Keyvan Erhan,Bayezit MuratUluslararası Katılımlı 6. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi11.10.2015Özet bildiri, Basılı, Van
41Farklı İnkübasyon Koşullarında Üretilen Kefirlerin Bazı ÖzellikleriYALÇIN HALİL,GÜN İLHANUluslararası Katılımlı 6. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi11.10.2015Özet bildiri, Basılı, VAN
42Mersin İlinde Avlanan Mavi Yengecin (Callinectes sapidus Rathbun, 1896) Mikrobiyolojik Kalitesinin AraştırılmasıKURT KAYA GÜLDEREN,YALÇIN HALİLUluslararası Katılımlı 6. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi11.10.2015Özet bildiri, Basılı, Van
43Mersin İli Akdeniz Sahil Şeridi Boyunca Avlanan Keserbaş Barbun (Mullus barbatus, L. 1758)’un Mikrobiyolojik Yönden IncelenmesiKURT KAYA GÜLDEREN,YALÇIN HALİL18. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu04.10.2015Özet bildiri, Basılı, İzmir
44Fermente Süt Ürünlerinde Antioksidan Kapasitesinin ÖnemiGÜN İLHAN,YALÇIN HALİL,BALKAN BURCU MENEKŞE,YAMAN HASANİç Anadolu 2. Tarım ve Gıda Kongresi30.04.2015Özet bildiri, Basılı, NEVŞEHİR
45Listeria monocytogenes ile Kontamine Edilmiş Broyler Karkaslarında Cetylpyridinium Chloride ve Trisodyum Fosfat ın Tekil Etkilerinin İncelenmesiYALÇIN HALİL,ARSLAN ALİ3. Uluslararası Beyaz Et Kongresi26.04.2015Tam metin bildiri, Basılı, Antalya
46Kimyasal Yöntemlerle Kanatlı Karkas DekontaminasyonuYALÇIN HALİL,Aydın Işıl,Karatepe Pınar3. Uluslararası Beyaz Et Kongresi26.04.2015Tam metin bildiri, Basılı, ANTALYA
47Salmonella spp. ile Kontamine Edilen Broiler Bagetlerinin 4 C’de Muhafazasında Sosun ve Eugenolün Bu Patojen Üzerine EtkisiAydın Işıl,YALÇIN HALİL,ARSLAN ALİ3. Uluslararası Beyaz Et Kongresi26.04.2015Tam metin bildiri, Basılı, Antalya
48Tatlı Su Yengeci Potamon (Orientopotamon persicumun, Pretzmann, 1962)’nın Mikrobiyal KalitesiKURT KAYA GÜLDEREN,YALÇIN HALİL17. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu06.09.2013Özet bildiri, Basılı, İSTANBUL
49Escherichia coli O157:H7 ile Kontamine Edilmiş Broyler Karkaslarında Cetylpyridinium Chloride ve Trisodyum Fosfat ın Tekil Etkilerinin İncelenmesiYALÇIN HALİL,ARSLAN ALİ2.Uluslararası Beyaz Et Kongresi28.04.2013Tam metin bildiri, Basılı, ANTALYA
50Mersin’de Tüketime Sunulan Tavuk Kıymalarında Salmonella spp. Varlığının SaptanmasıKARATEPE PINAR,YALÇIN HALİL2.Uluslararası Beyaz Et Kongresi28.04.2013Tam metin bildiri, Basılı, ANTALYA
51Escherichia coli O157:H7 ile Kontamine Edilmiş Broyler Karkaslarında Laktik Asit Cetylpyridinium Chloride ve Trisodyum Fosfat ın Kombine Etkilerinin İncelenmesiYALÇIN HALİL,ARSLAN ALİ2.Uluslararası Beyaz Et Kongresi28.04.2013Tam metin bildiri, Basılı, A NTALYA
52Escherichia coli O157:H7 ve Listeria monocytogenes ile Kontamine Edilmiş Broyler Karkaslarında Laktik Asidin Etkisinin İncelenmesiYALÇIN HALİL,ARSLAN ALİ2.Uluslararası Beyaz Et Kongresi28.04.2013Tam metin bildiri, Basılı, ANTALYA
53Piyasadaki Tavuk Unu Örneklerinde Bazı Mikrobiyolojik Kriterlerin AraştırılmasıDALKILIÇ BESTAMİ,YALÇIN HALİL2.Uluslararası Beyaz Et Kongresi28.04.2013Tam metin bildiri, Basılı, ANTALYA
54Piyasada Satılan Tavuk Unu Örneklerinde Salmonella spp.’nin AraştırılmasıYALÇIN HALİL,DALKILIÇ BESTAMİ2.Uluslararası Beyaz Et Kongresi28.04.2013Tam metin bildiri, Basılı, ANTALYA
55Asidifiye Sodyum Kloritin Broyler Pirzolalarında Listeria monocytogenes Üzerine EtkisiAydın IŞIL,ARSLAN ALİ,YALÇIN HALİL2.Uluslararası Beyaz Et Kongresi28.04.2013Tam metin bildiri, Basılı, ANTALYA
56Listeria monocytogenes ile Kontamine Edilmiş Broyler Karkaslarında Laktik Asit, Cetylpyridinium Chloride ve Trisodyum Fosfat’ın Kombine Etkilerinin İncelenmesiYALÇIN HALİL,ARSLAN ALİ2.Uluslararası Beyaz Et Kongresi.28.04.2013Tam metin bildiri, Basılı, ANTALYA
57Asidifiye Sodyum Kloritin Broyler Pirzolalarında Salmonella spp. Üzerine EtkisiAydın IŞIL,ARSLAN ALİ,YALÇIN HALİL2.Uluslararası Beyaz Et Kongresi28.04.2013Tam metin bildiri, Basılı+Elektronik, ANTALYA
58Kefir ve Kefirin MikrobiyolojisiKARATEPE PINAR,YALÇIN HALİL,PATIR BAHRİ,Aydın IŞILSüt Endüstrisinde Yenilikçi Yaklaşımlar Sempozyumu16.11.2012Özet bildiri, Basılı, DENİZLİ
59Hellim Peynirlerinde Listeria monocytogenes’in AraştırılmasıYALÇIN HALİL,CAN ÖZLEM PELİN,TEKİN NADİSüt Endüstrisinde Yenilikçi Yaklaşımlar Sempozyumu16.11.2012Özet bildiri, Basılı, DENİZLİ
60İstavrit Balığı (Trachurus trachurus, L. 1758)’na Biberiye Yağı Uygulamasının Raf Ömrü Üzerine EtkisiCAN ÖZLEM PELİN,ŞAHİN SEYDA,YALÇIN HALİLTürkiye 11. Gıda kongresi12.10.2012Özet bildiri, Basılı, HATAY
61Dondurularak Muhafaza Edilen Kalamarların (Todatores Pacificus) Mikrobiyel KalitesiYALÇIN HALİL,CAN ÖZLEM PELİNTürkiye 11. Gıda kongresi12.10.2012Özet bildiri, Basılı, HATAY
62Geleneksel Yöntemle Yapılan Fermente Sucuklarda Listeria monocytogenes Varlığının AraştırılmasıYALÇIN HALİL,CAN ÖZLEM PELİNIII. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu12.05.2012Özet bildiri, Basılı, KONYA
63Mersin’de Tüketime Sunulan Salam, Sosis ve Sucuklardaki Kalıntı Nitrat ve Nitrit Düzeylerinin BelirlenmesiCAN ÖZLEM PELİN,YALÇIN HALİL,TÜRKOĞLU MUSTAFA4. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi16.10.2011Tam metin bildiri, Basılı, ANTALYA
64Farklı Sürelerde Öjenol’lü Salamura Solüsyonunda Bekletilen Aynalı Sazan Balığı (Cyprinus carpio, L . 1758) Filetolarının Kalite Kriterlerinin DeğerlendirilmesiCAN ÖZLEM PELİN,YALÇIN HALİL,ARSLAN ALİFABA2011 Sempozyumu09.09.2011Özet bildiri, Basılı, SAMSUN
65Salmonella ile Kontamine Edilmiş Tavuk Karkaslarında Laktik asit, Cetylpyridinium Klorid, Trisodyum Fosfat’ın ve Tween 20 ile Kombinasyonlarının Antibakteriyel Etkisinin İncelenmesiARSLAN ALİ,YALÇIN HALİL,DİKİCİ ABDULLAH,KARATEPE PINAR,Aydın IŞIL,ÇALICIOĞLU MEHMET2. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi20.09.2006Tam metin bildiri, Basılı, İstanbul