Özgeçmiş

KİŞİSEL BİLGİLER

  • Doğum Tarihi : 1991
  • Birimi : Mühendislik Mimarlık Fakültesi
  • Bölümü : Gıda Mühendisliği Bölümü
  • Anabilim Dalı : Gıda Teknolojisi
AKADEMİK ÖZGEÇMİŞ

  • Lisans : Süleyman Demirel Üniversitesi
  • Lisans Fakülte : Mühendislik Fakültesi
  • Lisans Bölüm : Gıda Mühendisliği (18/06/2013)
  • Y.Lisans : SDÜ Fen Bilimleri Enstitüsü
  • Y.Lisans Dal : Gıda Mühendisliği ABD (28/06/2016)
  • Doktora : SDÜ Fen Bilimleri Enstitüsü
  • Doktora Dal : Gıda Mühendisliği ABD
ÖZGEÇMİŞ

Özgeçmiş bilgileri girilmemiş.
İLGİ ALANLARI

Et Teknolojisi

Et ve Et Ürünleri

Yayınlar ve Faaliyetler

YAYINLAR

Hakemli dergilerde yayımlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden yayınlar dışındaki makale
1- Bilecen Şen, D., Kılıç, B., Demir, E., Başyiğit Kılıç, G., 2019. Et ve Et Ürünlerinde Mikrobiyal Dekontaminasyon için Bazı Isıl Olmayan Teknolojilerin Kullanımı. Gıda, 44(2), 202-215. (2019)
SCI, SSCI ve AHCI tarafından taranan dergilerde yayımlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden yayınlar dışındaki makale
1- Kılıç, B., Şimşek, A., Claus, J.R., Atılgan, E., Bilecen, D. 2016. Impact of Added Encapsulated Phosphate Level on Lipid Oxidation Inhibition During the Storage of Cooked Ground Meat. Journal of Food Science. 81 (2): 359-368. doi: 10.1111/1750-3841.13205 (2016)
2- Kılıç, B., Şimşek, A., Claus, J.R., Karaca, E., Bilecen, D. 2018. Improving Lipid Oxidation Inhibition in Cooked Beef Hamburger Patties During Refrigerated Storage with Encapsulated Polyphosphate Incorporation. LWT-Food Science and Technology. (2018)
SCI, SSCI ve AHCI dışındaki indeks ve özler tarafından taranan dergilerde yayımlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden yayın
1- Kısa, Ç., Karagöz, E., Cici, G., Köker, Ö., Kılıç, B., Şimşek, A., Bilecen, D., Soyuçok, A., 2018. Effects of Pomegranate Peel and Propolis Powders and Their Combinations on Physicochemical and Microbiological Properties of Turkish Dry Fermented Sausage (Sucuk) with Various Nitrite Levels. Scientific Papers. Series D. Animal Science, Vol. LXI, ISSN 2285-5750, 275-282. (2018)
Ulusal kongre, sempozyum, panel gibi bilimsel toplantılarda sunularak, programda yer alan, özet metin olarak yayımlanan bildiri
1- Bilecen,D., Uzuner, U., Mert, N. M., Şimşek, A., Atılgan,E., Kılıç, B. 2013. Yaban Mersini ve Şalgamlık Havuç Ekstraktlarının Doğal Antioksidan Olarak Kullanımının Hamburger Köftelerin Fiziko-Kimyasal Özellikleri Üzerine Etkileri. 8. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara. (2013)
Uluslararası kongre, sempozyum, panel gibi bilimsel toplantılarda sunularak, programda yer alan, tam metin olarak yayımlanan bildiri
1- Bilecen Sen, D., Kilic, B., 2018. Use of Edible Films and Coatings in Meat and Meat Products. IX International Scientific Agriculture Symposium (Agrosym), Jahorina, Bosna Hersek. (2018)
Uluslararası kongre, sempozyum, panel gibi bilimsel toplantılarda sunularak, programda yer alan, özet metin olarak yayımlanan bildiri
1- Kılıç, B. Şimşek, A. Claus, J.R. Atılgan, E. Bilecen, D. 2015. Impact of Added Encapsulated Phosphate Level on the Rate of Lipid Oxidation Inhibition During the Storage of Cooked Ground Meat. 61st International Congress of Meat Science and Technology, Clermont-Ferrand, Fransa. (2015)
2- Kılıç, B., Şimşek, A., Claus, J.R., Karaca, E., Bilecen, D. 2016. Improving Storage Stability of Cooked Beef Patties with Encapsulated Phosphate Incorporation. 2nd Congress on Food Structure Design, Antalya, Türkiye. (2016)
3- Kılıç, B., Şimşek, A., Claus, J.R., Karaca, E., Bilecen, D. 2016. Inhibition of Lipid Oxidation by Using a Combination of Encapsulated and Unencapsulated Polyphosphates in Cooked Ground Meat During Storage. AMSA 69th Reciprocal Meat Conference, San Angelo, Texsas, USA. (2016)
4- Bilecen, D., Kılıç, B. 2017. Determining the Effects of Encapsulated Polyphosphates on Quality Parameters and Oxidative Stability of Cooked Ground Beef During Storage. The 6th International Congress on Food Technology, Atina, Yunanistan (2017)
5- Kılıç, B., Şimşek, A., Claus, J.R., Karaca, E., Bilecen, D. 2017. Effects of Encapsulated and Unencapsulated Polyphosphates on Shelf Life and Quality Characteristics of Cooked Chicken Patties During Refrigerated Storage. The 6th International Congress on Food Technology, Atina, Yunanistan. (2017)
6- Kisa, C., Karagoz, E., Cici, G., Koker, O., Kilic, B., Simsek, A., Bilecen, D., Yalcin, H., Soyucok, A., Tenderis, B. 2017. Effects of Pomegranate Peel and Propolis Extracts and Their Combinations on Growth of Staphylococcus aureus in Turkish Dry-Fermented Sausage (Sucuk). 3rd International Agriculture Congress (IAC), Skopje, Macedonia. (2017)
7- Bilecen, D., Bilgin, S., 2017. Evaluation of Microalgae as Carotenoid Source in Food Technology. 1st International Symposium on Limnology and Freshwater Fisheries, Eğirdir, Isparta, Türkiye. (2017)
8- Bilecen, D., Kılıç, B., 2017. Farklı Baharat ve Türevlerinin Et ve Et Ürünlerinde Antimikrobiyal ve Antioksidan Olarak Kullanımı. 2nd International Mediterranean Science and Engineering Congress (IMSEC), Adana, Türkiye. (2017)
9- Bilecen, D., Kılıç, B., Demir, E., Başyiğit Kılıç, G., 2017. Non-Thermal Applications Used in Meat Technology for Microbial Decontamination. 2. Uluslararası Turizm ve Mikrobiyal Gıda Güvenliği Kongresi, Antalya, Türkiye. (2017)
10- Öztürk, B., Kaya, B., Kılıç Başyiğit, G., Bilecen, D., 2018. Aloe Vera Bitkisinin Sağlık Alanındaki Uygulamaları. 1st International Health Science and Life Congress, Burdur, Türkiye. (2018)
11- Alnakdali, D., Özdana, M., Kılıç Başyiğit, G., Bilecen, D., 2018. Aloe Vera’nın Gıda Endüstrisinde Kullanmı. 1st International Health Science and Life Congress, Burdur, Türkiye. (2018)

EDİTÖRLÜK


HAKEMLİK


İDARİ GÖREV ve TOPLUMSAL KATKILAR


SANAT ve TASARIM ETKİNLİKLERİ


DİĞER

Makaleler, Yazılar

Kullanıcı herhangi bir makale, yazı paylaşmamış.

Dosyalar

Eklenmiş dosya bulunmamaktadır.

Fotoğraflar

Fotoğraf Eklenmemiş.

Duyurular

Herhangi bir duyuru bulunmamaktadır.

Dersler

Önlisans


Lisans


Lisanüstü

İletişim

İLETİŞİM FORMU ve BİLGİLERİ

Telefon 2728
Email dbilecen(at)mehmetakif.edu.tr
Adres


Ad Soyad   
Eposta  
Yorum  
17 + 20 = ?    İşlemin sonucunu giriniz.