1 | info | Potential Effects of Anthocyanin on Depression: A Review | KURTBEYOĞLU EMİNE,AKDUMAN GÜL,YÜKSEL FATMA,Usta Heybet Seher,DİNÇOĞLU AHMET HULUSİ | İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dergisi | 2024 | Uluslararası, Hakemli, Basılı+Elektronik, EBSCO |
2 | info | Effect of Spirulina platensis on probiotic, nutritional, and quality properties of yogurt | DİNÇOĞLU AHMET HULUSİ,Akça Sıdıka Seher,ÇALIŞKAN ZÜHAL | International Food Research Journal | 2024 | Uluslararası, Hakemli, Basılı+Elektronik, SCI-Expanded |
3 | info | Knowledge Levels and Attitudes of Nutrition and Dietetics Department Students Towards Probiotic Products: The Example of Burdur Mehmet Akif Ersoy University: Cross-Sectional Study | ÖZGÜR MUSTAFA, DİNÇOĞLU AHMET HULUSİ | Turkiye Klinikleri | 2023 | Uluslararası, Hakemli, Basılı+Elektronik, Index Copernicus |
4 | info | Influence of milk fat on Listeria monocytogenes viability under simulated gastrointestinal conditions and on the viable but not countable state | RUGJİ JERİNA, Özgür Elif Büşra, ÇALIŞKAN ZÜHAL, DİNÇOĞLU AHMET HULUSİ, Yıldırım İldeniz | Mehmet Akif Ersoy Universitesi Saglik Bilimleri Dergisi | 2023 | Ulusal, Hakemli, Basılı+Elektronik, DOAJ |
5 | info | Determination of bioactive properties of Capparis spinosa fruits and use in production of Tulum cheese | DİNÇOĞLU AHMET HULUSİ, İLERİ ALİ, RUGJİ JERİNA | Faculty of Food and Agriculture, United Arab Emirates University | 2023 | Uluslararası, Hakemli, Basılı+Elektronik, SCI-Expanded |
6 | info | Biocontrol of Listeria monocytogenes by Bacillus coagulans GBI-30, 6086 in a synbiotic white brined cheese: An In Vitro model study | RUGJİ JERİNA, DİNÇOĞLU AHMET HULUSİ | LWT | 2022 | Uluslararası, Hakemli, Elektronik, SCI-Expanded |
7 | info | Determination of Hydroxyproline Amount of Fermented Sausages by HPLC and Revealing the Relationship between Quality Parameters | Çakır Osman, DİNÇOĞLU AHMET HULUSİ | Asian Food Science Journal | 2022 | Uluslararası, Hakemli, Elektronik, Index Copernicus ICV: 98.81 (Proof: https://bit.ly/2oL1Wml) |
8 | info | Investigation of the effect of lavender (Lavandula angustifolia Mill.) essential oil on microbiological, physicochemical, and sensorial properties of meatballs during shelf-life, and its inhibitory effect on Escherichia coli O157:H7 | DİNÇOĞLU AHMET HULUSİ, ÇALIŞKAN ZÜHAL | International Food Research Journal | 2022 | Uluslararası, Hakemli, Elektronik, SCI-Expanded |
9 | info | Prebiotic Effect of D-Allulose (D-Psicose): Traditional Review | ÖZGÜR MUSTAFA, Özgür Elif Büşra, DİNÇOĞLU AHMET HULUSİ | Turkiye Klinikleri | 2022 | Uluslararası, Hakemli, Basılı+Elektronik, TR DİZİN |
10 | info | Prebiotic effect of D-allulose and β-glucan on whey beverage with Bifidobacterium animalis and investigation of some health effects of this functional beverage on rats | RUGJİ JERİNA, ÇALIŞKAN ZÜHAL, DİNÇOĞLU AHMET HULUSİ, ÖZGÜR MUSTAFA, Erol Zeki, Özgür Elif Büşra | Food Science and Technology | 2022 | Uluslararası, Hakemli, Elektronik, SCI-Expanded |
11 | info | COVID-19 and Food Safety Management Systems | DİNÇOĞLU AHMET HULUSİ, RUGJİ JERİNA | Türkiye Klinikleri Sağlık Bilimleri Dergisi | 2021 | Ulusal, Hakemli, Basılı+Elektronik, TR DİZİN |
12 | info | Use of rose oil in probiotic fermented whey as a functional food | DİNÇOĞLU AHMET HULUSİ,RUGJİ JERİNA | Journal of Food Science and Technology | 2020 | Uluslararası, Hakemli, Elektronik, SCI |
13 | info | A Renewable Source as a Functional Food: Chia Seed | DİNÇOĞLU AHMET HULUSİ,YEŞİLDEMİR ÖZGE | Current Nutrition Food Science | 2019 | Uluslararası, Hakemli, Basılı+Elektronik, ESCI, Scopus, EMBASE |
14 | info | Mercanköşk (Origanum Onites L.) Bitkisinin Bazı Gıda Patojenleri Üzerine Antibakteriyel Etkinliğinin Saptanması | DİNÇOĞLU AHMET HULUSİ | Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Dergisi | 2019 | Uluslararası, Hakemli, Elektronik, TR DİZİN |
15 | info | Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar ve Gıda Güvenliği | DİNÇOĞLU AHMET HULUSİ | Türkiye Klinikleri-Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Dergisi | 2016 | Ulusal, Hakemli, Elektronik, TR DİZİN |
16 | | DETERMINATION OF ESCHERICHIA COLI O157 H7 IN CHICKEN MEATS SOLD IN SANLIURFA REGION | DİNÇOĞLU AHMET HULUSİ,GÖNÜLALAN ZAFER | Manas Journal of Engineering | 2016 | Uluslararası, Hakemli, Basılı, Google Scholar, DOAJ |
17 | | Presence of Central Nervous System Tissues as Bovine Spongiform Encephalopathy Specified Risk Material in Turkish Raw Meat Ball Cig Kofte | DİNÇOĞLU AHMET HULUSİ | Food Science and Technology | 2016 | Uluslararası, Hakemli, Basılı, SCI-Expanded |
18 | info | Determination of Parasitic Contamination at Production Phase in Deep Redground Pepper Isot Produced in Sanliurfa Turkey | GÖKCEN AHMET,ARDIÇ MUSTAFA,ADANIR RAMAZAN,DURAN AYHAN,DİNÇOĞLU AHMET HULUSİ | Journal of Animal and Veterinary Advances | 2014 | Uluslararası, Hakemli, Basılı+Elektronik, Scopus, Agro asia, World agri database, Biosis preview, MedLit, ASCI-ACR, CAS, DOAJ, Journal Sitation Report |
19 | info | İzmit Bölgesinde Satışa Sunulan Peynirlerdeki Aflatoksin M1 Düzeylerinin ELISA Yöntemiyle Tespiti | DİNÇOĞLU AHMET HULUSİ,GÖNÜLALAN ZAFER,KÖK FİLİZ | e-Journal of New World Sciences Academy | 2012 | Uluslararası, Hakemli, Elektronik, EBSCO PUBLISHING |
20 | info | Peynir Altı Suyunun Beslenmemizdeki Önemi ve Kullanım Olanakları | DİNÇOĞLU AHMET HULUSİ,ARDIÇ MUSTAFA | Harran Üniv Vet Fak Derg | 2012 | Ulusal, Hakemli, Basılı+Elektronik, TR DİZİN |
21 | info | Şanlıurfa ve Çevresindeki Kuyu Sularında Çinko ve Selenyum Düzeyleri | TEMAMOĞULLARI FÜSUN,DİNÇOĞLU AHMET HULUSİ | Kafkas Universitesi Veteriner Fakultesi Dergisi | 2010 | Uluslararası, Hakemli, Basılı+Elektronik, SCI-Expanded |
22 | info | Soğanın Farmakolojik ve Toksikolojik Etkileri | DİNÇOĞLU AHMET HULUSİ,TEMAMOĞULLARI FÜSUN | e-Journal of New World Sciences Academy. | 2010 | Uluslararası, Hakemli, Elektronik, EBSCO PUBLISHING |
23 | info | Shelf Life Sensory Attributes and Microbiological and Chemical Characteristics of Processed Mirror Carp Cyprinus carpio L Fillets | PATIR BAHRİ,GÜREL İNANLI AYŞE,ÖKSÜZTEPE GÜLSÜM,DİNÇOĞLU AHMET HULUSİ,İLHAK OSMAN İRFAN | J of Animal and Veterinary Advances | 2009 | Uluslararası, Hakemli, Basılı+Elektronik, SCI-Expanded |
24 | info | Sorbik Asit tuzlarının Süt ve Süt Ürünlerinde Kullanımı | DİNÇOĞLU AHMET HULUSİ | Doğu Anadolu Bölgesi Araştırmaları Derg | 2005 | Ulusal, Hakemli, Basılı+Elektronik, Ulakbim |
25 | info | Keban Baraj Gölü Tatlı Su İstakozlarının Astacus leptodactylus ESCH 1823 Mikrobiyolojik Kalitesi ve Mikrobiyel Florası Üzerine Araştırmalar | PATIR BAHRİ,DİNÇOĞLU AHMET HULUSİ,GÜREL İNANLI AYŞE | Ege Üniv Su Ürünleri Derg | 2002 | Ulusal, Hakemli, Basılı+Elektronik, Ulakbim-Tübitak |
26 | info | Fermented Cyprinus carpio L Sausage | ARSLAN ALİ,DİNÇOĞLU AHMET HULUSİ,GÖNÜLALAN ZAFER | Tr. J. of Veterinary and Animal Sciences | 2001 | Uluslararası, Hakemli, Basılı+Elektronik, SCI-Expanded |
27 | info | Geleneksel Yöntemle Üretilen Tulum Peynirinin Olgunlaşması Sırasında Meydana Gelen Mikrobiyolojik ve Kimyasal Değişimler Üzerine Araştırmalar | PATIR BAHRİ,ÖKSÜZTEPE GÜLSÜM,DİNÇOĞLU AHMET HULUSİ | F.Ü. Sağlık Bil Derg | 2001 | Ulusal, Hakemli, Basılı+Elektronik, Ulakbim-Tübitak |
28 | info | Potasyum Sorbat Uygulanmış Tuz Kürü Aynalı Sazan Cyprinus carpio L Filetolarının Üretimi ve Muhafazası Sırasında Meydana Gelen Mikrobiyolojik ve Kimyasal Değişimler Üzerine Araştırmalar | PATIR BAHRİ,GÜREL İNANLI AYŞE,ÖKSÜZTEPE GÜLSÜM,DİNÇOĞLU AHMET HULUSİ | Veteriner Bilimleri Derg | 2001 | Ulusal, Hakemli, Basılı+Elektronik, Ulakbim-Tübitak |
29 | info | Farklı Sıcaklıklarda Muhafaza Edilen Dondurulmuş Kerevitlerin Astacus leptodactylus ESCH 1823 Mikrobiyolojik ve Kimyasal Kalitesi | PATIR BAHRİ,DİNÇOĞLU AHMET HULUSİ,GÜREL İNANLI AYŞE | Veteriner Bilimleri Derg | 2001 | Ulusal, Hakemli, Basılı+Elektronik, Ulakbim-Tübitak |
30 | info | Elazığ da Tüketime Sunulan Taze Beyaz Peynirler ile Tulum Peynirlerinde Br Spp nin Varlığı Üzerine Araştırmalar | PATIR BAHRİ,DİNÇOĞLU AHMET HULUSİ | F.Ü. Sağlık Bil Derg | 2001 | Ulusal, Hakemli, Basılı+Elektronik, Ulakbim-Tübitak |
31 | info | Gümüş Balığından Fermente Sucuk Üretimi Üzerine Deneysel Çalışmalar | ARSLAN ALİ,DİNÇOĞLU AHMET HULUSİ,GÖNÜLALAN ZAFER | Kafkas Üniv Vet Fak Derg | 2001 | Ulusal, Hakemli, Basılı+Elektronik, Ulakbim-Tübitak |
32 | info | Elazığ da Tüketime Sunulan Tulum Peynirinin Mikrobiyolojik ve Kimyasal Kalitesi ile Laktik Asit Bakterileri Üzerine Araştırmalar | PATIR BAHRİ,ÖKSÜZTEPE GÜLSÜM,DİNÇOĞLU AHMET HULUSİ,KÖK FİLİZ | F.Ü. Sağlık Bil. Derg | 2000 | Ulusal, Hakemli, Basılı+Elektronik, Ulakbim-Tübitak |
33 | | Gıda Kaynaklı Karsinojenler | GÖNÜLALAN ZAFER,ARSLAN ALİ,DİNÇOĞLU AHMET HULUSİ | Erciyes Üniv Sağlık Bil Derg | 1999 | Ulusal, Hakemli, Basılı, Ulakbim-Tübitak |
34 | info | Tavuk Karkas Kısımları ve Karkas Yıkama Sularında Listeria Türlerinin İncelenmesi | ARSLAN ALİ,GÖNÜLALAN ZAFER,DİNÇOĞLU AHMET HULUSİ,KÖK FİLİZ | Tr. J. of Veterinary and Animal Sciences | 1999 | Uluslararası, Hakemli, Basılı+Elektronik, SCI-Expanded |
35 | info | Pastırmada L monocytogens 4B SLCC Suşunun Canlı Kalma Süresinin İncelenmesi | ARSLAN ALİ,GÖNÜLALAN ZAFER,KÖK FİLİZ,DİNÇOĞLU AHMET HULUSİ,SERVİ KADİR,KARA HAKİ,DOĞAN İSMET | Tr. J. of Veterinary and Animal Sciences | 1999 | Uluslararası, Hakemli, Basılı+Elektronik, SCI-Expanded |
36 | info | Su Ürünleri ile İnsanlara Geçen Hastalıklar | ARSLAN ALİ,DİNÇOĞLU AHMET HULUSİ,GÜVEN ABAMÜSLÜM | Kafkas Üniv Vet Fak Derg | 1995 | Ulusal, Hakemli, Basılı+Elektronik, Ulakbim-Tübitak |