Makaleler

Makale Adı Yazarlar Yayın Yeri Yılı Açıklama
1Antimicrobial resistance and prevalence of Listeria species from raw milk and dairy products in Burdur, TurkeyEROL ZEKİ,POLAT ZÜBEYDE,SOYUÇOK ALİ,YALÇIN HALİL,TAŞÇI FULYAVeterinary Medicine and Science2024Uluslararası, Hakemli, Basılı, SCI-Expanded
2 infoIn vitro antimicrobial activity of ginseng extract against Staphylococcus aureus, Salmonella Typhimurium and Listeria monocytogenes and its inhibitory effects on these pathogens in cooked ground beefSOYUÇOK ALİ,KILIÇ BİROL,BAŞYİĞİT KILIÇ GÜLDEN,YALÇIN HALİLMeat Science2024Uluslararası, Hakemli, Basılı+Elektronik, SCI-Expanded
3 infoThe Physicochemical, Textural, Microbiological and Sensory Properties of Skimmed Buffalo Milk Yogurt with Tragacanth Gum During StorageÖZMERT ERGİN SEMA,GÜN İLHAN,KARA RECEP,SOYUÇOK ALİ,ALBAYRAK KARAOĞLU ASLIFood Technology and Biotechnology2024Uluslararası, Hakemli, Basılı+Elektronik, SCI-Expanded
4 infoHelichrysum arenarium-mediated facile green synthesis, antibacterial, catalytic activity and hydrogen evolution of metallic (Ag, Cu) and bimetallic (Ag/Cu) nanoparticlesŞAHİN MURADİYE, ARSLAN YASİN, SOYUÇOK ALİMaterials Chemistry and Physics2024Uluslararası, Hakemli, Basılı+Elektronik, SCI-Expanded
5 infoDetermination of in vitro antimicrobial and antibiofilm activity of Hypericum crenulatum against some food pathogens and its phenolic contentSOYUÇOK ALİ, KART ASIM, YALÇIN HALİL, ZEYBEK ESRA, ÖZKAN OKTAYACTA ALIMENTARIA2024Uluslararası, Hakemli, Basılı+Elektronik, SCI-Expanded
6 infoVirulence properties of nisin-resistant bacteria isolated from raw milk and cheese samplesBAŞYİĞİT KILIÇ GÜLDEN,YALÇIN HALİL,SOYUÇOK ALİ,SUDAĞIDAN MERTActa Alimentaria2024Uluslararası, Hakemli, Basılı+Elektronik, SCI-Expanded
7 infoOptimization of Synthesis Reaction Parameters of AgNPs Derived from Laser trilobum Plant for Foodborne PathogensSOYUÇOK ALİ,TOSUN BEKİR,KABAK BURCUFood and Bioprocess Technology2024Uluslararası, Hakemli, Basılı+Elektronik, SCI-Expanded
8 infoVirulence properties of Listeria monocytogenes isolated from meat and meat contact surfaces in a slaughterhouseTAŞÇI FULYA,SUDAĞIDAN MERT,AYDIN ALİ,YAVUZ ORHAN,SOYUÇOK ALİPolish Journal of Veterinary Sciences2024Uluslararası, Hakemli, Basılı+Elektronik, SCI-Expanded
9 infoAssessment of In Vitro Antioxidant Capacity of Ginseng Extract and Its Effect on Inhibiting Lipid Oxidation and Physicochemical Properties of Cooked Ground Beef During Refrigerated StorageSOYUÇOK ALİ,KILIÇ BİROL,BAŞYİĞİT KILIÇ GÜLDENFood Technology and Biotechnology2024Uluslararası, Hakemli, Basılı+Elektronik, SCI-Expanded
10 infoBACTERIAL MICROBIOTA AND CHEMICAL PROPERTIES OF TURKISH TARHANAERSOY ÖMEROĞLU ESRA, CAN ÖZGE, Temiz Şevval Nur, Al Rabia, Altunbas Osman, SOYUÇOK ALİ, YURT Mediha Nur, ÖZALP VELİ CENGİZ, SUDAĞIDAN MERTJournal of microbiology, biotechnology and food sciences2023Uluslararası, Hakemli, Basılı+Elektronik, ESCI
11 infoBazı Esansiyel Yağların Metisiline Dirençli Staphylococcus aureus Üzerine EtkileriSOYUÇOK ALİTurkish Science and Technology Publishing (TURSTEP)2022Ulusal, Hakemli, Basılı+Elektronik, TR DİZİN
12 infoEffect of dietary fiber sources such as psyllium, oat and pea on the physicochemical and microbiological properties of ayran during storageYALÇIN HALİL, GÜN İLHAN, SOYUÇOK ALİHarran Tarim ve Gida Dergisi2022Ulusal, Hakemli, Basılı+Elektronik, TR DİZİN
13 infoFERMANTASYON VE KURUTMA BOYUNCA TARHANA HAMURUNDA MEYDANA GELEN ORGANİK ASİT KİNETİĞİNİN BELİRLENMESİSOYUÇOK ALİVan Veterinary Journal2022Ulusal, Hakemli, Basılı+Elektronik, TR DİZİN
14 infoIdentification of bacterial communities of fermented cereal beverage Boza by metagenomic analysisUÇAK Samet, YURT Mediha Nur, TAŞBAŞI Behiye Büşra, ACAR Elif Esma, ALTUNBAŞ Osman, SOYUÇOK Ali, AYDIN Ali, ÖZALP Veli Cengiz, SUDAĞIDAN MertLWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY2022Uluslararası, Hakemli, Elektronik, SCI-Expanded
15 infoSuillus granulatus’tan elde edilen etanolik ekstraktın antioksidan ve antimikrobiyal aktivitelerinin belirlenmesiSOYUÇOK Ali, DOĞANTÜRK Mahmut, YAVUZ Orhan, KÜÇÜKİĞCİ Cahit Burak, KIYAK AliMehmet Akif Ersoy Universitesi Veteriner Fakultesi Dergisi2022Ulusal, Hakemli, Elektronik, TR DİZİN
16 infoMetagenomic and chemical analysis of Tarhana during traditional fermentation processSOYUÇOK ALİ,YURT Mediha Nur,Altunbas Osman,ÖZALP VELİ CENGİZ,SUDAĞIDAN MERTFood Bioscience2021Uluslararası, Hakemli, Elektronik, SCI-Expanded
17 infoBoza Mikrobiyotasının Fermentasyon Sürecindeki DeğişimiKAVRUK MURAT, YURT Mediha Nur, Taşbaşı Behiye Büşra, Acar Elif Esma, SOYUÇOK ALİ, Altunbas Osman, ÖZALP VELİ CENGİZ, SUDAĞIDAN MERTKocatepe Veterinary Journal2021Ulusal, Hakemli, Elektronik, TR DİZİN
18 infoEt Ürünlerinde Enkapsülasyon Teknolojisinin KullanımıSOYUÇOK ALİ,KILIÇ BİROL,BAŞYİĞİT KILIÇ GÜLDENMehmet Akif Ersoy Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi2019Ulusal, Hakemli, Elektronik, CAB Abstracts, DOAJ, Google Scholar, Directory of Research Journals Indexing (DRJI), Atıf SOBIAD, Scientific Literature Database (Scilit), Index Copernicus, CrossRef, WorldCat
19 infoAn Evaluation of Guelder-Rose (Viburnum Opulus) and Hawthorn (Crataegus Monogyna) Concentrates as Alternative Antioxidant Sources to BHT and Nitrite in Poultry Meat Model SystemÇEMTEKİN BURCU, KILINÇ EMİNE, KARABACAK LALEHAN, DAĞTEKİN TUĞÇE, TİRYAKİ TUĞÇE, SOYUÇOK ALİ, ŞİMŞEK AZİM, KILIÇ BİROLScientific Papers. Series D. Animal Science2019Uluslararası, Hakemli, Elektronik, Emerging Sources Citation Index (ESCI)
20 infoEffects of Pomegranate Peel and Propolis Powders and Their Combinations on Physico-chemical and Microbiological Properties of Turkish Dry-fermented Sausage (Sucuk) with Various Nitrite LevelsKISA ÇİLEM, KARAGÖZ EZGİ, CİCİ GÜLFİZAR, KÖKER ÖMER, KILIÇ BİROL, ŞİMŞEK AZİM, BİLECEN DAMLA, SOYUÇOK ALİScientific Papers: Series D, Animal Science2018Uluslararası, Hakemli, Elektronik, Emerging Science Citation Index (ESCI)
21 infoSüt Kaynaklı Olmayan Probiyotik GıdalarSOYUÇOK ALİ,BAŞYİĞİT KILIÇ GÜLDENTurkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology2017Ulusal, Hakemli, Elektronik, TR DİZİN
22 infoYoğurt Örneklerinden İzole Edilmiş Laktik Asit Bakterilerinin Moleküler Yöntemlerle Tanımlanması ve Ekzopolisakkarit Üretimlerinin BelirlenmesiDemir Ebru,Kaygusuz Evrim,BAŞYİĞİT KILIÇ GÜLDEN,Yüce Sedef,SOYUÇOK ALİMehmet Akif Ersoy Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi2017Ulusal, Hakemli, Elektronik, Journal Index
23 infoEkzopolisakkaritlerin Özellikleri ve Gıda Sanayindeki ÖnemiSOYUÇOK ALİ,EKİZ TESLİME,BAŞYİĞİT KILIÇ GÜLDENNevşehir Bilim ve Teknoloji Dergisi2016Ulusal, Hakemli, Elektronik, TR DİZİN