1 | info | Virulence properties of nisin-resistant bacteria isolated from raw milk and cheese samples | BAŞYİĞİT KILIÇ GÜLDEN,YALÇIN HALİL,SOYUÇOK ALİ,SUDAĞIDAN MERT | Acta Alimentaria | 2024 | Uluslararası, Hakemli, Elektronik, SCI |
2 | info | Assessment of In Vitro Antioxidant Capacity of Ginseng Extract and Its Efficiency on Lipid Oxidation Inhibition and Physicochemical Properties in Cooked Ground Beef During Refrigerated Storage | SOYUÇOK ALİ,KILIÇ BİROL,BAŞYİĞİT KILIÇ GÜLDEN | Food Technology and Biotechnology | 2024 | Uluslararası, Hakemli, Basılı+Elektronik, SCI-Expanded |
3 | info | Effects of Aloe vera utilization on physochemical and microbiological properties of Turkish dry fermented sausage | UŞAN EYÜP, BAŞYİĞİT KILIÇ GÜLDEN, KILIÇ BİROL | Journal of Food Science and Technology | 2022 | Uluslararası, Hakemli, Basılı+Elektronik, SCI-Expanded |
4 | info | Aloe vera’nın gıda endüstrisinde kullanımı | BAŞYİĞİT KILIÇ GÜLDEN,BİLECEN ŞEN DAMLA,Alnakdali Dania,Özdana Müberra | Mühendislik Bilimleri ve Tasarım Dergisi | 2020 | Uluslararası, Hakemli, Elektronik, TR DİZİN |
5 | info | Tereyağı Örneklerinden Laktik Asit Bakterilerinin İzolasyonu, Karakterizasyonu ve Bazı Endüstriyel Özelliklerinin Belirlenmesi | BAŞYİĞİT KILIÇ GÜLDEN,KAÇAR Hacer,ÖZKAN Samet,BALLI Seher,Sönmez Enes,ERFİLİBELİ Ozan | Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi | 2020 | Uluslararası, Hakemli, Elektronik, CAB Abstracts |
6 | info | Gıda Mühendisliği Bölümü Öğrencilerinin Organik Gıda Tüketim Tercihleri ve Algıları | AKGÜL Ebru,BARIN Sultan,BAŞYİĞİT KILIÇ GÜLDEN,BİLECEN ŞEN DAMLA | Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi | 2020 | Uluslararası, Hakemli, Elektronik, CAB Abstracts |
7 | info | Application of plasma technology in food processing | BAŞYİĞİT KILIÇ GÜLDEN,ALBAYRAK ASLI | Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology | 2020 | Uluslararası, Hakemli, Elektronik, TR DİZİN |
8 | | Et ve Et Ürünlerinde Mikrobiyal Dekontaminasyon için Bazı Isıl Olmayan Teknolojilerin Kullanımı | BİLECEN DAMLA,KILIÇ BİROL,Demir Ebru,BAŞYİĞİT KILIÇ GÜLDEN | The Journal of Food | 2019 | Ulusal, Hakemli, Basılı, TR DİZİN |
9 | | Et ve Et Ürünlerinde Mikrobiyal Dekontaminasyon için Bazı Isıl Olmayan Teknolojilerin Kullanımı | BİLECEN ŞEN DAMLA,KILIÇ BİROL,DEMİR EBRU,BAŞYİĞİT KILIÇ GÜLDEN | GIDA | 2019 | Uluslararası, Hakemli, Basılı, TR DİZİN |
10 | info | Isolation, identification and determination of technological properties of the halophilic lactic acid bacteria isolated from table olives | Tahtacı Seda,BAŞYİĞİT KILIÇ GÜLDEN | Journal of Food Science and Technology | 2019 | Uluslararası, Hakemli, Elektronik, SCI-Expanded |
11 | | Characterization and comparison of yeasts from different sources for some probiotic properties and exopolysaccharide production | Yıldıran Hatice,BAŞYİĞİT KILIÇ GÜLDEN,KARAHAN AYNUR GÜL | Food Science and Technology | 2019 | Uluslararası, Hakemli, , SCI-Expanded |
12 | info | Effects of beta-glucan addition on the physicochemical and microbiological characteristics of fermented sausage | Yuca Bilal,Topçu İbrahim,Yağcılar Aydemir Hatice,ÖZER CEM OKAN,KILIÇ BİROL,BAŞYİĞİT KILIÇ GÜLDEN | JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE | 2019 | Uluslararası, Hakemli, Elektronik, SCI-Expanded |
13 | info | Et Ürünlerinde Enkapsülasyon Teknolojisinin Kullanımı | SOYUÇOK ALİ,KILIÇ BİROL,BAŞYİĞİT KILIÇ GÜLDEN | Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi | 2019 | Ulusal, Hakemli, Elektronik, CAB Abstracts, DOAJ, Google Scholar, Directory of Research Journals Indexing (DRJI), Atıf SOBIAD, Scientific Literature Database (Scilit), Index Copernicus, CrossRef, WorldCat |
14 | | Farklı gıdalardan izole edilen laktik asit bakterilerinin antibiyotik direnç profilleri | Demir Ebru,BAŞYİĞİT KILIÇ GÜLDEN,Eyüp Uşan | Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi | 2018 | Uluslararası, Hakemli, , CAB Abstracts, Google Scholar, Impact Factor Services for International Journals (IFSIJ), Scientific Indexing Services (SIS) , Directory of Research Journals Indexing (DRJI), Atıf SOBIAD, Scientific Literature Database (Scilit), Index Copernicus, Academic Resource Index (ResearchBib), CrossRef, WorldCat |
15 | | Probiyotik mayalar ve özellikleri. | Yıldıran Hatice,BAŞYİĞİT KILIÇ GÜLDEN,KARAHAN AYNUR GÜL | Türk Tarım – Gıda Bilim ve Teknoloji Dergisi | 2017 | Ulusal, Hakemli, , ICI Journals Master List / ICI World of Journals, Directory of Open Access Journals (DOAJ) |
16 | | Süt kaynaklı olmayan probiyotik gıdalar. | Soyuçok Ali,BAŞYİĞİT KILIÇ GÜLDEN | Türk Tarım-Gıda Bilim ve Teknoloji Dergisi | 2017 | Ulusal, Hakemli, Basılı, Index Copernicus |
17 | | Yoğurt örneklerinden izole edilmiş laktik asit bakterilerinin moleküler yöntemlerle tanımlanması ve ekzopolisakkarit üretimlerinin belirlenmesi | Demir Ebru,Kaygusuz Evrim,BAŞYİĞİT KILIÇ GÜLDEN,Yüce Sedef,Soyuçok Ali | Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi | 2017 | Ulusal, Hakemli, , Index Copernicus |
18 | | Halofilik laktik asit bakterilerinin ürettiği hidrolitik enzimler. | Yüce Sedef,Tahtacı Seda,BAŞYİĞİT KILIÇ GÜLDEN | GIDA | 2017 | Ulusal, Hakemli, Basılı, Index Copernicus |
19 | | Utilization of lactic acid bacteria and probiotics on meat products | ERTÜRKMEN PELİN,BAŞYİĞİT KILIÇ GÜLDEN,KILIÇ BİROL | Journal of Hygienic Engineering and Design | 2016 | Uluslararası, Hakemli, , Alan |
20 | | Effect of Lactobacillus plantarum AK4 11 and different grape varieties on the properties of Hardaliye | BAŞYİĞİT KILIÇ GÜLDEN,KARAHAN AYNUR GÜL,Ağdaş Kadir,Çakmakçı Mehmet Lütfü | Journal of Agricultural Sciences | 2016 | Uluslararası, Hakemli, Basılı, SCI-Expanded |
21 | info | Ekzopolisakkaritlerin Özellikleri ve Gıda Sanayindeki Önemi | Soyuçok Ali,EKİZ TESLİME,BAŞYİĞİT KILIÇ GÜLDEN | Nevşehir Bilim ve Teknoloji Dergisi | 2016 | Uluslararası, Hakemli, Elektronik, TR DİZİN |
22 | info | Assessment of technological characteristics of non fat yoghurt manufactured with prebiotics and probiotic strains | BAŞYİĞİT KILIÇ GÜLDEN,Akpınar Kankaya Didem | Journal of Food Science and Technology | 2016 | Uluslararası, Hakemli, Elektronik, SCI-Expanded |
23 | info | In vitro microbial production of conjugated linoleic acid by probiotic L plantarum strains Utilization as a functional starter culture in sucuk fermentation | ÖZER CEM OKAN,KILIÇ BİROL,BAŞYİĞİT KILIÇ GÜLDEN | Meat Science | 2016 | Uluslararası, Hakemli, Elektronik, SSCI |
24 | | Ultrasound in the meat industry General applications and decontamination efficiency | TURANTAŞ FULYA,BAŞYİĞİT KILIÇ GÜLDEN,KILIÇ BİROL | INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY | 2015 | Uluslararası, Hakemli, Basılı+Elektronik, SCI-Expanded |
25 | | Laktik asit bakterilerinde çoğunluğu algılama mekanizması | Hatice Yılmaz Yıldıran,KARAHAN AYNUR GÜL,BAŞYİĞİT KILIÇ GÜLDEN | Türk Hijyen ve Deneysel Biyoloji Dergisi | 2015 | Ulusal, Hakemli, , Scopus |
26 | | Halofilik Laktik Asit Bakterileri ve Gıda Sanayisinde Kullanım Alanları | Seda Tahtacı,BAŞYİĞİT KILIÇ GÜLDEN | Gıda | 2015 | Ulusal, Hakemli, Basılı+Elektronik, CAB Abstracts, Citefactor, Index Copernicus, EBSCO, ULAKBİM UVT (Yaşam Bilimleri Veri Tabanı) ve DOAJ |
27 | | Determination of potential probiotic properties of human originated Lactobacillus plantarum strains | BAŞYİĞİT KILIÇ GÜLDEN,KULEAŞAN HAKAN,Vesile Funda Sömer,Didem Akpınar | Biotechnology and Bioprocess Engineering | 2013 | Uluslararası, Hakemli, Basılı, SCI-Expanded |
28 | | The effects of different levels of glucan on yoghurt manufactured with Lactobacillus plantarum strains as adjunct culture | BAŞYİĞİT KILIÇ GÜLDEN,Akpınar didem | Journal of Food, Agriculture Environment | 2013 | Uluslararası, Hakemli, Basılı, SCI-Expanded |
29 | | Effects of probiotics on methionine choline deficient diet induced steatohepatitis in rats | KARAHAN NERMİN,İşler Mehmet,Koyu Ahmet,KARAHAN AYNUR GÜL,BAŞYİĞİT KILIÇ GÜLDEN | Journal of Turkish Gastroenterology | 2012 | Uluslararası, Hakemli, Basılı, SCI-Expanded |
30 | | Microbiological physicochemical properties and biogenic amine contents of the strained yoghurts from Turkish local markets | Vesile Funda Sömer,BAŞYİĞİT KILIÇ GÜLDEN | African Journal of Biotechnology | 2012 | Uluslararası, Hakemli, Basılı, Open J-Gate, Scopus, Chemical Abstracts,Biocontrol News and Information, Biofuels Abstracts, Botanical Pesticides,CAB Abstracts,CABI's Environmental Impact,Crop Physiology Abstracts,Crop Science Database,Dairy Science Abstracts, Environmental Sciences and Pollution Management, Field Crop Abstracts, Forest Products Abstracts,Google Scholar, AJOL, DOAJ, Genamics Journal Seek, HINARI, Medbioworld, ABC-Chemistry, TEEAL, NAAS, EVISA, Online Access to Research in the Environment (OARE), Scientific Information Database (SID), Global Impact Factor,Entomology Abstracts,Abstracts on Hygiene and Communicable Diseases, Access to Global Online Research in Agriculture (AGORA), Agricultural Engineering Abstracts |
31 | | Effect of the probiotics on aspirin induced gastric mucosal lesions | Senol A., Isler M., Karahan A.G., Basyigit Kilic G., Kuleasan H., Goren İ., Saritas U., Kaya S., Ciris M., Akturk O., Aridogan C. B., Demirin H., Cakmakci M.L. | Journal of Turkish Gastroenterology | 2012 | Uluslararası, Hakemli, Basılı, SCI-Expanded |
32 | | Lactobacillus casei nin sağlık üzerine etkileri ve gıda endüstrisinde kullanımı | Vesile Funda Sömer,Akpınar Didem,BAŞYİĞİT KILIÇ GÜLDEN | Gıda | 2012 | Ulusal, Hakemli, Basılı, CAB Abstracts, Citefactor, Index Copernicus, EBSCO, ULAKBİM UVT (Yaşam Bilimleri Veri Tabanı) ve DOAJ |
33 | | Laktik asit bakterileri tarafından üretilen antifungal bileşenler | Akpınar D., Başyiğit Kılıç G. | Gıda | 2012 | Ulusal, Hakemli, , CAB Abstracts, Citefactor, Index Copernicus, EBSCO, ULAKBİM UVT (Yaşam Bilimleri Veri Tabanı) ve DOAJ |
34 | | Preventive effect of probiotics and alpha tocopherol on the ethanol induced gastric mucosal injury in rats | ŞENOL ALTUĞ,İşler Mehmet,KARAHAN AYNUR GÜL,BAŞYİĞİT KILIÇ GÜLDEN,KULEAŞAN HAKAN,KAYA SELÇUK,Keskin muharrem,GÖREN İBRAHİM,Sarıtaş Ülkü,ARIDOĞAN BUKET,DELİBAŞ NAMIK | Journal of Medicinal Food | 2011 | Uluslararası, Hakemli, Basılı, SSCI |
35 | | Effect of probiotics and tocopherol applications on microbial flora of rat gastrointestinal tract | Başyiğit Kılıç G., Kılıç B., Kuleaşan H., Karahan A.G., | Journal of Animal and Veterinary Advances | 2010 | Uluslararası, Hakemli, , SCI-Expanded |
36 | | Genotypic identification of some lactic acid bacteria by AFLP and determination of their usage possibility as starter culture combinations on Beyaz Cheese production | Karahan A. G., Başyiğit Kılıç G., Kart Gündoğdu A., Şanlıdere Aloğlu H., Öner Z., Aydemir S., Erkuş O., Harsa Ş. | Journal of Dairy Science | 2010 | Uluslararası, Hakemli, , SCI |
37 | | Identification of lactic acid bacteria isolated from the fecal samples of healthy humans and patients with dyspepsia and determination of their pH bile and antibiotic tolerance properties | Başyiğit Kılıç G., Karahan A.G. | Journal of Molecular Microbiology and Biotechnology | 2010 | Uluslararası, Hakemli, Basılı, SSCI |
38 | | Fourier dönüşümlü kızılötesi FTIR spektroskopisi ve laktik asit bakterilerinin tanısında kullanılması | Başyiğit Kılıç G., Karahan A. G. | Gıda | 2010 | Ulusal, Hakemli, Basılı, CAB Abstracts, Citefactor, Index Copernicus, EBSCO, ULAKBİM UVT (Yaşam Bilimleri Veri Tabanı) ve DOAJ |
39 | | Manufacture of Turkish Beyaz cheese added with probiotic strains | BAŞYİĞİT KILIÇ GÜLDEN,KULEAŞAN HAKAN,İsmail Eralp,KARAHAN AYNUR GÜL | LWT - Food Science and Technology | 2009 | Uluslararası, Hakemli, Basılı, SSCI |
40 | | Starter kültürlerin Mihaliç peyniri üretiminde kullanılması | Öner Z., Karahan A. G., Şanlıdere Aloğlu H., Başyiğit Kılıç G. | Hasad Gıda | 2008 | Ulusal, Hakemli, , Endekste taranmıyor |
41 | | Fermente et ürünlerinde fonksiyonel starter kültürler ve probiyotikler | BAŞYİĞİT KILIÇ GÜLDEN,KARAHAN AYNUR GÜL,KILIÇ BİROL | Türk Hijyen ve Deneysel Biyoloji Dergisi | 2007 | Ulusal, Hakemli, Basılı, CAB Abstracts |
42 | | Viability of human derived probiotic lactobacilli in ice cream produced with sucrose and aspartame | Başyiğit, Kuleaşan, Karahan | Journal of Industrial Microbiology and Biotechnology | 2006 | Uluslararası, Hakemli, Basılı, SCI |
43 | | Probiyotik olma özelliği taşıyan laktik asit bakterilerinin dondurma üretiminde kullanılması | Başyiğit G., Karahan A. G., Çakmakçı M. L. | Gıda | 2005 | Ulusal, Hakemli, , Endekste taranmıyor |