Projeler

Proje Adı Proje Türü Durumu Bütçe Açıklama
1Aloe vera jel ile zenginleştirilmiş probiyotik yoğurt üretimi. TÜBİTAK 2209-B Sanayi Odaklı Lisans Bitirme Tezi Destekleme ProgramıTÜBİTAK PROJESİTamamlandı4,000 TÜRK LİRASIDanışman
2Süt ürünlerinden izole edilmiş laktik asit bakterilerinin antioksidan aktivitelerinin belirlenmesi. TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Yurt İçi/ Yurt Dışı Araştırma Projeleri Destekleme ProgramıTÜBİTAK PROJESİTamamlandı2,500 TÜRK LİRASIDanışman
3Üniversitelerin Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması ProjesiBURDUR İLİ SEKTÖREL REKABET GÜCÜNÜN ARTTIRILMASI: TARIM VE HAYVANCILIKTA FARKLILAŞARAK BÜTÜNLEŞİK KALKINMA- ALT PROJE- Burdur İli Geleneksel Süt Ürünleri Haritasının Çıkartılması Ve Belirlenen Ürünlerin Endüstriye KazandırılmasıKalkınma BakanlığıDevam Ediyor2,499,444 TÜRK LİRASIAraştırmacı
4Geleneksel olarak üretilen sucuklardan koagulaz negatif stafilokokların izolasyonu, identifikasyonu ve bazı teknolojik özelliklerinin belirlenmesi. TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Yurt İçi/ Yurt Dışı Araştırma Projeleri Destekleme ProgramıTÜBİTAK PROJESİTamamlandı2,500 TÜRK LİRASIDanışman
5Süt ürünlerinden izole edilmiş olan laktik asit bakterilerinin bazı stres koşullarına direncinin ve koagregasyon özelliklerinin belirlenmesi. TÜBİTAK 2209-B Sanayi Odaklı Lisans Bitirme Tezi Destekleme ProgramıTÜBİTAK PROJESİTamamlandı4,000 TÜRK LİRASIDanışman
6Tereyağı örneklerinden laktik asit bakterilerinin izolasyonu, karakterizasyonu ve bazı endüstriyel özelliklerinin belirlenmesi. TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Yurt İçi/ Yurt Dışı Araştırma Projeleri Destekleme ProgramıTÜBİTAK PROJESİTamamlandı2,500 TÜRK LİRASIDanışman
7Farklı yoğurtlardan izole edilmiş laktik asit bakterilerinin moleküler yöntemlerle tür düzeyinde tanımlanması. TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Yurt İçi/ Yurt Dışı Araştırma Projeleri Destekleme ProgramıTÜBİTAK PROJESİTamamlandı2,500 TÜRK LİRASIDanışman
8Farklı yoğurtlardan izole edilmiş laktik asit bakterilerinin ekzopolisakkarit üretimlerinin belirlenmesi. 2209-A Üniversite Öğrencileri Yurt İçi/ Yurt Dışı Araştırma Projeleri Destekleme Programı.TÜBİTAK PROJESİTamamlandı2,500 TÜRK LİRASIDanışman
9Peynir ve yoğurt örneklerinden izole edilmiş olan laktik asit bakterilerinin bazı teknolojik özelliklerinin araştırılması. MAKÜ- 0294-YL-16 (2016-2017).Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesiTamamlandı8 TÜRK LİRASIYürütücü
10Sofralık zeytinlerden halofilik laktik asit bakterilerinin izolasyonu tanımlanması ve teknolojik özelliklerinin belirlenmesiYükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesiTamamlandı5,000 TÜRK LİRASIYürütücü
11Probiyotik potansiyele sahip laktik asit bakterilerinin heteropolisakkarit üretimlerinin belirlenmesiYükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesiTamamlandı5,000 TÜRK LİRASIYürütücü
12Probiyotik Özellik Gösteren Bazı Maya Suşları ve Laktik Asit Bakterilerinin Etkileşimlerinin Araştırılması Santez No 0480 STZ 2013 2Sanayi Bakanlığı (SAN-TEZ) PROJESİTamamlandı100 TÜRK LİRASIAraştırmacı
13Süt ve Peynirlerden İzole Edilen Patojen Bakterilerde Nisin Direncinin Tespiti ve Dirençli Suşların Virulans Özelliklerin Araştırılması MAKÜ 0213 NAP 13Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesiTamamlandıYürütücü
14Süt ve Peynirlerden İzole Edilen Patojen Bakterilerde Nisin Direncinin Tespiti ve Dirençli SuşlarınVirulans Özelliklerin AraştırılmasıYükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesiTamamlandıYürütücü
15Farklı peynir çeşitlerinden izole edilen laktik asit bakterilerinin tanımlanması ve süt endüstrisinde kullanımının araştırılmasıDiğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç)Tamamlandı120 Yürütücü
16MAKÜ NAP 0138 YL 11BAPTamamlandı3,000 Yürütücü
170326 M 2000BAPTamamlandı1 Araştırmacı
18SDÜ AF 517DİĞERTamamlandı3,500 Araştırmacı
19SDÜ BAP 939 M 2004DİĞERTamamlandı5,000 Araştırmacı
2004 M 888DİĞERTamamlandı5,000 Araştırmacı
21SDÜ BAP 915 M 04DİĞERTamamlandı5,000 Araştırmacı
22104 0 554TÜBİTAK PROJESİTamamlandı58,000 Araştırmacı
23İlsan Hexal İlaç Firması projesiDİĞERTamamlandı15,000 Araştırmacı
24Fonksiyonel keçi yoğurdu üretiminde farklı başlatıcı kültürlerin kullanım imkanlarının araştırılması MAKÜ 0149 YL 12 BAPTamamlandı3 TÜRK LİRASIYürütücü
25Transglutaminaz enzim üretimi ve süt sanayinde kullanım olanaklarıTÜBİTAK PROJESİTamamlandı220,000 Araştırmacı
26Süt sanayii için peynir ve yoğurt kültürleri ile laktaz enzimi üretimi laktoz tahammülsüzlüğüne karşı geleneksel ve modern çözümlerDİĞERTamamlandı500,000 Araştırmacı
27Deneysel akut pankreatit ve kolit modellerinde probiyotiklerin protektif etkinliğinin araştırılmasıTÜBİTAK PROJESİTamamlandı10,000 Araştırmacı
28Helicobacter pylori enfeksiyonuna konak yanıtı ve Helicobacter eradikasyonunda kefirin etkinliğiTÜBİTAK PROJESİTamamlandı10,000 Araştırmacı
29Safra kanalı ligasyonu yapılan sıçanlarda bakteriyel translokasyon ve hepatik fibrozisin önlenmesinde kefirin etkinliğinin araştırılmasıBAPTamamlandı10 Araştırmacı
30Bazı laktobasil suşlarının genetik tanısının yapılması ve faj dirençliliklerinin belirlenmesiBAPTamamlandı10 Araştırmacı
31Bazı Lactobacillus plantarum suşlarının probiyotik ve teknolojik özelliklerinin belirlenmesiTÜBİTAK PROJESİTamamlandı106 TÜRK LİRASIYürütücü
32MAKÜ 0122 NAP 10BAPTamamlandı10 Yürütücü