Makaleler

Makale Adı Yazarlar Yayın Yeri Yılı Açıklama
1 infoVirulence properties of nisin-resistant bacteria isolated from raw milk and cheese samplesBAŞYİĞİT KILIÇ GÜLDEN,YALÇIN HALİL,SOYUÇOK ALİ,SUDAĞIDAN MERTActa Alimentaria2024Uluslararası, Hakemli, Elektronik, SCI
2 infoAssessment of In Vitro Antioxidant Capacity of Ginseng Extract and Its Efficiency on Lipid Oxidation Inhibition and Physicochemical Properties in Cooked Ground Beef During Refrigerated StorageSOYUÇOK ALİ,KILIÇ BİROL,BAŞYİĞİT KILIÇ GÜLDENFood Technology and Biotechnology2024Uluslararası, Hakemli, Basılı+Elektronik, SCI-Expanded
3 infoEffects of Aloe vera utilization on physochemical and microbiological properties of Turkish dry fermented sausageUŞAN EYÜP, BAŞYİĞİT KILIÇ GÜLDEN, KILIÇ BİROLJournal of Food Science and Technology2022Uluslararası, Hakemli, Basılı+Elektronik, SCI-Expanded
4 infoAloe vera’nın gıda endüstrisinde kullanımıBAŞYİĞİT KILIÇ GÜLDEN,BİLECEN ŞEN DAMLA,Alnakdali Dania,Özdana MüberraMühendislik Bilimleri ve Tasarım Dergisi2020Uluslararası, Hakemli, Elektronik, TR DİZİN
5 infoTereyağı Örneklerinden Laktik Asit Bakterilerinin İzolasyonu, Karakterizasyonu ve Bazı Endüstriyel Özelliklerinin BelirlenmesiBAŞYİĞİT KILIÇ GÜLDEN,KAÇAR Hacer,ÖZKAN Samet,BALLI Seher,Sönmez Enes,ERFİLİBELİ OzanMehmet Akif Ersoy Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi2020Uluslararası, Hakemli, Elektronik, CAB Abstracts
6 infoGıda Mühendisliği Bölümü Öğrencilerinin Organik Gıda Tüketim Tercihleri ve AlgılarıAKGÜL Ebru,BARIN Sultan,BAŞYİĞİT KILIÇ GÜLDEN,BİLECEN ŞEN DAMLAMehmet Akif Ersoy Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi2020Uluslararası, Hakemli, Elektronik, CAB Abstracts
7 infoApplication of plasma technology in food processingBAŞYİĞİT KILIÇ GÜLDEN,ALBAYRAK ASLITurkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology2020Uluslararası, Hakemli, Elektronik, TR DİZİN
8Et ve Et Ürünlerinde Mikrobiyal Dekontaminasyon için Bazı Isıl Olmayan Teknolojilerin KullanımıBİLECEN DAMLA,KILIÇ BİROL,Demir Ebru,BAŞYİĞİT KILIÇ GÜLDENThe Journal of Food2019Ulusal, Hakemli, Basılı, TR DİZİN
9Et ve Et Ürünlerinde Mikrobiyal Dekontaminasyon için Bazı Isıl Olmayan Teknolojilerin KullanımıBİLECEN ŞEN DAMLA,KILIÇ BİROL,DEMİR EBRU,BAŞYİĞİT KILIÇ GÜLDENGIDA2019Uluslararası, Hakemli, Basılı, TR DİZİN
10 infoIsolation, identification and determination of technological properties of the halophilic lactic acid bacteria isolated from table olivesTahtacı Seda,BAŞYİĞİT KILIÇ GÜLDENJournal of Food Science and Technology2019Uluslararası, Hakemli, Elektronik, SCI-Expanded
11Characterization and comparison of yeasts from different sources for some probiotic properties and exopolysaccharide productionYıldıran Hatice,BAŞYİĞİT KILIÇ GÜLDEN,KARAHAN AYNUR GÜLFood Science and Technology2019Uluslararası, Hakemli, , SCI-Expanded
12 infoEffects of beta-glucan addition on the physicochemical and microbiological characteristics of fermented sausageYuca Bilal,Topçu İbrahim,Yağcılar Aydemir Hatice,ÖZER CEM OKAN,KILIÇ BİROL,BAŞYİĞİT KILIÇ GÜLDENJOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE2019Uluslararası, Hakemli, Elektronik, SCI-Expanded
13 infoEt Ürünlerinde Enkapsülasyon Teknolojisinin KullanımıSOYUÇOK ALİ,KILIÇ BİROL,BAŞYİĞİT KILIÇ GÜLDENMehmet Akif Ersoy Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi2019Ulusal, Hakemli, Elektronik, CAB Abstracts, DOAJ, Google Scholar, Directory of Research Journals Indexing (DRJI), Atıf SOBIAD, Scientific Literature Database (Scilit), Index Copernicus, CrossRef, WorldCat
14Farklı gıdalardan izole edilen laktik asit bakterilerinin antibiyotik direnç profilleriDemir Ebru,BAŞYİĞİT KILIÇ GÜLDEN,Eyüp UşanMehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi2018Uluslararası, Hakemli, , CAB Abstracts, Google Scholar, Impact Factor Services for International Journals (IFSIJ), Scientific Indexing Services (SIS) , Directory of Research Journals Indexing (DRJI), Atıf SOBIAD, Scientific Literature Database (Scilit), Index Copernicus, Academic Resource Index (ResearchBib), CrossRef, WorldCat
15Probiyotik mayalar ve özellikleri.Yıldıran Hatice,BAŞYİĞİT KILIÇ GÜLDEN,KARAHAN AYNUR GÜLTürk Tarım – Gıda Bilim ve Teknoloji Dergisi2017Ulusal, Hakemli, , ICI Journals Master List / ICI World of Journals, Directory of Open Access Journals (DOAJ)
16Süt kaynaklı olmayan probiyotik gıdalar.Soyuçok Ali,BAŞYİĞİT KILIÇ GÜLDENTürk Tarım-Gıda Bilim ve Teknoloji Dergisi2017Ulusal, Hakemli, Basılı, Index Copernicus
17Yoğurt örneklerinden izole edilmiş laktik asit bakterilerinin moleküler yöntemlerle tanımlanması ve ekzopolisakkarit üretimlerinin belirlenmesiDemir Ebru,Kaygusuz Evrim,BAŞYİĞİT KILIÇ GÜLDEN,Yüce Sedef,Soyuçok AliMehmet Akif Ersoy Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi2017Ulusal, Hakemli, , Index Copernicus
18Halofilik laktik asit bakterilerinin ürettiği hidrolitik enzimler.Yüce Sedef,Tahtacı Seda,BAŞYİĞİT KILIÇ GÜLDENGIDA2017Ulusal, Hakemli, Basılı, Index Copernicus
19Utilization of lactic acid bacteria and probiotics on meat productsERTÜRKMEN PELİN,BAŞYİĞİT KILIÇ GÜLDEN,KILIÇ BİROLJournal of Hygienic Engineering and Design2016Uluslararası, Hakemli, , Alan
20Effect of Lactobacillus plantarum AK4 11 and different grape varieties on the properties of HardaliyeBAŞYİĞİT KILIÇ GÜLDEN,KARAHAN AYNUR GÜL,Ağdaş Kadir,Çakmakçı Mehmet LütfüJournal of Agricultural Sciences2016Uluslararası, Hakemli, Basılı, SCI-Expanded
21 infoEkzopolisakkaritlerin Özellikleri ve Gıda Sanayindeki ÖnemiSoyuçok Ali,EKİZ TESLİME,BAŞYİĞİT KILIÇ GÜLDENNevşehir Bilim ve Teknoloji Dergisi2016Uluslararası, Hakemli, Elektronik, TR DİZİN
22 infoAssessment of technological characteristics of non fat yoghurt manufactured with prebiotics and probiotic strainsBAŞYİĞİT KILIÇ GÜLDEN,Akpınar Kankaya DidemJournal of Food Science and Technology2016Uluslararası, Hakemli, Elektronik, SCI-Expanded
23 infoIn vitro microbial production of conjugated linoleic acid by probiotic L plantarum strains Utilization as a functional starter culture in sucuk fermentationÖZER CEM OKAN,KILIÇ BİROL,BAŞYİĞİT KILIÇ GÜLDENMeat Science2016Uluslararası, Hakemli, Elektronik, SSCI
24Ultrasound in the meat industry General applications and decontamination efficiencyTURANTAŞ FULYA,BAŞYİĞİT KILIÇ GÜLDEN,KILIÇ BİROLINTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY2015Uluslararası, Hakemli, Basılı+Elektronik, SCI-Expanded
25Laktik asit bakterilerinde çoğunluğu algılama mekanizmasıHatice Yılmaz Yıldıran,KARAHAN AYNUR GÜL,BAŞYİĞİT KILIÇ GÜLDENTürk Hijyen ve Deneysel Biyoloji Dergisi2015Ulusal, Hakemli, , Scopus
26Halofilik Laktik Asit Bakterileri ve Gıda Sanayisinde Kullanım AlanlarıSeda Tahtacı,BAŞYİĞİT KILIÇ GÜLDENGıda2015Ulusal, Hakemli, Basılı+Elektronik, CAB Abstracts, Citefactor, Index Copernicus, EBSCO, ULAKBİM UVT (Yaşam Bilimleri Veri Tabanı) ve DOAJ
27Determination of potential probiotic properties of human originated Lactobacillus plantarum strainsBAŞYİĞİT KILIÇ GÜLDEN,KULEAŞAN HAKAN,Vesile Funda Sömer,Didem AkpınarBiotechnology and Bioprocess Engineering2013Uluslararası, Hakemli, Basılı, SCI-Expanded
28The effects of different levels of glucan on yoghurt manufactured with Lactobacillus plantarum strains as adjunct cultureBAŞYİĞİT KILIÇ GÜLDEN,Akpınar didemJournal of Food, Agriculture Environment2013Uluslararası, Hakemli, Basılı, SCI-Expanded
29Effects of probiotics on methionine choline deficient diet induced steatohepatitis in ratsKARAHAN NERMİN,İşler Mehmet,Koyu Ahmet,KARAHAN AYNUR GÜL,BAŞYİĞİT KILIÇ GÜLDENJournal of Turkish Gastroenterology2012Uluslararası, Hakemli, Basılı, SCI-Expanded
30Microbiological physicochemical properties and biogenic amine contents of the strained yoghurts from Turkish local marketsVesile Funda Sömer,BAŞYİĞİT KILIÇ GÜLDENAfrican Journal of Biotechnology2012Uluslararası, Hakemli, Basılı, Open J-Gate, Scopus, Chemical Abstracts,Biocontrol News and Information, Biofuels Abstracts, Botanical Pesticides,CAB Abstracts,CABI's Environmental Impact,Crop Physiology Abstracts,Crop Science Database,Dairy Science Abstracts, Environmental Sciences and Pollution Management, Field Crop Abstracts, Forest Products Abstracts,Google Scholar, AJOL, DOAJ, Genamics Journal Seek, HINARI, Medbioworld, ABC-Chemistry, TEEAL, NAAS, EVISA, Online Access to Research in the Environment (OARE), Scientific Information Database (SID), Global Impact Factor,Entomology Abstracts,Abstracts on Hygiene and Communicable Diseases, Access to Global Online Research in Agriculture (AGORA), Agricultural Engineering Abstracts
31Effect of the probiotics on aspirin induced gastric mucosal lesionsSenol A., Isler M., Karahan A.G., Basyigit Kilic G., Kuleasan H., Goren İ., Saritas U., Kaya S., Ciris M., Akturk O., Aridogan C. B., Demirin H., Cakmakci M.L.Journal of Turkish Gastroenterology2012Uluslararası, Hakemli, Basılı, SCI-Expanded
32Lactobacillus casei nin sağlık üzerine etkileri ve gıda endüstrisinde kullanımıVesile Funda Sömer,Akpınar Didem,BAŞYİĞİT KILIÇ GÜLDENGıda2012Ulusal, Hakemli, Basılı, CAB Abstracts, Citefactor, Index Copernicus, EBSCO, ULAKBİM UVT (Yaşam Bilimleri Veri Tabanı) ve DOAJ
33Laktik asit bakterileri tarafından üretilen antifungal bileşenlerAkpınar D., Başyiğit Kılıç G.Gıda2012Ulusal, Hakemli, , CAB Abstracts, Citefactor, Index Copernicus, EBSCO, ULAKBİM UVT (Yaşam Bilimleri Veri Tabanı) ve DOAJ
34Preventive effect of probiotics and alpha tocopherol on the ethanol induced gastric mucosal injury in ratsŞENOL ALTUĞ,İşler Mehmet,KARAHAN AYNUR GÜL,BAŞYİĞİT KILIÇ GÜLDEN,KULEAŞAN HAKAN,KAYA SELÇUK,Keskin muharrem,GÖREN İBRAHİM,Sarıtaş Ülkü,ARIDOĞAN BUKET,DELİBAŞ NAMIKJournal of Medicinal Food2011Uluslararası, Hakemli, Basılı, SSCI
35Effect of probiotics and tocopherol applications on microbial flora of rat gastrointestinal tractBaşyiğit Kılıç G., Kılıç B., Kuleaşan H., Karahan A.G.,Journal of Animal and Veterinary Advances2010Uluslararası, Hakemli, , SCI-Expanded
36Genotypic identification of some lactic acid bacteria by AFLP and determination of their usage possibility as starter culture combinations on Beyaz Cheese productionKarahan A. G., Başyiğit Kılıç G., Kart Gündoğdu A., Şanlıdere Aloğlu H., Öner Z., Aydemir S., Erkuş O., Harsa Ş.Journal of Dairy Science2010Uluslararası, Hakemli, , SCI
37Identification of lactic acid bacteria isolated from the fecal samples of healthy humans and patients with dyspepsia and determination of their pH bile and antibiotic tolerance propertiesBaşyiğit Kılıç G., Karahan A.G.Journal of Molecular Microbiology and Biotechnology2010Uluslararası, Hakemli, Basılı, SSCI
38Fourier dönüşümlü kızılötesi FTIR spektroskopisi ve laktik asit bakterilerinin tanısında kullanılmasıBaşyiğit Kılıç G., Karahan A. G.Gıda2010Ulusal, Hakemli, Basılı, CAB Abstracts, Citefactor, Index Copernicus, EBSCO, ULAKBİM UVT (Yaşam Bilimleri Veri Tabanı) ve DOAJ
39Manufacture of Turkish Beyaz cheese added with probiotic strainsBAŞYİĞİT KILIÇ GÜLDEN,KULEAŞAN HAKAN,İsmail Eralp,KARAHAN AYNUR GÜLLWT - Food Science and Technology2009Uluslararası, Hakemli, Basılı, SSCI
40Starter kültürlerin Mihaliç peyniri üretiminde kullanılmasıÖner Z., Karahan A. G., Şanlıdere Aloğlu H., Başyiğit Kılıç G.Hasad Gıda2008Ulusal, Hakemli, , Endekste taranmıyor
41Fermente et ürünlerinde fonksiyonel starter kültürler ve probiyotiklerBAŞYİĞİT KILIÇ GÜLDEN,KARAHAN AYNUR GÜL,KILIÇ BİROLTürk Hijyen ve Deneysel Biyoloji Dergisi2007Ulusal, Hakemli, Basılı, CAB Abstracts
42Viability of human derived probiotic lactobacilli in ice cream produced with sucrose and aspartameBaşyiğit, Kuleaşan, KarahanJournal of Industrial Microbiology and Biotechnology2006Uluslararası, Hakemli, Basılı, SCI
43Probiyotik olma özelliği taşıyan laktik asit bakterilerinin dondurma üretiminde kullanılmasıBaşyiğit G., Karahan A. G., Çakmakçı M. L.Gıda2005Ulusal, Hakemli, , Endekste taranmıyor