Yönetilen Tezler

(Sadece YÖK Tez Merkezi Kaynaklı Tezler Listelenmektedir.)

Tez Adi Türü Üniversite/Enstitü/Anabilimdalı Yılı Durumu
1Fonksiyonel özelliklere sahip manda yoğurdu optimizasyonuYüksek LisansBurdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Bilimi ve Teknolojisi Ana Bilim Dalı2023Devam Ediyor
2FARKLI YAĞ İÇERİKLERİNE SAHİP TAZE BEYAZ PEYNİRLERDE STİREN MİGRASYONUNUN ARAŞTIRILMASIYüksek LisansBurdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı2023Devam Ediyor
3Burdur İlinde Üretilen Geleneksel Keçi Peynirlerinde Laktik Asit Bakteri Florasının Belirlenmesi, Karakterizasyonu ve Uygun Başlatıcı Kültürler Kullanılarak Farklı Ambalaj Türlerinde Keçi Peyniri Üretimi Olanaklarının AraştırılmasıDoktoraBurdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı2023Devam Ediyor
4Farklı Kaynaklardan Oleojenik Mayaların İzolasyonu, Tanımlanması ve Tek Hücre Yağ Üretiminde Kullanılmasının OptimizasyonuDoktoraBurdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı2023Devam Ediyor
5Kaparili manda dondurması üretiminin optimizasyonu ve antioksidan özelliklerinin belirlenmesiYüksek LisansBurdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı2022Tamamlandı
6Et ürünleri üretiminde ginseng kullanımının ürün kalite parametreleri, raf ömrü ve mikrobiyal stabilitesi üzerine etkileriDoktoraSüleyman Demirel Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı2021Tamamlandı
7Burdur ili çiğ süt örneklerinden bazı gram negatif bakterilerin izolasyonu, MALDI-TOF MS ile tanımlanması ve bazı virulans özelliklerin belirlenmesiYüksek LisansBurdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı2021Tamamlandı
8Gıda kaynaklı laktik asit bakterilerinin bazı güvenilirlik özelliklerinin belirlenmesiYüksek LisansBurdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı2019Tamamlandı
9Sucuk üretiminde aloe vera kullanımının ürünün fizikokimyasal ve mikrobiyolojik özellikleri üzerine etkileriYüksek LisansBurdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı2019Tamamlandı
10Probiyotik özellik gösteren bazı maya suşları ve laktik asit bakterilerinin etkileşimlerinin araştırılmasıDoktoraSüleyman Demirel Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı2017Tamamlandı
11Peynir ve yoğurtlardan izole edilmiş olan laktik asit bakterilerinin bazı teknolojik özelliklerinin araştırılmasıYüksek LisansMehmet Akif Ersoy Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı2017Tamamlandı
12Probiyotik potansiyele sahip laktik asit bakterilerinin heteropolisakkarit üretim özelliklerinin belirlenmesiYüksek LisansMehmet Akif Ersoy Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı2016Tamamlandı
13Sofralık zeytinlerden halofilik laktik asit bakterilerinin izolasyonu, tanımlanması ve teknolojik özelliklerinin belirlenmesiYüksek LisansMehmet Akif Ersoy Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı2016Tamamlandı
14Fonksiyonel keçi yoğurdu üretiminde farklı başlatıcı kültürlerin kullanım imkânlarının araştırılmasıYüksek LisansMehmet Akif Ersoy Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Biyoloji Ana Bilim Dalı2013Tamamlandı
15Dayanıklı yoğurtların mikrobiyolojik, fizikokimyasal özelliklerinin ve biyojen amin içeriklerinin belirlenmesiYüksek LisansMehmet Akif Ersoy Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Biyoloji Ana Bilim Dalı2013Tamamlandı