1 | Aloe vera jel ile zenginleştirilmiş probiyotik yoğurt üretimi. TÜBİTAK 2209-B Sanayi Odaklı Lisans Bitirme Tezi Destekleme Programı | TÜBİTAK PROJESİ | Tamamlandı | 4.000 TÜRK LİRASI | Danışman |
2 | Süt ürünlerinden izole edilmiş laktik asit bakterilerinin antioksidan aktivitelerinin belirlenmesi. TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Yurt İçi/ Yurt Dışı Araştırma Projeleri Destekleme Programı | TÜBİTAK PROJESİ | Tamamlandı | 2.500 TÜRK LİRASI | Danışman |
3 | Üniversitelerin Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması ProjesiBURDUR İLİ SEKTÖREL REKABET GÜCÜNÜN ARTTIRILMASI: TARIM VE HAYVANCILIKTA FARKLILAŞARAK BÜTÜNLEŞİK KALKINMA- ALT PROJE- Burdur İli Geleneksel Süt Ürünleri Haritasının Çıkartılması Ve Belirlenen Ürünlerin Endüstriye Kazandırılması | Kalkınma Bakanlığı | Devam Ediyor | 2.499.444 TÜRK LİRASI | Araştırmacı |
4 | Geleneksel olarak üretilen sucuklardan koagulaz negatif stafilokokların izolasyonu, identifikasyonu ve bazı teknolojik özelliklerinin belirlenmesi. TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Yurt İçi/ Yurt Dışı Araştırma Projeleri Destekleme Programı | TÜBİTAK PROJESİ | Tamamlandı | 2.500 TÜRK LİRASI | Danışman |
5 | Süt ürünlerinden izole edilmiş olan laktik asit bakterilerinin bazı stres koşullarına direncinin ve koagregasyon özelliklerinin belirlenmesi. TÜBİTAK 2209-B Sanayi Odaklı Lisans Bitirme Tezi Destekleme Programı | TÜBİTAK PROJESİ | Tamamlandı | 4.000 TÜRK LİRASI | Danışman |
6 | Tereyağı örneklerinden laktik asit bakterilerinin izolasyonu, karakterizasyonu ve bazı endüstriyel özelliklerinin belirlenmesi. TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Yurt İçi/ Yurt Dışı Araştırma Projeleri Destekleme Programı | TÜBİTAK PROJESİ | Tamamlandı | 2.500 TÜRK LİRASI | Danışman |
7 | Farklı yoğurtlardan izole edilmiş laktik asit bakterilerinin moleküler yöntemlerle tür düzeyinde tanımlanması. TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Yurt İçi/ Yurt Dışı Araştırma Projeleri Destekleme Programı | TÜBİTAK PROJESİ | Tamamlandı | 2.500 TÜRK LİRASI | Danışman |
8 | Farklı yoğurtlardan izole edilmiş laktik asit bakterilerinin ekzopolisakkarit üretimlerinin belirlenmesi. 2209-A Üniversite Öğrencileri Yurt İçi/ Yurt Dışı Araştırma Projeleri Destekleme Programı. | TÜBİTAK PROJESİ | Tamamlandı | 2.500 TÜRK LİRASI | Danışman |
9 | Peynir ve yoğurt örneklerinden izole edilmiş olan laktik asit bakterilerinin bazı teknolojik özelliklerinin araştırılması. MAKÜ- 0294-YL-16 (2016-2017). | Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi | Tamamlandı | 8.000 TÜRK LİRASI | Yürütücü |
10 | Sofralık zeytinlerden halofilik laktik asit bakterilerinin izolasyonu tanımlanması ve teknolojik özelliklerinin belirlenmesi | Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi | Tamamlandı | 5.000 TÜRK LİRASI | Yürütücü |
11 | Probiyotik potansiyele sahip laktik asit bakterilerinin heteropolisakkarit üretimlerinin belirlenmesi | Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi | Tamamlandı | 5.000 TÜRK LİRASI | Yürütücü |
12 | Probiyotik Özellik Gösteren Bazı Maya Suşları ve Laktik Asit Bakterilerinin Etkileşimlerinin Araştırılması Santez No 0480 STZ 2013 2 | Sanayi Bakanlığı (SAN-TEZ) PROJESİ | Tamamlandı | 100.000 TÜRK LİRASI | Araştırmacı |
13 | Süt ve Peynirlerden İzole Edilen Patojen Bakterilerde Nisin Direncinin Tespiti ve Dirençli Suşların Virulans Özelliklerin Araştırılması MAKÜ 0213 NAP 13 | Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi | Tamamlandı | 19.983 TÜRK LİRASI | Yürütücü |
14 | Süt ve Peynirlerden İzole Edilen Patojen Bakterilerde Nisin Direncinin Tespiti ve Dirençli SuşlarınVirulans Özelliklerin Araştırılması | Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi | Tamamlandı | 19.983 TÜRK LİRASI | Yürütücü |
15 | Farklı peynir çeşitlerinden izole edilen laktik asit bakterilerinin tanımlanması ve süt endüstrisinde kullanımının araştırılması | Diğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç) | Tamamlandı | 120.000 | Yürütücü |
16 | MAKÜ NAP 0138 YL 11 | BAP | Tamamlandı | 3.000 | Yürütücü |
17 | 0326 M 2000 | BAP | Tamamlandı | 1.000 | Araştırmacı |
18 | SDÜ AF 517 | DİĞER | Tamamlandı | 3.500 | Araştırmacı |
19 | SDÜ BAP 939 M 2004 | DİĞER | Tamamlandı | 5.000 | Araştırmacı |
20 | 04 M 888 | DİĞER | Tamamlandı | 5.000 | Araştırmacı |
21 | SDÜ BAP 915 M 04 | DİĞER | Tamamlandı | 5.000 | Araştırmacı |
22 | 104 0 554 | TÜBİTAK PROJESİ | Tamamlandı | 58.000 | Araştırmacı |
23 | İlsan Hexal İlaç Firması projesi | DİĞER | Tamamlandı | 15.000 | Araştırmacı |
24 | Fonksiyonel keçi yoğurdu üretiminde farklı başlatıcı kültürlerin kullanım imkanlarının araştırılması MAKÜ 0149 YL 12 | BAP | Tamamlandı | 3.000 TÜRK LİRASI | Yürütücü |
25 | Transglutaminaz enzim üretimi ve süt sanayinde kullanım olanakları | TÜBİTAK PROJESİ | Tamamlandı | 220.000 | Araştırmacı |
26 | Süt sanayii için peynir ve yoğurt kültürleri ile laktaz enzimi üretimi laktoz tahammülsüzlüğüne karşı geleneksel ve modern çözümler | DİĞER | Tamamlandı | 500.000 | Araştırmacı |
27 | Deneysel akut pankreatit ve kolit modellerinde probiyotiklerin protektif etkinliğinin araştırılması | TÜBİTAK PROJESİ | Tamamlandı | 10.000 | Araştırmacı |
28 | Helicobacter pylori enfeksiyonuna konak yanıtı ve Helicobacter eradikasyonunda kefirin etkinliği | TÜBİTAK PROJESİ | Tamamlandı | 10.000 | Araştırmacı |
29 | Safra kanalı ligasyonu yapılan sıçanlarda bakteriyel translokasyon ve hepatik fibrozisin önlenmesinde kefirin etkinliğinin araştırılması | BAP | Tamamlandı | 10.000 | Araştırmacı |
30 | Bazı laktobasil suşlarının genetik tanısının yapılması ve faj dirençliliklerinin belirlenmesi | BAP | Tamamlandı | 10.000 | Araştırmacı |
31 | Bazı Lactobacillus plantarum suşlarının probiyotik ve teknolojik özelliklerinin belirlenmesi | TÜBİTAK PROJESİ | Tamamlandı | 105.650 TÜRK LİRASI | Yürütücü |
32 | MAKÜ 0122 NAP 10 | BAP | Tamamlandı | 10.000 | Yürütücü |