1 | The Effect of Probiotics on Gastrointestinal System | ŞAHİN FADİME,YALÇIN HALİL | 3rd International Health Science And Life Congress-(IHSLC 2020) | 06.06.2020 | Özet bildiri, Elektronik, BURDUR |
2 | Farklı Tür Hayvan Sütlerinin Platform Testlerinin Karşılaştırılması | YALÇIN HALİL | 3. Uluslararası Sağlık Bilimleri ve Yaşam Kongresi | 06.06.2020 | Özet bildiri, Elektronik, BURDUR |
3 | Farklı keçi ırklarına ait sütlerden üretilen kefirin bazı uçucu aroma bileşenleri üzerine inkübasyon sıcaklığının etkisi | YALÇIN HALİL,GÜN İLHAN | I. Uluslararası Tarım - Gıda Bilim ve Teknoloji Dergisi Kongresi (TURJAF). | 01.12.2019 | Özet bildiri, Elektronik, Antalya |
4 | Et Ürünlerinde Doğal Antioksidan ve Antikanserojen Olarak Yeşil Çayın Kullanılması. | İYİCAN MERVE,YALÇIN HALİL | VIII. Ulusal / II. Uluslararası Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi | 30.10.2019 | Özet bildiri, Elektronik, Antalya |
5 | Beyaz Peynirlerden İzole Edilen Laktik Asit Bakterilerinin Fermente Sucuğun Mikrobiyolojik ve Duyusal Özellikleri Üzerine Etkileri | YALÇIN HALİL,ERTÜRKMEN PELİN,ÖZTÜRK YAHYA,AKKAN HASAN ALTAN | VIII. Ulusal / II. Uluslararası Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi | 30.10.2019 | Özet bildiri, Elektronik, antalya |
6 | The Evaluation of Antimicrobial Efficacy of Sodium Lactate, Encapsulated or Unencapsulated Polyphosphates on Salmonella Typhimurium Growth in Cooked Ground Beef | TENDERİS BURCU,KILIÇ BİROL,YALÇIN HALİL,ŞİMŞEK AZİM | 4th European Conference on Science, Art Culture (ECSAC’xx19 - Antalya) | 22.04.2019 | Özet bildiri, Elektronik, Antalya |
7 | Staphylococcus aureus’un Antibiyotik Dirençliliği | Gügercin asalettin,YALÇIN HALİL,KAHRAMAN HATİCE AHU,TUTUN HİDAYET | 1st International Health Science And Life Congress (IHSLC 2018) | 05.05.2018 | Özet bildiri, Elektronik, Burdur |
8 | Akım Darbelerinin Stophyloccus aureus’un Gelişimi Üzerine Etkisinin İncelenmesi | KILINÇ SERAP,COŞKUN ÖZLEM,GÜN İLHAN,YALÇIN HALİL | 1st International Health Science And Life Congress (IHSLC 2018) | 05.05.2018 | Özet bildiri, Elektronik, Burdur |
9 | Piyasada Satılan Surimilerin Mİkrobiyolojik Kalitesinin İncelenmesi | YALÇIN HALİL | 1st International Health Science And Life Congress (IHSLC 2018) | 05.05.2018 | Özet bildiri, Elektronik, Burdur |
10 | Functional Dairy Products and Effects on Health | KAHRAMAN HATİCE AHU,TUTUN HİDAYET,YALÇIN HALİL | 1st International Health Science And Life Congress (IHSLC 2018) | 05.05.2018 | Özet bildiri, Elektronik, BURDUR |
11 | Melamine Toxicity in Dairy Products | TUTUN HİDAYET,KAHRAMAN HATİCE AHU,YALÇIN HALİL | 1st International Health Science And Life Congress (IHSLC 2018) | 05.05.2018 | Özet bildiri, Elektronik, Burdur |
12 | Nisinin Antilisterial Etkisi | Çayır Üstindağ Hatice,YALÇIN HALİL | 1st International Health Science And Life Congress (IHSLC 2018) | 05.05.2018 | Özet bildiri, Basılı+Elektronik, BURDUR |
13 | Hayvansal Gıda Kaynaklı Biyojenaminler | Çayır Üstündağ Hatice,YALÇIN HALİL | 1st International Health Science And Life Congress (IHSLC 2018) | 05.05.2018 | Özet bildiri, Basılı+Elektronik, BURDUR |
14 | Mersin İlinde Satılan Süttozu Örneklerinin Mikrobiyel Açıdan İncelenmesi | YALÇIN HALİL | İç Anadolu Bölgesi 3. Tarım ve Gıda Kongresi-Uluslararası Katılımlı (TARGID-2017) | 28.10.2017 | Özet bildiri, Elektronik, Sivas |
15 | Microbiological Changes During Storage in Using Starterculture Heat-Treated Sucuk | YALÇIN HALİL,ERTÜRKMEN PELİN,ÖZTÜRK YAHYA,AKKAN HASAN ALTAN,SARI MEHMET | The 2nd International Congress on Advances in Veterinary Sciences and Technics | 23.10.2017 | Özet bildiri, Elektronik, Skopje |
16 | Effects of Sodium Lactate, Encapsulated or Unencapsulated Polyphosphates and Their Combinations on Growth of Listeria Monocytogenes in Cooked Ground Beef | Tenderis Burcu,KILIÇ BİROL,YALÇIN HALİL,ŞİMŞEK AZİM | 63rd International Congress of Meat Science and Technology (ICOMST2017) | 19.08.2017 | Özet bildiri, Basılı, Cork |
17 | Effects of Encapsulated Polyphosphates on Microbiological and Physicochemical Properties of Cooked Ground Beef | Burcu Tenderis,KILIÇ BİROL,YALÇIN HALİL,ŞİMŞEK AZİM | 63rd International Congress of Meat Science and Technology (ICOMST2017) | 19.08.2017 | Özet bildiri, Basılı+Elektronik, Cork |
18 | Effects of pomegranate peel and propolis extracts and their combinations on growth of Staphylococcus aureus in Turkish dry-fermented sausage (Sucuk) | Kısa Çilem,Karagöz Ezgi,Gülfizar Cici,Ömer Köker,KILIÇ BİROL,ŞİMŞEK AZİM,BİLECEN DAMLA,YALÇIN HALİL,Ali Soyuçok,Tenderis Burcu | 3rd International Agriculture Congress | 19.08.2017 | Özet bildiri, Elektronik, Üsküp |
19 | Impact of sodium lactate, encapsulated or unencapsulated polyphosphates and their combinations on growth of Escherichia coli O157:H7 in cooked ground beef | Tenderis Burcu,KILIÇ BİROL,YALÇIN HALİL,ŞİMŞEK AZİM | 3rd International Agriculture Congress | 19.08.2017 | Özet bildiri, Elektronik, Üsküp |
20 | Prevalence of Bacillus cereus in Bulk Milk Tanks | YURDAKUL ÖZEN,KIRDAR SEVAL SEVGİ,MUTLU GÜLMEMİŞ AYŞE GÜL,YALÇIN HALİL,KEYVAN ERHAN | Uluslararası Hayvansal Gıdalar Kongresi (International Congress on Food of Animal Origin) | 14.11.2016 | Özet bildiri, Basılı, Lefkoşa |
21 | Rotavirus and Astrovirus in Slaughterhouses and Meat Processing Plants | YALÇIN HALİL,KALE MEHMET,GÜRSOY OĞUZ,SALTIK HASBİ SAİT | 7th International Scientific Meeting Days of Veterinary Medicine 2016 | 24.09.2016 | Özet bildiri, Basılı, Struga |
22 | Investigation of nisin resistance and virulence properties of nisin resistant pathogenic bacteria from raw milk and cheeese samples | SOYUÇOK ALİ,BAŞYİĞİT KILIÇ GÜLDEN,YALÇIN HALİL,SUDAĞIDAN MERT | 1st Black Sea Association of Food Science and Technology Congress | 24.05.2016 | Özet bildiri, Basılı, Ohrid |
23 | Prevalence of Norovirus Among Employees of a Meat Processing Plant | GÜRSOY OĞUZ,KALE MEHMET,YALÇIN HALİL,SALTIK HASBİ SAİT,YILMAZ YUSUF | 3rd International Vet Istanbul Group Congress | 20.05.2016 | Özet bildiri, Basılı, Saraybosna |
24 | Entity of dioxin in milk | YALÇIN HALİL,GÜN İLHAN,Hatice Çayır Üstündağ | 4th Scientific Symposium With International Participation. Environmental Resources, Sustainable Development and Food Production OPORPH – 2015 | 13.11.2015 | Özet bildiri, Basılı, Tuzla |
25 | Determination of some volatile aroma compound by GC MS in kefir produced from different milk types and incubation temperatures | YALÇIN HALİL,GÜN İLHAN | 4th Scientific Symposium With International Participation. Environmental Resources, Sustainable Development and Food Production | 13.11.2015 | Özet bildiri, Basılı, Tuzla |
26 | Körmen Ekstraktı Uygulanan Alabalık Filetolarında Lipid Oksidasyonun Araştırılması | Can Özlem Pelin,YALÇIN HALİL | Uluslararası Katılımlı 6. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi | 11.10.2015 | Özet bildiri, Basılı, VAN |
27 | Tunceli İli Pertek İlçesi Dere Nahiyesi Aşağı Ve Yukarı Çay Bölgesinde Avlanan Yengeçlerin (Potamon Orientopotamon persicum, Pretzmann, 1962) Et Verimi Ve Etin Bazı Özelliklerinin Belirlenmesi | KARAKAYA SÜLEYMAN,ARSLAN ALİ,YALÇIN HALİL | Uluslararası Katılımlı 6. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi | 11.10.2015 | Özet bildiri, Basılı, VAN |
28 | Burdur da Kesilen Sığırların Yenilebilir Kısımlarında Kas Karaciğer Böbrek Bazı Ağır Metal Seviyelerinin Araştırılması | KOCASARI FATMA,Yurdakul Özen,KART Asım,YALÇIN HALİL,Keyvan Erhan,Bayezit Murat | Uluslararası Katılımlı 6. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi | 11.10.2015 | Özet bildiri, Basılı, Van |
29 | Mersin İlinde Avlanan Mavi Yengecin (Callinectes sapidus Rathbun, 1896) Mikrobiyolojik Kalitesinin Araştırılması | KURT KAYA GÜLDEREN,YALÇIN HALİL | Uluslararası Katılımlı 6. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi | 11.10.2015 | Özet bildiri, Basılı, Van |
30 | Farklı İnkübasyon Koşullarında Üretilen Kefirlerin Bazı Özellikleri | YALÇIN HALİL,GÜN İLHAN | Uluslararası Katılımlı 6. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi | 11.10.2015 | Özet bildiri, Basılı, VAN |
31 | Mersin İli Akdeniz Sahil Şeridi Boyunca Avlanan Keserbaş Barbun (Mullus barbatus, L. 1758)’un Mikrobiyolojik Yönden Incelenmesi | KURT KAYA GÜLDEREN,YALÇIN HALİL | 18. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu | 04.10.2015 | Özet bildiri, Basılı, İzmir |
32 | Fermente Süt Ürünlerinde Antioksidan Kapasitesinin Önemi | GÜN İLHAN,YALÇIN HALİL,BALKAN BURCU MENEKŞE,YAMAN HASAN | İç Anadolu 2. Tarım ve Gıda Kongresi | 30.04.2015 | Özet bildiri, Basılı, NEVŞEHİR |
33 | Salmonella spp. ile Kontamine Edilen Broiler Bagetlerinin 4 C’de Muhafazasında Sosun ve Eugenolün Bu Patojen Üzerine Etkisi | Aydın Işıl,YALÇIN HALİL,ARSLAN ALİ | 3. Uluslararası Beyaz Et Kongresi | 26.04.2015 | Tam metin bildiri, Basılı, Antalya |
34 | Listeria monocytogenes ile Kontamine Edilmiş Broyler Karkaslarında Cetylpyridinium Chloride ve Trisodyum Fosfat ın Tekil Etkilerinin İncelenmesi | YALÇIN HALİL,ARSLAN ALİ | 3. Uluslararası Beyaz Et Kongresi | 26.04.2015 | Tam metin bildiri, Basılı, Antalya |
35 | Kimyasal Yöntemlerle Kanatlı Karkas Dekontaminasyonu | YALÇIN HALİL,Aydın Işıl,Karatepe Pınar | 3. Uluslararası Beyaz Et Kongresi | 26.04.2015 | Tam metin bildiri, Basılı, ANTALYA |
36 | Tatlı Su Yengeci Potamon (Orientopotamon persicumun, Pretzmann, 1962)’nın Mikrobiyal Kalitesi | KURT KAYA GÜLDEREN,YALÇIN HALİL | 17. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu | 06.09.2013 | Özet bildiri, Basılı, İSTANBUL |
37 | Mersin’de Tüketime Sunulan Tavuk Kıymalarında Salmonella spp. Varlığının Saptanması | KARATEPE PINAR,YALÇIN HALİL | 2.Uluslararası Beyaz Et Kongresi | 28.04.2013 | Tam metin bildiri, Basılı, ANTALYA |
38 | Escherichia coli O157:H7 ile Kontamine Edilmiş Broyler Karkaslarında Laktik Asit Cetylpyridinium Chloride ve Trisodyum Fosfat ın Kombine Etkilerinin İncelenmesi | YALÇIN HALİL,ARSLAN ALİ | 2.Uluslararası Beyaz Et Kongresi | 28.04.2013 | Tam metin bildiri, Basılı, A NTALYA |
39 | Escherichia coli O157:H7 ve Listeria monocytogenes ile Kontamine Edilmiş Broyler Karkaslarında Laktik Asidin Etkisinin İncelenmesi | YALÇIN HALİL,ARSLAN ALİ | 2.Uluslararası Beyaz Et Kongresi | 28.04.2013 | Tam metin bildiri, Basılı, ANTALYA |
40 | Escherichia coli O157:H7 ile Kontamine Edilmiş Broyler Karkaslarında Cetylpyridinium Chloride ve Trisodyum Fosfat ın Tekil Etkilerinin İncelenmesi | YALÇIN HALİL,ARSLAN ALİ | 2.Uluslararası Beyaz Et Kongresi | 28.04.2013 | Tam metin bildiri, Basılı, ANTALYA |
41 | Listeria monocytogenes ile Kontamine Edilmiş Broyler Karkaslarında Laktik Asit, Cetylpyridinium Chloride ve Trisodyum Fosfat’ın Kombine Etkilerinin İncelenmesi | YALÇIN HALİL,ARSLAN ALİ | 2.Uluslararası Beyaz Et Kongresi. | 28.04.2013 | Tam metin bildiri, Basılı, ANTALYA |
42 | Asidifiye Sodyum Kloritin Broyler Pirzolalarında Salmonella spp. Üzerine Etkisi | Aydın IŞIL,ARSLAN ALİ,YALÇIN HALİL | 2.Uluslararası Beyaz Et Kongresi | 28.04.2013 | Tam metin bildiri, Basılı+Elektronik, ANTALYA |
43 | Piyasadaki Tavuk Unu Örneklerinde Bazı Mikrobiyolojik Kriterlerin Araştırılması | DALKILIÇ BESTAMİ,YALÇIN HALİL | 2.Uluslararası Beyaz Et Kongresi | 28.04.2013 | Tam metin bildiri, Basılı, ANTALYA |
44 | Piyasada Satılan Tavuk Unu Örneklerinde Salmonella spp.’nin Araştırılması | YALÇIN HALİL,DALKILIÇ BESTAMİ | 2.Uluslararası Beyaz Et Kongresi | 28.04.2013 | Tam metin bildiri, Basılı, ANTALYA |
45 | Asidifiye Sodyum Kloritin Broyler Pirzolalarında Listeria monocytogenes Üzerine Etkisi | Aydın IŞIL,ARSLAN ALİ,YALÇIN HALİL | 2.Uluslararası Beyaz Et Kongresi | 28.04.2013 | Tam metin bildiri, Basılı, ANTALYA |
46 | Kefir ve Kefirin Mikrobiyolojisi | KARATEPE PINAR,YALÇIN HALİL,PATIR BAHRİ,Aydın IŞIL | Süt Endüstrisinde Yenilikçi Yaklaşımlar Sempozyumu | 16.11.2012 | Özet bildiri, Basılı, DENİZLİ |
47 | Hellim Peynirlerinde Listeria monocytogenes’in Araştırılması | YALÇIN HALİL,CAN ÖZLEM PELİN,TEKİN NADİ | Süt Endüstrisinde Yenilikçi Yaklaşımlar Sempozyumu | 16.11.2012 | Özet bildiri, Basılı, DENİZLİ |
48 | İstavrit Balığı (Trachurus trachurus, L. 1758)’na Biberiye Yağı Uygulamasının Raf Ömrü Üzerine Etkisi | CAN ÖZLEM PELİN,ŞAHİN SEYDA,YALÇIN HALİL | Türkiye 11. Gıda kongresi | 12.10.2012 | Özet bildiri, Basılı, HATAY |
49 | Dondurularak Muhafaza Edilen Kalamarların (Todatores Pacificus) Mikrobiyel Kalitesi | YALÇIN HALİL,CAN ÖZLEM PELİN | Türkiye 11. Gıda kongresi | 12.10.2012 | Özet bildiri, Basılı, HATAY |
50 | Geleneksel Yöntemle Yapılan Fermente Sucuklarda Listeria monocytogenes Varlığının Araştırılması | YALÇIN HALİL,CAN ÖZLEM PELİN | III. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu | 12.05.2012 | Özet bildiri, Basılı, KONYA |
51 | Mersin’de Tüketime Sunulan Salam, Sosis ve Sucuklardaki Kalıntı Nitrat ve Nitrit Düzeylerinin Belirlenmesi | CAN ÖZLEM PELİN,YALÇIN HALİL,TÜRKOĞLU MUSTAFA | 4. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi | 16.10.2011 | Tam metin bildiri, Basılı, ANTALYA |
52 | Farklı Sürelerde Öjenol’lü Salamura Solüsyonunda Bekletilen Aynalı Sazan Balığı (Cyprinus carpio, L . 1758) Filetolarının Kalite Kriterlerinin Değerlendirilmesi | CAN ÖZLEM PELİN,YALÇIN HALİL,ARSLAN ALİ | FABA2011 Sempozyumu | 09.09.2011 | Özet bildiri, Basılı, SAMSUN |
53 | Salmonella ile Kontamine Edilmiş Tavuk Karkaslarında Laktik asit, Cetylpyridinium Klorid, Trisodyum Fosfat’ın ve Tween 20 ile Kombinasyonlarının Antibakteriyel Etkisinin İncelenmesi | ARSLAN ALİ,YALÇIN HALİL,DİKİCİ ABDULLAH,KARATEPE PINAR,Aydın IŞIL,ÇALICIOĞLU MEHMET | 2. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi | 20.09.2006 | Tam metin bildiri, Basılı, İstanbul |