1 | Gıda İşlemede Plazma Teknolojisinin Uygulanması | ALBAYRAK ASLI,BAŞYİĞİT KILIÇ GÜLDEN | I. Uluslararası Tarım - Gıda Bilim ve Teknoloji Dergisi Kongresi (TURJAF) | 08.11.2019 | Tam metin bildiri, Elektronik, ANTALYA |
2 | Süt Ürünlerinden İzole Edilen Laktik Asit Bakterilerinin Antioksidan Aktivitelerinin Belirlenmesi | Dev Pakize,BİLECEN ŞEN DAMLA,Zehra Nur Ünal,Nacar Meryem,Kartal Nurseli,BAŞYİĞİT KILIÇ GÜLDEN | IV. European Conference on Science,Art and Culture (ECSAC) | 28.08.2019 | Tam metin bildiri, Basılı, |
3 | Gıda Ürünlerinin Satın Alınmasında Tüketici Farkındalığının Ölçülmesi | Küçükerdem Sena,BİLECEN ŞEN DAMLA,Gündoğan Deniz,BAŞYİĞİT KILIÇ GÜLDEN | IV. European Conference on Science, Art and Culture (ECSAC) | 28.08.2019 | Tam metin bildiri, Basılı, |
4 | Isolation, Identification and Determination of Some Technological Properties of Coagulase Negative Staphylococci from Traditionally Produced Turkish Dry Fermented Sausage (Sucuk)., 18-24 April, Antalya, Turkey (Sözlü Sunum | ERDOĞAN YUNUS, Kıragil Murat, KÜDEN Hakan, Pekel Şakir, Başar Hacer, BAŞYİĞİT KILIÇ GÜLDEN | IVth European Conference on Science, Art & Culture, | 24.04.2019 | Tam metin bildiri, Elektronik, Antalya |
5 | The use of coagulase negative staphylococci with nitric oxide synthetase activity in the production of fermented meat products. | SOYUÇOK ALİ, KILIÇ BİROL, BAŞYİĞİT KILIÇ GÜLDEN | IVth European Conference on Science, Art & Culture, Antalya, Turkey | 24.04.2019 | Tam metin bildiri, Elektronik, Antalya |
6 | Determination of resistance of lactic acid bacteria isolated from dairy products under stress conditions. | Demirel Yasar Mert,Keleş Gülin,BAŞYİĞİT KILIÇ GÜLDEN,Demir Ebru,Demirtaş Derya,Çetinkaya Semih | IX International Scientific Agriculture Symposium (Agrosym), Jahorina, Bosna Hersek. | 20.10.2018 | Özet bildiri, Elektronik, |
7 | Isolation of lactic acid bacteria from butter samples and investigation of their industrial properties. | Başar Hacer,Özkan Samet,Yüce Sedef,BAŞYİĞİT KILIÇ GÜLDEN,Erfelibeli Ozan,Sönmez Enes | IX International Scientific Agriculture Symposium (Agrosym), Jahorina, Bosna Hersek. | 20.10.2018 | Özet bildiri, Elektronik, |
8 | Mycotoxins and their detection methods in cereal and cereal product: a review. IX International Scientific Agriculture Symposium (Agrosym), p. 536, 4-7 October, Jahorina, Bosna Hersek. | YAMAN ACAY DİLEK BENGÜ,BAŞYİĞİT KILIÇ GÜLDEN | IX International Scientific Agriculture Symposium (Agrosym), 4-7 October, Jahorina, Bosna Hersek. | 20.10.2018 | Tam metin bildiri, Elektronik, |
9 | The potential use of lactic acid bacteria as antioxidant agent in meat products | Soyuçok Ali,BAŞYİĞİT KILIÇ GÜLDEN,KILIÇ BİROL | IX International Scientific Agriculture Symposium (Agrosym) | 10.10.2018 | Tam metin bildiri, Elektronik, |
10 | Fonksiyonel fermente ürünler ve sağlık üzerindeki etkileri. | YAMAN ACAY DİLEK BENGÜ,BAŞYİĞİT KILIÇ GÜLDEN | 1st International Health Science and Life Congress, Burdur, Türkiye. | 20.05.2018 | Özet bildiri, Elektronik, |
11 | Gıdalarda tespit edilen ağır metaller ve toksik etkileri. | Kabak Burcu,BAŞYİĞİT KILIÇ GÜLDEN,KENDÜZLER ERDAL | 1st International Health Science and Life Congress, Burdur, Türkiye. | 20.05.2018 | Özet bildiri, Elektronik, |
12 | Aloe Vera’nın gıda endüstrisinde kullanımı. | Alnakdali Dania,Özdana Müberra,BAŞYİĞİT KILIÇ GÜLDEN,BİLECEN DAMLA | 1st International Health Science and Life Congress, Burdur, Türkiye. | 20.05.2018 | Özet bildiri, Elektronik, |
13 | Sağlıklı ve kaliteli et ürünlerinin üretilmesinde yeni yaklaşımlar. , | Soyuçok Ali,KILIÇ BİROL,BAŞYİĞİT KILIÇ GÜLDEN | 1st International Health Science and Life Congress | 20.05.2018 | Özet bildiri, Elektronik, |
14 | Aloe Vera bitkisinin sağlık alanındaki uygulamaları. | Öztürk Bahadır,Kaya Berkay,BAŞYİĞİT KILIÇ GÜLDEN,BİLECEN DAMLA | 1st International Health Science and Life Congress | 20.05.2018 | Özet bildiri, Elektronik, |
15 | Sağlık için gıda takviyesi olarak GABA. | Tahtacı Seda,BAŞYİĞİT KILIÇ GÜLDEN,KARAHAN AYNUR GÜL | 1st International Health Science and Life Congress | 20.05.2018 | Özet bildiri, Elektronik, |
16 | Non-thermal applications used in meat technology for microbial decontamination. | BİLECEN DAMLA,KILIÇ BİROL,Demir Ebru,BAŞYİĞİT KILIÇ GÜLDEN | 2. Uluslararası Turizm ve Mikrobiyal Gıda Güvenliği Kongresi | 14.12.2017 | Özet bildiri, Elektronik, Antalya |
17 | Et ürünlerinde laktik asit bakterilerinin ısıl direnci. | Serbest Ceren Nur,Günay Esra,Özdon Esma,BAŞYİĞİT KILIÇ GÜLDEN | 2. Uluslararası Turizm ve Mikrobiyal Gıda Güvenliği Kongresi | 13.12.2017 | Özet bildiri, Basılı, |
18 | Süt ürünlerinde laktik asit bakterilerinin ısıl direnci. | Günay Esra,Serbest Ceren Nur,Özdon Esma,BAŞYİĞİT KILIÇ GÜLDEN | 2. Uluslararası Turizm ve Mikrobiyal Gıda Güvenliği Kongresi | 13.12.2017 | Özet bildiri, Basılı, |
19 | Tarhana örneklerinden laktik asit bakterilerinin izolasyonu, karakterizasyonu ve bazı endüstriyel özelliklerinin belirlenmesi. | Örs Burak,İnce Ramazan,Dilmen Havvana,Yüce Sedef,BAŞYİĞİT KILIÇ GÜLDEN | 2. Uluslararası Turizm ve Mikrobiyal Gıda Güvenliği Kongresi | 13.12.2017 | Özet bildiri, Basılı, |
20 | Et endüstrisinde enkapsülasyon teknolojisinin kullanılması. | Soyuçok Ali,KILIÇ BİROL,BAŞYİĞİT KILIÇ GÜLDEN | 2nd International Mediterranean Science and Engineering Congress (IMSEC 2017) | 27.10.2017 | Özet bildiri, , Adana |
21 | Farklı gıdalardan izole edilen laktik asit bakterilerinin antibiyotik direnç profilleri. | Demir Ebru,Eyüp Uşan,BAŞYİĞİT KILIÇ GÜLDEN | 2nd International Mediterranean Science and Engineering Congress (IMSEC 2017) | 25.10.2017 | Özet bildiri, Basılı, |
22 | Peynir ve yoğurt örneklerinden izole edilmiş olan laktik asit bakterilerinin bazı teknolojik özelliklerinin araştırılması. | Yüce Sedef,BAŞYİĞİT KILIÇ GÜLDEN | 2nd International Mediterranean Science and Engineering Congress (IMSEC 2017) | 25.10.2017 | Özet bildiri, Basılı, |
23 | Laktik asit bakterilerinin biyogüvenilirlik özellikleri. | Demir Ebru,BAŞYİĞİT KILIÇ GÜLDEN | 2nd International Mediterranean Science and Engineering Congress (IMSEC 2017) | 25.10.2017 | Özet bildiri, Basılı, |
24 | Molecular identification of lactic acid bacteria isolated from yoghurt samples. | Kaygusuz Evrim,Yüce Sedef,Soyuçok Ali,BAŞYİĞİT KILIÇ GÜLDEN | 6th International Congress on Food Technology | 16.03.2017 | Özet bildiri, Basılı, Atina |
25 | Determination of exopolysaccharide production properties of lactic acid bacteria isolated from yogurt samples. | Demir Ebru,Soyuçok Ali,Yüce Sedef,BAŞYİĞİT KILIÇ GÜLDEN | 6th International Congress on Food Technology | 16.03.2017 | Özet bildiri, Basılı, Atina |
26 | Kuru incirde görülen küf ve mikotoksinler | Uşan Eyüp,BAŞYİĞİT KILIÇ GÜLDEN | 1st International Mediterranean Science and Engineering Congress, Adana, Türkiye. | 28.10.2016 | Tam metin bildiri, Basılı+Elektronik, |
27 | Investigation of eps genes biofilm formation and analysis of sugar compositon in exopolysaccharides producing lactic acid bacteria | BAŞYİĞİT KILIÇ GÜLDEN,Soyuçok Ali | FSD 2016, 2nd Congress on Food Structure & Design, Akdeniz University, Turkey. | 28.10.2016 | Özet bildiri, Basılı, |
28 | Fırıncılık ürünlerinde görülen mikrobiyal bozulmalar | Küçük Kübra,BAŞYİĞİT KILIÇ GÜLDEN | 1st International Mediterranean Science and Engineering Congress. Adana, Türkiye. | 28.10.2016 | Tam metin bildiri, Basılı+Elektronik, |
29 | Utilization of beta glucan in the processing of sucuk | Yuca Bilal,topçu İbrahim,Yağcılar aydemir Hatice,ÖZER CEM OKAN,KILIÇ BİROL,BAŞYİĞİT KILIÇ GÜLDEN | 1st International Mediterranean Science and Engineering Congress, Adana, Türkiye. | 26.10.2016 | Özet bildiri, Basılı+Elektronik, |
30 | Tahtacı S Başyiğit Kılıç G 2016 Isolation identification and determination of technological properties of the halophilic lactic acid bacteria isolated from table olives | Tahtacı Seda,BAŞYİĞİT KILIÇ GÜLDEN | 1st Black Sea Association of Food Science and Technology Congress, Ohrid, Makedonya. | 22.09.2016 | Özet bildiri, Basılı, |
31 | Soyuçok A Başyiğit Kılıç G Yalçın H Sudağıdan M 2016 Investigation of nisin resistance and virulence properties of nisin resistant pathogenic bacteria from raw milk and cheese samples | Soyuçok Ali,BAŞYİĞİT KILIÇ GÜLDEN,SUDAĞIDAN MERT,YALÇIN HALİL | 1st Black Sea Association of Food Science and Technology Congress. Ohrid, Makedonya | 22.09.2016 | Özet bildiri, Basılı, |
32 | Yıldıran H Başyiğit Kılıç G Karahan A G 2016 The comparison of the yeast isolates from different sources with the commercial S boulardii preperates for probiotic properties | Yıldıran hatice,BAŞYİĞİT KILIÇ GÜLDEN,KARAHAN AYNUR GÜL | 1st Black Sea Association of Food Science and Technology Congress,, Book of Abstracts, Ohrid, Makedonya | 22.09.2016 | Özet bildiri, Basılı, |
33 | Ertürkmen P Başyiğit Kılıç G Kılıç B 2016 Utilization of lactic acid bacteria and probiotics on meat products | ERTÜRKMEN PELİN,BAŞYİĞİT KILIÇ GÜLDEN,KILIÇ BİROL | 1st Black Sea Association of Food Science and Technology Congress, Ohrid, Makedonya . | 22.09.2016 | Özet bildiri, Basılı, |
34 | Determination of exopolysaccaharide production properties of probiotic lactic acid bacteria | BAŞYİĞİT KILIÇ GÜLDEN,Ali Soyuçok | International Scientific Conference on Probiotics and Prebiotics-IPC | 23.06.2015 | Özet bildiri, Basılı, |
35 | Determination of probiotic properties and characterization of yeast isolated from different sources | Hatice Yılmaz Yıldıran,BAŞYİĞİT KILIÇ GÜLDEN,KARAHAN AYNUR GÜL | International Scientific Conference on Probiotics and Prebiotics-IPC | 23.06.2015 | Özet bildiri, Basılı, |
36 | Süt kaynaklı olmayan probiyotik gıdalar | BAŞYİĞİT KILIÇ GÜLDEN,Ali Soyuçok | . İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi | 28.04.2015 | Özet bildiri, Basılı, |
37 | Ekzopolisakkaritlerin gıda sanayisindeki önemi İç Anadolu Bölgesi | Ali Soyuçok,Ekiz Teslime,BAŞYİĞİT KILIÇ GÜLDEN | 2. Tarım ve Gıda Kongresi | 28.04.2015 | Özet bildiri, Basılı, |
38 | Sağlık açısından probiyotik bakteri ve maya etkileşimlerinin önemi | Hatice Yılmaz Yıldıran,BAŞYİĞİT KILIÇ GÜLDEN,KARAHAN AYNUR GÜL | İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi | 28.04.2015 | Özet bildiri, Basılı, |
39 | Halofilik laktik asit bakterilerinin gıda sanayisinde kullanım alanları | Seda Tahtacı,BAŞYİĞİT KILIÇ GÜLDEN | İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi | 28.04.2015 | Özet bildiri, Basılı, |