1 | Krill yağı ilaveli probiyotik yoğurdun sodyum ve fosfor değerleri | ÖZEN AYŞE NUR, YALÇIN HALİL | 2. BİLSEL INTERNATIONAL WORLD SCIENCE AND RESEARCH CONGRESS | 25.09.2023 | Özet bildiri, Basılı+Elektronik, İstanbul |
2 | Determination of Microbial Quality of Frozen Swordfish | YALÇIN HALİL | Third International Congress on Biological and Health Sciences Congress | 15.05.2023 | Özet bildiri, Basılı+Elektronik, AFYON |
3 | Microbial Quality of Ayran Produced with Different Nutritional Fibers | YALÇIN HALİL, GÜN İLHAN, SOYUÇOK ALİ | Second International Congress on Biological and Health Sciences. | 15.03.2022 | Özet bildiri, Elektronik, AFYON |
4 | Functional Properties of the Citrus Family | POLAT ZÜBEYDE, YALÇIN HALİL | Second International Congress on Biological and Health Sciences. | 15.03.2022 | Özet bildiri, Elektronik, AFYON |
5 | Yaşanabilir Bir Dünya Diyeti. | ÖZEN AYŞE NUR, YALÇIN HALİL | V. International Health Science and Life Congress (IHSLC) | 13.03.2022 | Özet bildiri, Elektronik, BURDUR |
6 | İnülin İlavesinin Kefir Dondurmalarının Viskozite Değerleri Üzerine Etkisi | İŞBİLİR FADİME, YALÇIN HALİL | V. International Health Science and Life Congress (IHSLC) | 13.03.2022 | Özet bildiri, Elektronik, BURDUR |
7 | Investigation Of Some Chemical Values in Milk Produced in Small Farms | YALÇIN HALİL | II. International Congress of the Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology. | 01.12.2021 | Özet bildiri, Elektronik, Gazimagusa |
8 | The Effect of Temperature on Organic Acid Content of Kefir Produced by Mixture of Different Types of Animal Milk | YALÇIN HALİL, GÜN İLHAN | IV. International Health Science and Life Congress | 01.05.2021 | Özet bildiri, Elektronik, BURDUR |
9 | Color and Color Changes in Red Meat | PENBE MLETEM, YALÇIN HALİL | International Congress on Biological and Health Sciences Congress | 28.03.2021 | Özet bildiri, Basılı, AFYON |
10 | Determination of Aflatoxin M1 Levels in Tulum and White Cheeses Provided From Different Regions of Turkey by ELISA Method | ÖZMERT ERGİN SEMA, ÇAKMAK ÖMER, ÇAKMAK TUNCER, ACARÖZ ULAŞ, YALÇIN HALİL, ARSLAN ACARÖZ DAMLA, İNCE SİNAN | International Congress on Biological and Health Sciences Congress | 28.03.2021 | Özet bildiri, Elektronik, AFYON |
11 | Microbial Quality of Milk Taken From Bulk Tank Milk | YALÇIN HALİL | International Congress on Biological and Health Sciences Congress | 28.03.2021 | Özet bildiri, Basılı, AFYON |
12 | Salmonella Risk in Poultry Meat | İŞBİLİR FADİME, YALÇIN HALİL | International Congress on Biological and Health Sciences Congress | 28.03.2021 | Özet bildiri, Basılı, AFYON |
13 | The Effect of Probiotics on Gastrointestinal System | ŞAHİN FADİME,YALÇIN HALİL | 3rd International Health Science And Life Congress-(IHSLC 2020) | 06.06.2020 | Özet bildiri, Elektronik, BURDUR |
14 | Farklı Tür Hayvan Sütlerinin Platform Testlerinin Karşılaştırılması | YALÇIN HALİL | 3. Uluslararası Sağlık Bilimleri ve Yaşam Kongresi | 06.06.2020 | Özet bildiri, Elektronik, BURDUR |
15 | Farklı keçi ırklarına ait sütlerden üretilen kefirin bazı uçucu aroma bileşenleri üzerine inkübasyon sıcaklığının etkisi | YALÇIN HALİL,GÜN İLHAN | I. Uluslararası Tarım - Gıda Bilim ve Teknoloji Dergisi Kongresi (TURJAF). | 01.12.2019 | Özet bildiri, Elektronik, Antalya |
16 | Et Ürünlerinde Doğal Antioksidan ve Antikanserojen Olarak Yeşil Çayın Kullanılması. | İYİCAN MERVE,YALÇIN HALİL | VIII. Ulusal / II. Uluslararası Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi | 30.10.2019 | Özet bildiri, Elektronik, Antalya |
17 | Beyaz Peynirlerden İzole Edilen Laktik Asit Bakterilerinin Fermente Sucuğun Mikrobiyolojik ve Duyusal Özellikleri Üzerine Etkileri | YALÇIN HALİL,ERTÜRKMEN PELİN,ÖZTÜRK YAHYA,AKKAN HASAN ALTAN | VIII. Ulusal / II. Uluslararası Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi | 30.10.2019 | Özet bildiri, Elektronik, antalya |
18 | The Evaluation of Antimicrobial Efficacy of Sodium Lactate, Encapsulated or Unencapsulated Polyphosphates on Salmonella Typhimurium Growth in Cooked Ground Beef | TENDERİS BURCU,KILIÇ BİROL,YALÇIN HALİL,ŞİMŞEK AZİM | 4th European Conference on Science, Art Culture (ECSAC’xx19 - Antalya) | 22.04.2019 | Özet bildiri, Elektronik, Antalya |
19 | Investigation of The Effect of Current Disturbances on The Evolution of Saphhylococcus Aureus | KILINÇ SERAP, COŞKUN ÖZLEM, GÜN İLHAN, YALÇIN HALİL | 1st International Health Science And Life Congress (IHSLC 2018) | 05.05.2018 | Özet bildiri, Elektronik, Burdur |
20 | Staphylococcus aureus’un Antibiyotik Dirençliliği | Gügercin asalettin,YALÇIN HALİL,KAHRAMAN HATİCE AHU,TUTUN HİDAYET | 1st International Health Science And Life Congress (IHSLC 2018) | 05.05.2018 | Özet bildiri, Elektronik, Burdur |
21 | Piyasada Satılan Surimilerin Mİkrobiyolojik Kalitesinin İncelenmesi | YALÇIN HALİL | 1st International Health Science And Life Congress (IHSLC 2018) | 05.05.2018 | Özet bildiri, Elektronik, Burdur |
22 | Functional Dairy Products and Effects on Health | KAHRAMAN HATİCE AHU,TUTUN HİDAYET,YALÇIN HALİL | 1st International Health Science And Life Congress (IHSLC 2018) | 05.05.2018 | Özet bildiri, Elektronik, BURDUR |
23 | Melamine Toxicity in Dairy Products | TUTUN HİDAYET,KAHRAMAN HATİCE AHU,YALÇIN HALİL | 1st International Health Science And Life Congress (IHSLC 2018) | 05.05.2018 | Özet bildiri, Elektronik, Burdur |
24 | Nisinin Antilisterial Etkisi | Çayır Üstindağ Hatice,YALÇIN HALİL | 1st International Health Science And Life Congress (IHSLC 2018) | 05.05.2018 | Özet bildiri, Basılı+Elektronik, BURDUR |
25 | Hayvansal Gıda Kaynaklı Biyojenaminler | Çayır Üstündağ Hatice,YALÇIN HALİL | 1st International Health Science And Life Congress (IHSLC 2018) | 05.05.2018 | Özet bildiri, Basılı+Elektronik, BURDUR |
26 | Mersin İlinde Satılan Süttozu Örneklerinin Mikrobiyel Açıdan İncelenmesi | YALÇIN HALİL | İç Anadolu Bölgesi 3. Tarım ve Gıda Kongresi-Uluslararası Katılımlı (TARGID-2017) | 28.10.2017 | Özet bildiri, Elektronik, Sivas |
27 | Microbiological Changes During Storage in Using Starterculture Heat-Treated Sucuk | YALÇIN HALİL,ERTÜRKMEN PELİN,ÖZTÜRK YAHYA,AKKAN HASAN ALTAN,SARI MEHMET | The 2nd International Congress on Advances in Veterinary Sciences and Technics | 23.10.2017 | Özet bildiri, Elektronik, Skopje |
28 | Effects of Sodium Lactate, Encapsulated or Unencapsulated Polyphosphates and Their Combinations on Growth of Listeria Monocytogenes in Cooked Ground Beef | TENDERİS BURCU, KILIÇ BİROL, YALÇIN HALİL, ŞİMŞEK AZİM | 63rd International Congress of Meat Science and Technology (ICOMST2017) | 19.08.2017 | Özet bildiri, Basılı+Elektronik, Cork |
29 | Impact of sodium lactate, encapsulated or unencapsulated polyphosphates and their combinations on growth of Escherichia coli O157:H7 in cooked ground beef | TENDERİS BURCU, KILIÇ BİROL, YALÇIN HALİL, ŞİMŞEK AZİM | 3rd International Agriculture Congress | 19.08.2017 | Özet bildiri, Elektronik, Üsküp |
30 | Effects of Encapsulated Polyphosphates on Microbiological and Physicochemical Properties of Cooked Ground Beef | TENDERİS BURCU, KILIÇ BİROL, YALÇIN HALİL, ŞİMŞEK AZİM | 63rd International Congress of Meat Science and Technology (ICOMST2017) | 19.08.2017 | Özet bildiri, Basılı+Elektronik, Cork |
31 | Effects of pomegranate peel and propolis extracts and their combinations on growth of Staphylococcus aureus in Turkish dry-fermented sausage (Sucuk) | KISA ÇİLEM, KARAGÖZ EZGİ, CİCİ GÜLFİZAR, KÖKER ÖMER, KILIÇ BİROL, ŞİMŞEK AZİM, BİLECEN DAMLA, YALÇIN HALİL, SOYUÇOK ALİ, TENDERİS BURCU | 3rd International Agriculture Congress | 19.08.2017 | Özet bildiri, Elektronik, Üsküp |
32 | Prevalence of Bacillus cereus in Bulk Milk Tanks | YURDAKUL ÖZEN,KIRDAR SEVAL SEVGİ,MUTLU GÜLMEMİŞ AYŞE GÜL,YALÇIN HALİL,KEYVAN ERHAN | Uluslararası Hayvansal Gıdalar Kongresi (International Congress on Food of Animal Origin) | 14.11.2016 | Özet bildiri, Basılı, Lefkoşa |
33 | Rotavirus and Astrovirus in Slaughterhouses and Meat Processing Plants | YALÇIN HALİL,KALE MEHMET,GÜRSOY OĞUZ,SALTIK HASBİ SAİT | 7th International Scientific Meeting Days of Veterinary Medicine 2016 | 24.09.2016 | Özet bildiri, Basılı, Struga |
34 | Investigation of nisin resistance and virulence properties of nisin resistant pathogenic bacteria from raw milk and cheeese samples | SOYUÇOK ALİ,BAŞYİĞİT KILIÇ GÜLDEN,YALÇIN HALİL,SUDAĞIDAN MERT | 1st Black Sea Association of Food Science and Technology Congress | 24.05.2016 | Özet bildiri, Basılı, Ohrid |
35 | Prevalence of Norovirus Among Employees of a Meat Processing Plant | GÜRSOY OĞUZ,KALE MEHMET,YALÇIN HALİL,SALTIK HASBİ SAİT,YILMAZ YUSUF | 3rd International Vet Istanbul Group Congress | 20.05.2016 | Özet bildiri, Basılı, Saraybosna |
36 | Entity of dioxin in milk | YALÇIN HALİL, GÜN İLHAN, Hatice Çayır Üstündağ | 4th Scientific Symposium With International Participation. Environmental Resources, Sustainable Development and Food Production OPORPH – 2015 | 13.11.2015 | Özet bildiri, Basılı, Tuzla |
37 | Determination of some volatile aroma compound by GC MS in kefir produced from different milk types and incubation temperatures | YALÇIN HALİL,GÜN İLHAN | 4th Scientific Symposium With International Participation. Environmental Resources, Sustainable Development and Food Production | 13.11.2015 | Özet bildiri, Basılı, Tuzla |
38 | Körmen Ekstraktı Uygulanan Alabalık Filetolarında Lipid Oksidasyonun Araştırılması | Can Özlem Pelin,YALÇIN HALİL | Uluslararası Katılımlı 6. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi | 11.10.2015 | Özet bildiri, Basılı, VAN |
39 | Tunceli İli Pertek İlçesi Dere Nahiyesi Aşağı Ve Yukarı Çay Bölgesinde Avlanan Yengeçlerin (Potamon Orientopotamon persicum, Pretzmann, 1962) Et Verimi Ve Etin Bazı Özelliklerinin Belirlenmesi | KARAKAYA SÜLEYMAN,ARSLAN ALİ,YALÇIN HALİL | Uluslararası Katılımlı 6. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi | 11.10.2015 | Özet bildiri, Basılı, VAN |
40 | Burdur da Kesilen Sığırların Yenilebilir Kısımlarında Kas Karaciğer Böbrek Bazı Ağır Metal Seviyelerinin Araştırılması | KOCASARI FATMA,Yurdakul Özen,KART Asım,YALÇIN HALİL,Keyvan Erhan,Bayezit Murat | Uluslararası Katılımlı 6. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi | 11.10.2015 | Özet bildiri, Basılı, Van |
41 | Farklı İnkübasyon Koşullarında Üretilen Kefirlerin Bazı Özellikleri | YALÇIN HALİL,GÜN İLHAN | Uluslararası Katılımlı 6. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi | 11.10.2015 | Özet bildiri, Basılı, VAN |
42 | Mersin İlinde Avlanan Mavi Yengecin (Callinectes sapidus Rathbun, 1896) Mikrobiyolojik Kalitesinin Araştırılması | KURT KAYA GÜLDEREN,YALÇIN HALİL | Uluslararası Katılımlı 6. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi | 11.10.2015 | Özet bildiri, Basılı, Van |
43 | Mersin İli Akdeniz Sahil Şeridi Boyunca Avlanan Keserbaş Barbun (Mullus barbatus, L. 1758)’un Mikrobiyolojik Yönden Incelenmesi | KURT KAYA GÜLDEREN,YALÇIN HALİL | 18. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu | 04.10.2015 | Özet bildiri, Basılı, İzmir |
44 | Fermente Süt Ürünlerinde Antioksidan Kapasitesinin Önemi | GÜN İLHAN,YALÇIN HALİL,BALKAN BURCU MENEKŞE,YAMAN HASAN | İç Anadolu 2. Tarım ve Gıda Kongresi | 30.04.2015 | Özet bildiri, Basılı, NEVŞEHİR |
45 | Listeria monocytogenes ile Kontamine Edilmiş Broyler Karkaslarında Cetylpyridinium Chloride ve Trisodyum Fosfat ın Tekil Etkilerinin İncelenmesi | YALÇIN HALİL,ARSLAN ALİ | 3. Uluslararası Beyaz Et Kongresi | 26.04.2015 | Tam metin bildiri, Basılı, Antalya |
46 | Kimyasal Yöntemlerle Kanatlı Karkas Dekontaminasyonu | YALÇIN HALİL,Aydın Işıl,Karatepe Pınar | 3. Uluslararası Beyaz Et Kongresi | 26.04.2015 | Tam metin bildiri, Basılı, ANTALYA |
47 | Salmonella spp. ile Kontamine Edilen Broiler Bagetlerinin 4 C’de Muhafazasında Sosun ve Eugenolün Bu Patojen Üzerine Etkisi | Aydın Işıl,YALÇIN HALİL,ARSLAN ALİ | 3. Uluslararası Beyaz Et Kongresi | 26.04.2015 | Tam metin bildiri, Basılı, Antalya |
48 | Tatlı Su Yengeci Potamon (Orientopotamon persicumun, Pretzmann, 1962)’nın Mikrobiyal Kalitesi | KURT KAYA GÜLDEREN,YALÇIN HALİL | 17. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu | 06.09.2013 | Özet bildiri, Basılı, İSTANBUL |
49 | Escherichia coli O157:H7 ile Kontamine Edilmiş Broyler Karkaslarında Cetylpyridinium Chloride ve Trisodyum Fosfat ın Tekil Etkilerinin İncelenmesi | YALÇIN HALİL,ARSLAN ALİ | 2.Uluslararası Beyaz Et Kongresi | 28.04.2013 | Tam metin bildiri, Basılı, ANTALYA |
50 | Mersin’de Tüketime Sunulan Tavuk Kıymalarında Salmonella spp. Varlığının Saptanması | KARATEPE PINAR,YALÇIN HALİL | 2.Uluslararası Beyaz Et Kongresi | 28.04.2013 | Tam metin bildiri, Basılı, ANTALYA |
51 | Escherichia coli O157:H7 ile Kontamine Edilmiş Broyler Karkaslarında Laktik Asit Cetylpyridinium Chloride ve Trisodyum Fosfat ın Kombine Etkilerinin İncelenmesi | YALÇIN HALİL,ARSLAN ALİ | 2.Uluslararası Beyaz Et Kongresi | 28.04.2013 | Tam metin bildiri, Basılı, A NTALYA |
52 | Escherichia coli O157:H7 ve Listeria monocytogenes ile Kontamine Edilmiş Broyler Karkaslarında Laktik Asidin Etkisinin İncelenmesi | YALÇIN HALİL,ARSLAN ALİ | 2.Uluslararası Beyaz Et Kongresi | 28.04.2013 | Tam metin bildiri, Basılı, ANTALYA |
53 | Piyasadaki Tavuk Unu Örneklerinde Bazı Mikrobiyolojik Kriterlerin Araştırılması | DALKILIÇ BESTAMİ,YALÇIN HALİL | 2.Uluslararası Beyaz Et Kongresi | 28.04.2013 | Tam metin bildiri, Basılı, ANTALYA |
54 | Piyasada Satılan Tavuk Unu Örneklerinde Salmonella spp.’nin Araştırılması | YALÇIN HALİL,DALKILIÇ BESTAMİ | 2.Uluslararası Beyaz Et Kongresi | 28.04.2013 | Tam metin bildiri, Basılı, ANTALYA |
55 | Asidifiye Sodyum Kloritin Broyler Pirzolalarında Listeria monocytogenes Üzerine Etkisi | Aydın IŞIL,ARSLAN ALİ,YALÇIN HALİL | 2.Uluslararası Beyaz Et Kongresi | 28.04.2013 | Tam metin bildiri, Basılı, ANTALYA |
56 | Listeria monocytogenes ile Kontamine Edilmiş Broyler Karkaslarında Laktik Asit, Cetylpyridinium Chloride ve Trisodyum Fosfat’ın Kombine Etkilerinin İncelenmesi | YALÇIN HALİL,ARSLAN ALİ | 2.Uluslararası Beyaz Et Kongresi. | 28.04.2013 | Tam metin bildiri, Basılı, ANTALYA |
57 | Asidifiye Sodyum Kloritin Broyler Pirzolalarında Salmonella spp. Üzerine Etkisi | Aydın IŞIL,ARSLAN ALİ,YALÇIN HALİL | 2.Uluslararası Beyaz Et Kongresi | 28.04.2013 | Tam metin bildiri, Basılı+Elektronik, ANTALYA |
58 | Kefir ve Kefirin Mikrobiyolojisi | KARATEPE PINAR,YALÇIN HALİL,PATIR BAHRİ,Aydın IŞIL | Süt Endüstrisinde Yenilikçi Yaklaşımlar Sempozyumu | 16.11.2012 | Özet bildiri, Basılı, DENİZLİ |
59 | Hellim Peynirlerinde Listeria monocytogenes’in Araştırılması | YALÇIN HALİL,CAN ÖZLEM PELİN,TEKİN NADİ | Süt Endüstrisinde Yenilikçi Yaklaşımlar Sempozyumu | 16.11.2012 | Özet bildiri, Basılı, DENİZLİ |
60 | İstavrit Balığı (Trachurus trachurus, L. 1758)’na Biberiye Yağı Uygulamasının Raf Ömrü Üzerine Etkisi | CAN ÖZLEM PELİN,ŞAHİN SEYDA,YALÇIN HALİL | Türkiye 11. Gıda kongresi | 12.10.2012 | Özet bildiri, Basılı, HATAY |
61 | Dondurularak Muhafaza Edilen Kalamarların (Todatores Pacificus) Mikrobiyel Kalitesi | YALÇIN HALİL,CAN ÖZLEM PELİN | Türkiye 11. Gıda kongresi | 12.10.2012 | Özet bildiri, Basılı, HATAY |
62 | Geleneksel Yöntemle Yapılan Fermente Sucuklarda Listeria monocytogenes Varlığının Araştırılması | YALÇIN HALİL,CAN ÖZLEM PELİN | III. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu | 12.05.2012 | Özet bildiri, Basılı, KONYA |
63 | Mersin’de Tüketime Sunulan Salam, Sosis ve Sucuklardaki Kalıntı Nitrat ve Nitrit Düzeylerinin Belirlenmesi | CAN ÖZLEM PELİN,YALÇIN HALİL,TÜRKOĞLU MUSTAFA | 4. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi | 16.10.2011 | Tam metin bildiri, Basılı, ANTALYA |
64 | Farklı Sürelerde Öjenol’lü Salamura Solüsyonunda Bekletilen Aynalı Sazan Balığı (Cyprinus carpio, L . 1758) Filetolarının Kalite Kriterlerinin Değerlendirilmesi | CAN ÖZLEM PELİN,YALÇIN HALİL,ARSLAN ALİ | FABA2011 Sempozyumu | 09.09.2011 | Özet bildiri, Basılı, SAMSUN |
65 | Salmonella ile Kontamine Edilmiş Tavuk Karkaslarında Laktik asit, Cetylpyridinium Klorid, Trisodyum Fosfat’ın ve Tween 20 ile Kombinasyonlarının Antibakteriyel Etkisinin İncelenmesi | ARSLAN ALİ,YALÇIN HALİL,DİKİCİ ABDULLAH,KARATEPE PINAR,Aydın IŞIL,ÇALICIOĞLU MEHMET | 2. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi | 20.09.2006 | Tam metin bildiri, Basılı, İstanbul |