| 1 | GIDA SANAYİ İÇİN KIYMETLİ BİLEŞENLERİN ELDE EDİLMESİNDE KULLANILAN EKSTRAKSİYON TEKNİKLERİ: SÜPERKRİTİK AKIŞKAN EKSTRAKSİYONUNA GENEL BAKIŞ | ÇALIŞKAN ZÜHAL, DİNÇOĞLU AHMET HULUSİ | 9. VETERİNER GIDA HİJYENİ KONGRESİ | 22.12.2021 | Tam metin bildiri, Basılı, Antalya |
| 2 | FENOLİK BİLEŞİKLER İÇERİSİNDE ANTOSİYANİNLERİN YERİ VE GIDA ENDÜSTRİSİNDE KULLANIM ALANLARI | Özgür Elif Büşra, DİNÇOĞLU AHMET HULUSİ | 9. VETERİNER GIDA HİJYENİ KONGRESİ | 22.12.2021 | Tam metin bildiri, Basılı, Antalya |
| 3 | D-Alluloz ve Beta-Glukanın Prebiyotik Etkisinin Bifidobacterium animalis'li Peynir Altı Suyu İçeceğinde İncelenmesi | RUGJİ JERİNA, ÇALIŞKAN ZÜHAL, DİNÇOĞLU AHMET HULUSİ, Özgür Elif Büşra, Erol Zeki, ÖZGÜR MUSTAFA | 9. VETERİNER GIDA HİJYENİ KONGRESİ | 22.12.2021 | Özet bildiri, Basılı, Antalya |
| 4 | Probiyotik Yoğurtların Kalite Özellikleri Üzerine Spirulina Platensis’in Etkisi | Akça Sıdıka Seher, DİNÇOĞLU AHMET HULUSİ | 9. VETERİNER GIDA HİJYENİ KONGRESİ | 22.12.2021 | Özet bildiri, Basılı, Antalya |
| 5 | Burdur İlinde Satışa Sunulan Sucukların Kalite Parametrelerinin Belirlenmesi | Çakır Osman, DİNÇOĞLU AHMET HULUSİ | 9. VETERİNER GIDA HİJYENİ KONGRESİ | 22.12.2021 | Özet bildiri, Basılı, Antalya |
| 6 | Geliştirilen Fonksiyonel Whey İçeceğinin Bazı Sağlık Etkilerinin Deney Hayvanlarında Gösterilmesi | Erol Zeki, ÖZGÜR MUSTAFA, DİNÇOĞLU AHMET HULUSİ, RUGJİ JERİNA, Özgür Elif Büşra, ÇALIŞKAN ZÜHAL | 9. VETERİNER GIDA HİJYENİ KONGRESİ | 22.12.2021 | Özet bildiri, Basılı, Antalya |
| 7 | COMPARİSON OF FOOD SAFETY MANAGEMENT SYSTEMS: HACCP AND ISO 22000 | RUGJİ JERİNA,DİNÇOĞLU AHMET HULUSİ,ÇALIŞKAN ZÜHAL | III. International Health Science And Life Congress | 29.06.2020 | Tam metin bildiri, Elektronik, |
| 8 | ET BAZLI FONKSİYONEL GIDALARA GENEL BAKIŞ | ÇALIŞKAN ZÜHAL,DİNÇOĞLU AHMET HULUSİ,RUGJİ JERİNA | III. International Health Science And Life Congress | 29.06.2020 | Tam metin bildiri, Elektronik, |
| 9 | FONKSİYONEL BESİN VE BİLEŞENLERİNİN BESİN ALERJİLERİNDEKİ ROLÜ | DİNÇOĞLU AHMET HULUSİ,ÇALIŞKAN ZÜHAL,RUGJİ JERİNA | III. International Health Science And Life Congress | 29.06.2020 | Tam metin bildiri, Elektronik, |
| 10 | Tulum Peynirinin Olgunlaşması Esnasında Peynirin Bazı Kalite Özellikleri Üzerine Kaparinin Etkisi | İLERİ ALİ,DİNÇOĞLU AHMET HULUSİ | 8. Ulusal / 2. Uluslararası Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi | 28.10.2019 | Özet bildiri, Elektronik, Antalya |
| 11 | Lavanta Esansiyel Yağlarının Köftede Escherichia coli O157:H7 ile Köftenin Duyusal, Kimyasal ve Mikrobiyolojik Kalitesi Üzerine Olan Etkisi | ÇALIŞKAN ZÜHAL,DİNÇOĞLU AHMET HULUSİ | 8. Ulusal / 2. Uluslararası Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi | 28.10.2019 | Özet bildiri, Elektronik, Antalya |
| 12 | Yenilebilir Film ve Kaplamalarda Probiyotik Kullanımı | RUGJİ JERİNA,DİNÇOĞLU AHMET HULUSİ | 8. Ulusal / 2. Uluslararası Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi | 28.10.2019 | Özet bildiri, Elektronik, Antalya |
| 13 | Fonksiyonel Gıda Olarak Probiyotik Fermente Peyniraltı Suyu ve Probiyotik Canlılığı Artırmak için Gül Yağı Kullanımı | DİNÇOĞLU AHMET HULUSİ,RUGJİ JERİNA | 8. Ulusal / 2. Uluslararası Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi | 28.10.2019 | Özet bildiri, Elektronik, Antalya |
| 14 | FONKSİYONEL BESİNLERİN SPORCU BESLENMESİNDEKİ YERİ VE ÖNEMİ | DİNÇOĞLU AHMET HULUSİ,ÜNAL BAHAR | II. Dünya Spor Bilimleri Araştırmaları Kongresi | 25.03.2019 | Özet bildiri, Elektronik, Manisa |
| 15 | SPORTİF PERFORMANSTA MİKRO BESLEYİCİLERİN ROLÜ | ÜNAL BAHAR,DİNÇOĞLU AHMET HULUSİ | II. Dünya Spor Bilimleri Araştırmaları Kongresi | 25.03.2019 | Özet bildiri, Elektronik, Manisa |
| 16 | Mercanköşk (Origanum onites L.) Bitkisinin Bazı Gıda Patojenleri Üzerine Antibakteriyel Etkinliğinin Saptanması | DİNÇOĞLU AHMET HULUSİ | 7. VETERİNER GIDA HİJYENİ KONGRESİ | 08.10.2017 | Özet bildiri, Basılı, AYDIN |
| 17 | GESTASYONEL DİYABET VE PROBİYOTİKLER: MATERNAL, PRENATAL VE POSTNATALETKİLERİ | ATAY FATMA,ŞENER EMİNE HİLAL,DİNÇOĞLU AHMET HULUSİ | I. ULUSLARARASI SAĞLIK BİLİMLERİ KONGRESİ | 01.07.2017 | Özet bildiri, Elektronik, AYDIN |
| 18 | YENİÇAĞIN FONKSİYONEL BESİNİ: ÇİYA TOHUMU | DİNÇOĞLU AHMET HULUSİ,YEŞİLDEMİR ÖZGE | ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ I. ULUSLARARASI SAĞLIK BİLİMLERİ KONGRESİ | 01.07.2017 | Özet bildiri, Basılı, AYDIN |
| 19 | LAVANTANIN (LAVANDULA) YAYGIN ETKİLERİ VE GIDALARDA KULLANIMI | DİNÇOĞLU AHMET HULUSİ,ÇALIŞKAN ZÜHAL | ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ I. ULUSLARARASI SAĞLIK BİLİMLERİ KONGRESİ | 01.07.2017 | Özet bildiri, Basılı, AYDIN |
| 20 | GESTASYONEL DİYABET VE PROBİYOTİKLER: MATERNAL, PRENATAL VE POSTNATAL ETKİLERİ | ATAY FATMA,ŞENER EMİNE HİLAL,DİNÇOĞLU AHMET HULUSİ | ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ I. ULUSLARARASI SAĞLIK BİLİMLERİ KONGRESİ | 01.07.2017 | Özet bildiri, Basılı, AYDIN |
| 21 | Yaşlanma ve Mikrobiyata | BEKAR CANSU,DİNÇOĞLU AHMET HULUSİ,GENÇER FERAY | Keyifli Yaş Alma Kongresi | 13.05.2017 | Özet bildiri, Basılı, İzmir |
| 22 | Sarkopenik obezite | GENÇER FERAY,DİNÇOĞLU AHMET HULUSİ,BEKAR CANSU | Uluslararası Keyifli Yaş Alma Kongresi | 13.05.2017 | Özet bildiri, Basılı, İzmir |
| 23 | BİLİŞSEL FONKSİYON BOZUKLUKLARI İLE B12, FOLİK ASİT VE HOMOSİSTEİN ARASINDAKİ İLİŞKİ | DİNÇOĞLU AHMET HULUSİ,BEKAR CANSU,GENÇER FERAY | Uluslararası Keyifli Yaş Alma Kongresi | 13.05.2017 | Özet bildiri, Basılı, İzmir |
| 24 | BİLİŞSEL FONKSİYON BOZUKLUKLARI İLE B12, FOLİK ASİT VE HOMOSİSTEİN ARASINDAKİ İLİŞKİ | DİNÇOĞLU AHMET HULUSİ,BEKAR CANSU,GENÇER FERAY | ULUSLARARASI İZMİR KEYiFLi YAŞ ALMA FUARI VE KONGRESİ | 13.05.2017 | Özet bildiri, Basılı, İZMİR |
| 25 | YAŞLANMA VE MİKROBİYOTA | BEKAR CANSU,DİNÇOĞLU AHMET HULUSİ,GENÇER FERAY | ULUSLARARASI İZMİR KEYİFLİ YAŞ ALMA FUARI VE KONGRESİ | 13.05.2017 | Özet bildiri, Basılı, İZMİR |
| 26 | SARKOPENİK OBEZİTE VE BESLENME | GENÇER FERAY,DİNÇOĞLU AHMET HULUSİ,BEKAR CANSU | ULUSLARARASI İZMİR KEYİFLİ YAŞ ALMA FUARI VE KONGRESİ | 13.05.2017 | Özet bildiri, Basılı, İZMİR |
| 27 | The effect of persistent organic pollutants pops on pregnant woman and postnatal term babies | DİNÇOĞLU AHMET HULUSİ,ÖĞREN GÜL,ÖZGÜR MUSTAFA | World Congress on Public Health & Nutrition | 12.03.2016 | Özet bildiri, Basılı+Elektronik, Madrid |
| 28 | Dioxins and furans pcdd fs in animal products consumed by humans | DİNÇOĞLU AHMET HULUSİ,ÖĞREN GÜL | World Congress on Public Health & Nutrition | 12.03.2016 | Özet bildiri, Basılı+Elektronik, Madrid |
| 29 | Tarımda Gıda Güvenliği | DİNÇOĞLU AHMET HULUSİ | I. Tarım Sağlığı ve Güvenliği Sempozyumu | 07.04.2012 | Tam metin bildiri, Basılı, Şanlıurfa |
| 30 | Çiğköftede Bovine Spongioform Encephaplopaty Risk Materyali Olarak Merkezi Sinir Sistemi Dokularının Varlığı | DİNÇOĞLU AHMET HULUSİ | 4. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi | 16.10.2011 | Tam metin bildiri, Basılı, Antalya |
| 31 | Soğanın Farmakolojik ve Toksikolojik Etkileri | TEMAMOĞULLARI FÜSUN,DİNÇOĞLU AHMET HULUSİ | 3. Ulısal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi | 16.05.2009 | Tam metin bildiri, Basılı, Bursa |
| 32 | İnsanlık Kadar Eski Biberiye | DİNÇOĞLU AHMET HULUSİ,TEMAMOĞULLARI FÜSUN | 3. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi | 16.05.2009 | Tam metin bildiri, Basılı, Bursa |
| 33 | Antimicrobial Effect of Potassium Sorbate on Brucella melitensis in Tulum Cheese | DİNÇOĞLU AHMET HULUSİ,PATIR BAHRİ | 12th World Congress on Public Health | 01.05.2009 | Tam metin bildiri, Basılı, İstanbul |
| 34 | Determination of Aflatoxin Levels in Cheese Sold in İzmit Province | DİNÇOĞLU AHMET HULUSİ,GÖNÜLALAN ZAFER,KÖK FİLİZ | International Scientific Meeting Actualities in Animals Breeding and Pathology | 11.05.2007 | Tam metin bildiri, Basılı, Timişoara |
| 35 | Probiyotiklerin İnsan Sağlığı Açısından Önemi | YILDIRIM YELİZ,ERTAŞ ONMAZ NURHAN,DİNÇOĞLU AHMET HULUSİ | 2. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi | 20.09.2006 | Tam metin bildiri, Basılı, İstanbul |
| 36 | Determination of E. coli O157:H7 in Chicken Meats Sold in Şanlıurfa Region | DİNÇOĞLU AHMET HULUSİ,GÖNÜLALAN ZAFER | International Conference Sustainable Development and New Technologies for Agricultural Production in GAP Region | 31.05.2006 | Tam metin bildiri, Basılı, Şanlıurfa |
| 37 | İzmit Bölgesinden Elde Edilen Çeşitli Baharat Türlerindeki Aflatoksin Düzeylerinin Saptanması | DİNÇOĞLU AHMET HULUSİ,TEMAMOĞULLARI FÜSUN | Türkiye 9. Gıda Kongresi | 26.05.2006 | Tam metin bildiri, Basılı, Bolu |