Makaleler

Makale Adı Yazarlar Yayın Yeri Yılı Açıklama
1 infoPotential Effects of Anthocyanin on Depression: A ReviewKURTBEYOĞLU EMİNE,AKDUMAN GÜL,YÜKSEL FATMA,Usta Heybet Seher,DİNÇOĞLU AHMET HULUSİİzmir Katip Çelebi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dergisi2024Uluslararası, Hakemli, Basılı+Elektronik, EBSCO
2 infoEffect of Spirulina platensis on probiotic, nutritional, and quality properties of yogurtDİNÇOĞLU AHMET HULUSİ,Akça Sıdıka Seher,ÇALIŞKAN ZÜHALInternational Food Research Journal2024Uluslararası, Hakemli, Basılı+Elektronik, SCI-Expanded
3 infoKnowledge Levels and Attitudes of Nutrition and Dietetics Department Students Towards Probiotic Products: The Example of Burdur Mehmet Akif Ersoy University: Cross-Sectional StudyÖZGÜR MUSTAFA, DİNÇOĞLU AHMET HULUSİTurkiye Klinikleri2023Uluslararası, Hakemli, Basılı+Elektronik, Index Copernicus
4 infoInfluence of milk fat on Listeria monocytogenes viability under simulated gastrointestinal conditions and on the viable but not countable stateRUGJİ JERİNA, Özgür Elif Büşra, ÇALIŞKAN ZÜHAL, DİNÇOĞLU AHMET HULUSİ, Yıldırım İldenizMehmet Akif Ersoy Universitesi Saglik Bilimleri Dergisi2023Ulusal, Hakemli, Basılı+Elektronik, DOAJ
5 infoDetermination of bioactive properties of Capparis spinosa fruits and use in production of Tulum cheeseDİNÇOĞLU AHMET HULUSİ, İLERİ ALİ, RUGJİ JERİNAFaculty of Food and Agriculture, United Arab Emirates University2023Uluslararası, Hakemli, Basılı+Elektronik, SCI-Expanded
6 infoBiocontrol of Listeria monocytogenes by Bacillus coagulans GBI-30, 6086 in a synbiotic white brined cheese: An In Vitro model studyRUGJİ JERİNA, DİNÇOĞLU AHMET HULUSİLWT2022Uluslararası, Hakemli, Elektronik, SCI-Expanded
7 infoDetermination of Hydroxyproline Amount of Fermented Sausages by HPLC and Revealing the Relationship between Quality ParametersÇakır Osman, DİNÇOĞLU AHMET HULUSİAsian Food Science Journal2022Uluslararası, Hakemli, Elektronik, Index Copernicus ICV: 98.81 (Proof: https://bit.ly/2oL1Wml)
8 infoInvestigation of the effect of lavender (Lavandula angustifolia Mill.) essential oil on microbiological, physicochemical, and sensorial properties of meatballs during shelf-life, and its inhibitory effect on Escherichia coli O157:H7DİNÇOĞLU AHMET HULUSİ, ÇALIŞKAN ZÜHALInternational Food Research Journal2022Uluslararası, Hakemli, Elektronik, SCI-Expanded
9 infoPrebiotic Effect of D-Allulose (D-Psicose): Traditional ReviewÖZGÜR MUSTAFA, Özgür Elif Büşra, DİNÇOĞLU AHMET HULUSİTurkiye Klinikleri2022Uluslararası, Hakemli, Basılı+Elektronik, TR DİZİN
10 infoPrebiotic effect of D-allulose and β-glucan on whey beverage with Bifidobacterium animalis and investigation of some health effects of this functional beverage on ratsRUGJİ JERİNA, ÇALIŞKAN ZÜHAL, DİNÇOĞLU AHMET HULUSİ, ÖZGÜR MUSTAFA, Erol Zeki, Özgür Elif BüşraFood Science and Technology2022Uluslararası, Hakemli, Elektronik, SCI-Expanded
11 infoCOVID-19 and Food Safety Management SystemsDİNÇOĞLU AHMET HULUSİ, RUGJİ JERİNATürkiye Klinikleri Sağlık Bilimleri Dergisi2021Ulusal, Hakemli, Basılı+Elektronik, TR DİZİN
12 infoUse of rose oil in probiotic fermented whey as a functional foodDİNÇOĞLU AHMET HULUSİ,RUGJİ JERİNAJournal of Food Science and Technology2020Uluslararası, Hakemli, Elektronik, SCI
13 infoA Renewable Source as a Functional Food: Chia SeedDİNÇOĞLU AHMET HULUSİ,YEŞİLDEMİR ÖZGECurrent Nutrition Food Science2019Uluslararası, Hakemli, Basılı+Elektronik, ESCI, Scopus, EMBASE
14 infoMercanköşk (Origanum Onites L.) Bitkisinin Bazı Gıda Patojenleri Üzerine Antibakteriyel Etkinliğinin SaptanmasıDİNÇOĞLU AHMET HULUSİMehmet Akif Ersoy Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Dergisi2019Uluslararası, Hakemli, Elektronik, TR DİZİN
15 infoGenetiği Değiştirilmiş Organizmalar ve Gıda GüvenliğiDİNÇOĞLU AHMET HULUSİTürkiye Klinikleri-Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Dergisi2016Ulusal, Hakemli, Elektronik, TR DİZİN
16DETERMINATION OF ESCHERICHIA COLI O157 H7 IN CHICKEN MEATS SOLD IN SANLIURFA REGIONDİNÇOĞLU AHMET HULUSİ,GÖNÜLALAN ZAFERManas Journal of Engineering2016Uluslararası, Hakemli, Basılı, Google Scholar, DOAJ
17Presence of Central Nervous System Tissues as Bovine Spongiform Encephalopathy Specified Risk Material in Turkish Raw Meat Ball Cig KofteDİNÇOĞLU AHMET HULUSİFood Science and Technology2016Uluslararası, Hakemli, Basılı, SCI-Expanded
18 infoDetermination of Parasitic Contamination at Production Phase in Deep Redground Pepper Isot Produced in Sanliurfa TurkeyGÖKCEN AHMET,ARDIÇ MUSTAFA,ADANIR RAMAZAN,DURAN AYHAN,DİNÇOĞLU AHMET HULUSİJournal of Animal and Veterinary Advances2014Uluslararası, Hakemli, Basılı+Elektronik, Scopus, Agro asia, World agri database, Biosis preview, MedLit, ASCI-ACR, CAS, DOAJ, Journal Sitation Report
19 infoİzmit Bölgesinde Satışa Sunulan Peynirlerdeki Aflatoksin M1 Düzeylerinin ELISA Yöntemiyle TespitiDİNÇOĞLU AHMET HULUSİ,GÖNÜLALAN ZAFER,KÖK FİLİZe-Journal of New World Sciences Academy2012Uluslararası, Hakemli, Elektronik, EBSCO PUBLISHING
20 infoPeynir Altı Suyunun Beslenmemizdeki Önemi ve Kullanım OlanaklarıDİNÇOĞLU AHMET HULUSİ,ARDIÇ MUSTAFAHarran Üniv Vet Fak Derg2012Ulusal, Hakemli, Basılı+Elektronik, TR DİZİN
21 infoŞanlıurfa ve Çevresindeki Kuyu Sularında Çinko ve Selenyum DüzeyleriTEMAMOĞULLARI FÜSUN,DİNÇOĞLU AHMET HULUSİKafkas Universitesi Veteriner Fakultesi Dergisi2010Uluslararası, Hakemli, Basılı+Elektronik, SCI-Expanded
22 infoSoğanın Farmakolojik ve Toksikolojik EtkileriDİNÇOĞLU AHMET HULUSİ,TEMAMOĞULLARI FÜSUNe-Journal of New World Sciences Academy.2010Uluslararası, Hakemli, Elektronik, EBSCO PUBLISHING
23 infoShelf Life Sensory Attributes and Microbiological and Chemical Characteristics of Processed Mirror Carp Cyprinus carpio L FilletsPATIR BAHRİ,GÜREL İNANLI AYŞE,ÖKSÜZTEPE GÜLSÜM,DİNÇOĞLU AHMET HULUSİ,İLHAK OSMAN İRFANJ of Animal and Veterinary Advances2009Uluslararası, Hakemli, Basılı+Elektronik, SCI-Expanded
24 infoSorbik Asit tuzlarının Süt ve Süt Ürünlerinde KullanımıDİNÇOĞLU AHMET HULUSİDoğu Anadolu Bölgesi Araştırmaları Derg2005Ulusal, Hakemli, Basılı+Elektronik, Ulakbim
25 infoKeban Baraj Gölü Tatlı Su İstakozlarının Astacus leptodactylus ESCH 1823 Mikrobiyolojik Kalitesi ve Mikrobiyel Florası Üzerine AraştırmalarPATIR BAHRİ,DİNÇOĞLU AHMET HULUSİ,GÜREL İNANLI AYŞEEge Üniv Su Ürünleri Derg2002Ulusal, Hakemli, Basılı+Elektronik, Ulakbim-Tübitak
26 infoFermented Cyprinus carpio L SausageARSLAN ALİ,DİNÇOĞLU AHMET HULUSİ,GÖNÜLALAN ZAFERTr. J. of Veterinary and Animal Sciences2001Uluslararası, Hakemli, Basılı+Elektronik, SCI-Expanded
27 infoGeleneksel Yöntemle Üretilen Tulum Peynirinin Olgunlaşması Sırasında Meydana Gelen Mikrobiyolojik ve Kimyasal Değişimler Üzerine AraştırmalarPATIR BAHRİ,ÖKSÜZTEPE GÜLSÜM,DİNÇOĞLU AHMET HULUSİF.Ü. Sağlık Bil Derg2001Ulusal, Hakemli, Basılı+Elektronik, Ulakbim-Tübitak
28 infoPotasyum Sorbat Uygulanmış Tuz Kürü Aynalı Sazan Cyprinus carpio L Filetolarının Üretimi ve Muhafazası Sırasında Meydana Gelen Mikrobiyolojik ve Kimyasal Değişimler Üzerine AraştırmalarPATIR BAHRİ,GÜREL İNANLI AYŞE,ÖKSÜZTEPE GÜLSÜM,DİNÇOĞLU AHMET HULUSİVeteriner Bilimleri Derg2001Ulusal, Hakemli, Basılı+Elektronik, Ulakbim-Tübitak
29 infoFarklı Sıcaklıklarda Muhafaza Edilen Dondurulmuş Kerevitlerin Astacus leptodactylus ESCH 1823 Mikrobiyolojik ve Kimyasal KalitesiPATIR BAHRİ,DİNÇOĞLU AHMET HULUSİ,GÜREL İNANLI AYŞEVeteriner Bilimleri Derg2001Ulusal, Hakemli, Basılı+Elektronik, Ulakbim-Tübitak
30 infoElazığ da Tüketime Sunulan Taze Beyaz Peynirler ile Tulum Peynirlerinde Br Spp nin Varlığı Üzerine AraştırmalarPATIR BAHRİ,DİNÇOĞLU AHMET HULUSİF.Ü. Sağlık Bil Derg2001Ulusal, Hakemli, Basılı+Elektronik, Ulakbim-Tübitak
31 infoGümüş Balığından Fermente Sucuk Üretimi Üzerine Deneysel ÇalışmalarARSLAN ALİ,DİNÇOĞLU AHMET HULUSİ,GÖNÜLALAN ZAFERKafkas Üniv Vet Fak Derg2001Ulusal, Hakemli, Basılı+Elektronik, Ulakbim-Tübitak
32 infoElazığ da Tüketime Sunulan Tulum Peynirinin Mikrobiyolojik ve Kimyasal Kalitesi ile Laktik Asit Bakterileri Üzerine AraştırmalarPATIR BAHRİ,ÖKSÜZTEPE GÜLSÜM,DİNÇOĞLU AHMET HULUSİ,KÖK FİLİZF.Ü. Sağlık Bil. Derg2000Ulusal, Hakemli, Basılı+Elektronik, Ulakbim-Tübitak
33Gıda Kaynaklı KarsinojenlerGÖNÜLALAN ZAFER,ARSLAN ALİ,DİNÇOĞLU AHMET HULUSİErciyes Üniv Sağlık Bil Derg1999Ulusal, Hakemli, Basılı, Ulakbim-Tübitak
34 infoTavuk Karkas Kısımları ve Karkas Yıkama Sularında Listeria Türlerinin İncelenmesiARSLAN ALİ,GÖNÜLALAN ZAFER,DİNÇOĞLU AHMET HULUSİ,KÖK FİLİZTr. J. of Veterinary and Animal Sciences1999Uluslararası, Hakemli, Basılı+Elektronik, SCI-Expanded
35 infoPastırmada L monocytogens 4B SLCC Suşunun Canlı Kalma Süresinin İncelenmesiARSLAN ALİ,GÖNÜLALAN ZAFER,KÖK FİLİZ,DİNÇOĞLU AHMET HULUSİ,SERVİ KADİR,KARA HAKİ,DOĞAN İSMETTr. J. of Veterinary and Animal Sciences1999Uluslararası, Hakemli, Basılı+Elektronik, SCI-Expanded
36 infoSu Ürünleri ile İnsanlara Geçen HastalıklarARSLAN ALİ,DİNÇOĞLU AHMET HULUSİ,GÜVEN ABAMÜSLÜMKafkas Üniv Vet Fak Derg1995Ulusal, Hakemli, Basılı+Elektronik, Ulakbim-Tübitak