Bildiriler

Bildiri Adı Yazarlar Yayın Yeri Basım Tarihi Açıklama
1Gıda Ürünlerinin Satın Alınmasında Tüketici Farkındalığının ÖlçülmesiKüçükerdem Sena,BİLECEN ŞEN DAMLA,Gündoğan Deniz,BAŞYİĞİT KILIÇ GÜLDENIV. European Conference on Science, Art and Culture (ECSAC)28.08.2019Tam metin bildiri, Basılı,
2Süt Ürünlerinden İzole Edilen Laktik Asit Bakterilerinin Antioksidan Aktivitelerinin BelirlenmesiDev Pakize,BİLECEN ŞEN DAMLA,Zehra Nur Ünal,Nacar Meryem,Kartal Nurseli,BAŞYİĞİT KILIÇ GÜLDENIV. European Conference on Science,Art and Culture (ECSAC)28.08.2019Tam metin bildiri, Basılı,
3Determination of resistance of lactic acid bacteria isolated from dairy products under stress conditions.Demirel Yasar Mert,Keleş Gülin,BAŞYİĞİT KILIÇ GÜLDEN,Demir Ebru,Demirtaş Derya,Çetinkaya SemihIX International Scientific Agriculture Symposium (Agrosym), Jahorina, Bosna Hersek.20.10.2018Özet bildiri, Elektronik,
4Isolation of lactic acid bacteria from butter samples and investigation of their industrial properties.Başar Hacer,Özkan Samet,Yüce Sedef,BAŞYİĞİT KILIÇ GÜLDEN,Erfelibeli Ozan,Sönmez EnesIX International Scientific Agriculture Symposium (Agrosym), Jahorina, Bosna Hersek.20.10.2018Özet bildiri, Elektronik,
5Mycotoxins and their detection methods in cereal and cereal product: a review. IX International Scientific Agriculture Symposium (Agrosym), p. 536, 4-7 October, Jahorina, Bosna Hersek.YAMAN ACAY DİLEK BENGÜ,BAŞYİĞİT KILIÇ GÜLDENIX International Scientific Agriculture Symposium (Agrosym), 4-7 October, Jahorina, Bosna Hersek.20.10.2018Tam metin bildiri, Elektronik,
6The potential use of lactic acid bacteria as antioxidant agent in meat productsSoyuçok Ali,BAŞYİĞİT KILIÇ GÜLDEN,KILIÇ BİROLIX International Scientific Agriculture Symposium (Agrosym)10.10.2018Tam metin bildiri, Elektronik,
7Fonksiyonel fermente ürünler ve sağlık üzerindeki etkileri.YAMAN ACAY DİLEK BENGÜ,BAŞYİĞİT KILIÇ GÜLDEN1st International Health Science and Life Congress, Burdur, Türkiye.20.05.2018Özet bildiri, Elektronik,
8Gıdalarda tespit edilen ağır metaller ve toksik etkileri.Kabak Burcu,BAŞYİĞİT KILIÇ GÜLDEN,KENDÜZLER ERDAL1st International Health Science and Life Congress, Burdur, Türkiye.20.05.2018Özet bildiri, Elektronik,
9Aloe Vera’nın gıda endüstrisinde kullanımı.Alnakdali Dania,Özdana Müberra,BAŞYİĞİT KILIÇ GÜLDEN,BİLECEN DAMLA1st International Health Science and Life Congress, Burdur, Türkiye.20.05.2018Özet bildiri, Elektronik,
10Sağlıklı ve kaliteli et ürünlerinin üretilmesinde yeni yaklaşımlar. ,Soyuçok Ali,KILIÇ BİROL,BAŞYİĞİT KILIÇ GÜLDEN1st International Health Science and Life Congress20.05.2018Özet bildiri, Elektronik,
11Aloe Vera bitkisinin sağlık alanındaki uygulamaları.Öztürk Bahadır,Kaya Berkay,BAŞYİĞİT KILIÇ GÜLDEN,BİLECEN DAMLA1st International Health Science and Life Congress20.05.2018Özet bildiri, Elektronik,
12Sağlık için gıda takviyesi olarak GABA.Tahtacı Seda,BAŞYİĞİT KILIÇ GÜLDEN,KARAHAN AYNUR GÜL1st International Health Science and Life Congress20.05.2018Özet bildiri, Elektronik,
13Non-thermal applications used in meat technology for microbial decontamination.BİLECEN DAMLA,KILIÇ BİROL,Demir Ebru,BAŞYİĞİT KILIÇ GÜLDEN2. Uluslararası Turizm ve Mikrobiyal Gıda Güvenliği Kongresi14.12.2017Özet bildiri, Elektronik, Antalya
14Et ürünlerinde laktik asit bakterilerinin ısıl direnci.Serbest Ceren Nur,Günay Esra,Özdon Esma,BAŞYİĞİT KILIÇ GÜLDEN2. Uluslararası Turizm ve Mikrobiyal Gıda Güvenliği Kongresi13.12.2017Özet bildiri, Basılı,
15Süt ürünlerinde laktik asit bakterilerinin ısıl direnci.Günay Esra,Serbest Ceren Nur,Özdon Esma,BAŞYİĞİT KILIÇ GÜLDEN2. Uluslararası Turizm ve Mikrobiyal Gıda Güvenliği Kongresi13.12.2017Özet bildiri, Basılı,
16Tarhana örneklerinden laktik asit bakterilerinin izolasyonu, karakterizasyonu ve bazı endüstriyel özelliklerinin belirlenmesi.Örs Burak,İnce Ramazan,Dilmen Havvana,Yüce Sedef,BAŞYİĞİT KILIÇ GÜLDEN2. Uluslararası Turizm ve Mikrobiyal Gıda Güvenliği Kongresi13.12.2017Özet bildiri, Basılı,
17Et endüstrisinde enkapsülasyon teknolojisinin kullanılması.Soyuçok Ali,KILIÇ BİROL,BAŞYİĞİT KILIÇ GÜLDEN2nd International Mediterranean Science and Engineering Congress (IMSEC 2017)27.10.2017Özet bildiri, , Adana
18Peynir ve yoğurt örneklerinden izole edilmiş olan laktik asit bakterilerinin bazı teknolojik özelliklerinin araştırılması.Yüce Sedef,BAŞYİĞİT KILIÇ GÜLDEN2nd International Mediterranean Science and Engineering Congress (IMSEC 2017)25.10.2017Özet bildiri, Basılı,
19Farklı gıdalardan izole edilen laktik asit bakterilerinin antibiyotik direnç profilleri.Demir Ebru,Eyüp Uşan,BAŞYİĞİT KILIÇ GÜLDEN2nd International Mediterranean Science and Engineering Congress (IMSEC 2017)25.10.2017Özet bildiri, Basılı,
20Laktik asit bakterilerinin biyogüvenilirlik özellikleri.Demir Ebru,BAŞYİĞİT KILIÇ GÜLDEN2nd International Mediterranean Science and Engineering Congress (IMSEC 2017)25.10.2017Özet bildiri, Basılı,
21Molecular identification of lactic acid bacteria isolated from yoghurt samples.Kaygusuz Evrim,Yüce Sedef,Soyuçok Ali,BAŞYİĞİT KILIÇ GÜLDEN6th International Congress on Food Technology16.03.2017Özet bildiri, Basılı, Atina
22Determination of exopolysaccharide production properties of lactic acid bacteria isolated from yogurt samples.Demir Ebru,Soyuçok Ali,Yüce Sedef,BAŞYİĞİT KILIÇ GÜLDEN6th International Congress on Food Technology16.03.2017Özet bildiri, Basılı, Atina
23Investigation of eps genes biofilm formation and analysis of sugar compositon in exopolysaccharides producing lactic acid bacteriaBAŞYİĞİT KILIÇ GÜLDEN,Soyuçok AliFSD 2016, 2nd Congress on Food Structure & Design, Akdeniz University, Turkey.28.10.2016Özet bildiri, Basılı,
24Fırıncılık ürünlerinde görülen mikrobiyal bozulmalarKüçük Kübra,BAŞYİĞİT KILIÇ GÜLDEN1st International Mediterranean Science and Engineering Congress. Adana, Türkiye.28.10.2016Tam metin bildiri, Basılı+Elektronik,
25Kuru incirde görülen küf ve mikotoksinlerUşan Eyüp,BAŞYİĞİT KILIÇ GÜLDEN1st International Mediterranean Science and Engineering Congress, Adana, Türkiye.28.10.2016Tam metin bildiri, Basılı+Elektronik,
26Utilization of beta glucan in the processing of sucukYuca Bilal,topçu İbrahim,Yağcılar aydemir Hatice,ÖZER CEM OKAN,KILIÇ BİROL,BAŞYİĞİT KILIÇ GÜLDEN1st International Mediterranean Science and Engineering Congress, Adana, Türkiye.26.10.2016Özet bildiri, Basılı+Elektronik,
27Tahtacı S Başyiğit Kılıç G 2016 Isolation identification and determination of technological properties of the halophilic lactic acid bacteria isolated from table olivesTahtacı Seda,BAŞYİĞİT KILIÇ GÜLDEN1st Black Sea Association of Food Science and Technology Congress, Ohrid, Makedonya.22.09.2016Özet bildiri, Basılı,
28Soyuçok A Başyiğit Kılıç G Yalçın H Sudağıdan M 2016 Investigation of nisin resistance and virulence properties of nisin resistant pathogenic bacteria from raw milk and cheese samplesSoyuçok Ali,BAŞYİĞİT KILIÇ GÜLDEN,SUDAĞIDAN MERT,YALÇIN HALİL1st Black Sea Association of Food Science and Technology Congress. Ohrid, Makedonya22.09.2016Özet bildiri, Basılı,
29Yıldıran H Başyiğit Kılıç G Karahan A G 2016 The comparison of the yeast isolates from different sources with the commercial S boulardii preperates for probiotic propertiesYıldıran hatice,BAŞYİĞİT KILIÇ GÜLDEN,KARAHAN AYNUR GÜL1st Black Sea Association of Food Science and Technology Congress,, Book of Abstracts, Ohrid, Makedonya22.09.2016Özet bildiri, Basılı,
30Ertürkmen P Başyiğit Kılıç G Kılıç B 2016 Utilization of lactic acid bacteria and probiotics on meat productsERTÜRKMEN PELİN,BAŞYİĞİT KILIÇ GÜLDEN,KILIÇ BİROL1st Black Sea Association of Food Science and Technology Congress, Ohrid, Makedonya .22.09.2016Özet bildiri, Basılı,
31Determination of probiotic properties and characterization of yeast isolated from different sourcesHatice Yılmaz Yıldıran,BAŞYİĞİT KILIÇ GÜLDEN,KARAHAN AYNUR GÜLInternational Scientific Conference on Probiotics and Prebiotics-IPC23.06.2015Özet bildiri, Basılı,
32Determination of exopolysaccaharide production properties of probiotic lactic acid bacteriaBAŞYİĞİT KILIÇ GÜLDEN,Ali SoyuçokInternational Scientific Conference on Probiotics and Prebiotics-IPC23.06.2015Özet bildiri, Basılı,
33Süt kaynaklı olmayan probiyotik gıdalarBAŞYİĞİT KILIÇ GÜLDEN,Ali Soyuçok. İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi28.04.2015Özet bildiri, Basılı,
34Ekzopolisakkaritlerin gıda sanayisindeki önemi İç Anadolu BölgesiAli Soyuçok,Ekiz Teslime,BAŞYİĞİT KILIÇ GÜLDEN2. Tarım ve Gıda Kongresi28.04.2015Özet bildiri, Basılı,
35Sağlık açısından probiyotik bakteri ve maya etkileşimlerinin önemiHatice Yılmaz Yıldıran,BAŞYİĞİT KILIÇ GÜLDEN,KARAHAN AYNUR GÜLİç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi28.04.2015Özet bildiri, Basılı,
36Halofilik laktik asit bakterilerinin gıda sanayisinde kullanım alanlarıSeda Tahtacı,BAŞYİĞİT KILIÇ GÜLDENİç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi28.04.2015Özet bildiri, Basılı,
37Gıda İşlemede Plazma Teknolojisinin UygulanmasıALBAYRAK ASLI,BAŞYİĞİT KILIÇ GÜLDENI. Uluslararası Tarım - Gıda Bilim ve Teknoloji Dergisi Kongresi (TURJAF)Tam metin bildiri, , ANTALYA